Pokazuje rezultate 1 do 50 od 961

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

A što to znači protokol za prvu skupinu? Zar postoji više skupina?
    Ja sam skroz zbunjena, pa kad sam već bila tam na konzultacijama, zašto nam usput sve nisu objasnili i dali precizne upute?
    Koliko ja tu vidim po postovima na Forumu, ljudi dobiju protokol i onda kreću pitanja tipa: koju kontracepciju treba koristiti (ja sam npr do sad uvijek koristila samo Yasmine), pa onda da li se odlučiti za Menopure ili Gonale i sl.
    Po meni bi doktor individualno za svaku pacijenticu trebao odrediti takve stvari, pa nisam išla na konzultacije po onoj groznoj mećavi zimus samo zato da mu osobno uručim svu dokumentaciju.... još uvijek nam nisu javili kad bi uopće trebali doći na red...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Strumpfica prvotno napisa Vidi poruku
    A što to znači protokol za prvu skupinu? Zar postoji više skupina?
    Ja sam skroz zbunjena, pa kad sam već bila tam na konzultacijama, zašto nam usput sve nisu objasnili i dali precizne upute?
    Koliko ja tu vidim po postovima na Forumu, ljudi dobiju protokol i onda kreću pitanja tipa: koju kontracepciju treba koristiti (ja sam npr do sad uvijek koristila samo Yasmine), pa onda da li se odlučiti za Menopure ili Gonale i sl.
    Po meni bi doktor individualno za svaku pacijenticu trebao odrediti takve stvari, pa nisam išla na konzultacije po onoj groznoj mećavi zimus samo zato da mu osobno uručim svu dokumentaciju.... još uvijek nam nisu javili kad bi uopće trebali doći na red...
    Na stranici potpomognutaoplodnja.info izmedju ostalog ima i primjer Mariborskog protokola kojeg ako pogledas vidjet ces sto sam mislila pod pojmom "prva skupina".

Naime, u ovisnosti od dana kada kome dodje menstruacija (i protokol) tempiran je i pocetak uzimanja kontracepcije. Sam protokol je sto se toga tice vrlo jasan i tu ne bi trebalo biti velikih dilema. Isto tako je i sa odabirom kontracepcije, u uputama je navedeno vise mogucnosti i sto se samog postupka tice, svejedno je koju odabrali (vjerojatno to najvise ovisi od onoga sto je kome dostupno na domacem trzistu). A jednako vazi i za Gonal ili Menopur...

E, sad, slazem se da bi najbolje bilo kada bi pristup zaista bio individualan i da u tu svrhu i sluze konzultacije. Ali sve mi nesto govori da jos dugo nece biti bas tako. I to ne mislim konkretno samo u vezi potpomognute oplodnje, nego opcenito na sve sto se bilo kakvih zdravstvenih problema tice...

Zato mislim da nitko ne moze bolje znati od nas samih sta odabrati, ako postoji vise mogucnosti. A za odabir najboljeg po moje su bitne dvije stvari: prvo, da sami sebe dobro poznajemo i prepoznajemo, pa makar i intuitivno, sto je za nas vazno i drugo da smo upoznati sa svim mogucnostima koje su nam na raspolaganju.

U svrhu ovog drugog meni je od neprocjenjive vaznosti internet i iskustva drugih do kojih je moguce doci zahvaljujuci recimo forumima poput ovog.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •