Citiraj madonna prvotno napisa Vidi poruku
Bok cure!!!
Trebam savjet. Dobila sam protokol za Maribor, 4. skupina. Zanima me da li se kao prvi dan ciklusa računa prvi dan menstruacije ili dan nakon, naime zanima me kako ću utvrditi koji mi je 7. dan za početak kontracepcijskih tableta. Nadalje me zanima, obzirom da sam iz Splita, ultrazvuk mi piše da je 9.08., a nakon toga kako ja isčitavam tablicu je 16.08. Da li to znači da prvo dođem na 1. ultrazvuk, prije početka treće faze (gonali ili menopur), te nakon toga mogu ići doma u Split i nakon 7 dana sam ponovo gori na ultrazvuku i ostajem do punkcije i transfera? Ako mi netko može pomoć bila bih zahvalna, da znam planirati put i sve ostalo. Naravno, bilo bi mi drago i ako ima neka od cura koja je u istom ciklusu da se javi. Nravno, nadam se da sam tablicu dobro shvatila i da cure i iz 1 i 4. skupine imaju ultrazvuk i ostalo u isto vrijeme, samo je vrijeme početka kontracepcije zavisno od početka menstruacije? Evo, još jednom molim da mi netko sve pojasni ,da budem sigurna da sam sve dobro pohvatala i da znam koji je prvi dan cklusa.
Pozdrav draga, evo ja cu ti pomoci sa svojim iskustvom iz proslog mjeseca. Kad dobijes taj dan racunas kao 1 dan ciklusa i na sedmi dan pocinjes sa kontracepcijom. Tako sam i ja, dobila 13.04. i prva tableta bila 19.04. i pila ih neprekidno do dana kad mi u protokolu pise da je zadnja tableta. Taj prvi uzv 09.08. uradi kod svog ginekologa i skeniraj i posalji mejlom snimak i misljenje ljekara na tom pregledu, na mejl sestre Jasne sto si dobila u protokolu i ona ce ti nakon konsultacije sa dr. Vlaisavljevicem javiti da je sve ok i startas sa trecom fazom. Trebas jos i potvrditi mejlom datum kad si uzela prvu injekciju gonala ili menopura. Planiraj odlazak u MB dan prije drugog uzv koji je kod tebe 16.08. jer ces od tada trebati boraviti tamo na pregledima, uzv i punkciji i transferu. Moj prvi uzv je bio 31.05. koji sam odradila kod svog doktora i u MB bila 06.06. posle podne jer mi je Jasna javila da je uzv u ponedeljak 07.06.
Sretno i sta ti treba tu sam.