Pokazuje rezultate 1 do 50 od 961

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj BlaBla123 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav,
    Kakav mogu ocekivati protokol i da li svaki protokol iz MB ukljucuje mjesec dana kontracepcije?
    Ja '75 mm"75. Ja sve ok, insulinemija.Oligospermia/normospermia. Postupak 10ti mjesec.
    Hvala
    Nama je bas stigao protokol e-mailom! Od pocetka nam je bilo receno da na postupak mozemo racunati u 9. mjesecu, ali nikada nista pismeno o tome nismo dobili. Vec sam se polako spremala da ih zovem i provjerim kada stize protokol, kad ono stize taman na vrijeme da mogu poceti s protokolom predvidjenim za prvu skupinu.

To znaci da cu ja ocito biti medju onima koje ce na kontracepciji biti dva mjeseca. Iz tog istog protokola vidim da ce za razliku od mog slucaja neke na kotracepciji biti svega tri-cetiri tjedna.

Ako netko zna ili ima ideju zasto su neki duze, a neki krace na kontracepciji i sto to samo po sebi znaci, jako bi me zanimalo bilo kakvo objasnjenje.

Takodjer, ako ima koja forumasica koja je prema protokolu poput mene u prvoj skupini bit ce mi drago na mi se javi pa da zajedno rjesavamo pitanja koja nam se vezano uz protokol mozda pojave. Ja se sada npr. ubadam vec sa prvim pitanjem, a to je koje kontracepcijske tablete izabrati...

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

A što to znači protokol za prvu skupinu? Zar postoji više skupina?
    Ja sam skroz zbunjena, pa kad sam već bila tam na konzultacijama, zašto nam usput sve nisu objasnili i dali precizne upute?
    Koliko ja tu vidim po postovima na Forumu, ljudi dobiju protokol i onda kreću pitanja tipa: koju kontracepciju treba koristiti (ja sam npr do sad uvijek koristila samo Yasmine), pa onda da li se odlučiti za Menopure ili Gonale i sl.
    Po meni bi doktor individualno za svaku pacijenticu trebao odrediti takve stvari, pa nisam išla na konzultacije po onoj groznoj mećavi zimus samo zato da mu osobno uručim svu dokumentaciju.... još uvijek nam nisu javili kad bi uopće trebali doći na red...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Strumpfica prvotno napisa Vidi poruku
    A što to znači protokol za prvu skupinu? Zar postoji više skupina?
    Ja sam skroz zbunjena, pa kad sam već bila tam na konzultacijama, zašto nam usput sve nisu objasnili i dali precizne upute?
    Koliko ja tu vidim po postovima na Forumu, ljudi dobiju protokol i onda kreću pitanja tipa: koju kontracepciju treba koristiti (ja sam npr do sad uvijek koristila samo Yasmine), pa onda da li se odlučiti za Menopure ili Gonale i sl.
    Po meni bi doktor individualno za svaku pacijenticu trebao odrediti takve stvari, pa nisam išla na konzultacije po onoj groznoj mećavi zimus samo zato da mu osobno uručim svu dokumentaciju.... još uvijek nam nisu javili kad bi uopće trebali doći na red...
    Na stranici potpomognutaoplodnja.info izmedju ostalog ima i primjer Mariborskog protokola kojeg ako pogledas vidjet ces sto sam mislila pod pojmom "prva skupina".

Naime, u ovisnosti od dana kada kome dodje menstruacija (i protokol) tempiran je i pocetak uzimanja kontracepcije. Sam protokol je sto se toga tice vrlo jasan i tu ne bi trebalo biti velikih dilema. Isto tako je i sa odabirom kontracepcije, u uputama je navedeno vise mogucnosti i sto se samog postupka tice, svejedno je koju odabrali (vjerojatno to najvise ovisi od onoga sto je kome dostupno na domacem trzistu). A jednako vazi i za Gonal ili Menopur...

E, sad, slazem se da bi najbolje bilo kada bi pristup zaista bio individualan i da u tu svrhu i sluze konzultacije. Ali sve mi nesto govori da jos dugo nece biti bas tako. I to ne mislim konkretno samo u vezi potpomognute oplodnje, nego opcenito na sve sto se bilo kakvih zdravstvenih problema tice...

Zato mislim da nitko ne moze bolje znati od nas samih sta odabrati, ako postoji vise mogucnosti. A za odabir najboljeg po moje su bitne dvije stvari: prvo, da sami sebe dobro poznajemo i prepoznajemo, pa makar i intuitivno, sto je za nas vazno i drugo da smo upoznati sa svim mogucnostima koje su nam na raspolaganju.

U svrhu ovog drugog meni je od neprocjenjive vaznosti internet i iskustva drugih do kojih je moguce doci zahvaljujuci recimo forumima poput ovog.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je bas stigao protokol e-mailom! Od pocetka nam je bilo receno da na postupak mozemo racunati u 9. mjesecu, ali nikada nista pismeno o tome nismo dobili. Vec sam se polako spremala da ih zovem i provjerim kada stize protokol, kad ono stize taman na vrijeme da mogu poceti s protokolom predvidjenim za prvu skupinu.

To znaci da cu ja ocito biti medju onima koje ce na kontracepciji biti dva mjeseca. Iz tog istog protokola vidim da ce za razliku od mog slucaja neke na kotracepciji biti svega tri-cetiri tjedna.

Ako netko zna ili ima ideju zasto su neki duze, a neki krace na kontracepciji i sto to samo po sebi znaci, jako bi me zanimalo bilo kakvo objasnjenje.

Takodjer, ako ima koja forumasica koja je prema protokolu poput mene u prvoj skupini bit ce mi drago na mi se javi pa da zajedno rjesavamo pitanja koja nam se vezano uz protokol mozda pojave. Ja se sada npr. ubadam vec sa prvim pitanjem, a to je koje kontracepcijske tablete izabrati...
    evo ja se javljam, biti ćemo skupa u grupi...ja ću početi kontracepciju s mentruacijom u srpnju, a koristiti ću logest
    pišemo si!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pitanja je dovoljno poslat par tjedana prije terapije, recimo mailom, ali nemojte se ograničit samo na prof. V (moj savjet), jer bi se mogao dogodit GO i sl., a najčešće su ta pitanja standardna i može sestra proslijediti nekome drugom doktoru u IVF timu.

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja sam tu negdje,naime protokol sam dobila prilikom konzultacija u Novoj Vasi prije par tjedana,bile smo jedna forumašica i ja,meni rečeno kontracepcija samo jedan mj(kolovoz),a njoj dva mj.(srpanj i kolovoz),06.09.uzv,punkcija predviđena oko 11.09.,možda griješim ali mislim da ne žele previše uspavati moje jajnike pošto i ne reagiraju na stimulaciju nešto bajno,dok kolegica dobije jako puno js...to je neko moje tumačenje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •