drage moje cure samo da Vam dam podrsku i zelim Vam puno srece u postupku do prije mjesec dana i ja sam gore sjedila(inace sam kod doktora A)i sada sam ponosna trudnicaimam dva srceka koja kucaju puno srece i budite pozitivne ......puuuusa
![]()
drage moje cure samo da Vam dam podrsku i zelim Vam puno srece u postupku do prije mjesec dana i ja sam gore sjedila(inace sam kod doktora A)i sada sam ponosna trudnicaimam dva srceka koja kucaju puno srece i budite pozitivne ......puuuusa
![]()
Cerisecestitam od
na
![]()
jasnao9 kak je prošla punkcija?
danas kad vas je sestra prozvala za punkciju ja sam čekala da zapišem MM za lab. pa sam jurila vaditi krv i nisam skužila koja si, nisam ni stigla ni pitati..
možda se upoznamo idući tjedan.. u utorak sam gore..
Posljednje uređivanje od Šiškica : 24.04.2010. at 22:22
Pozdrav,ja sam ovdje nova.U VV-u sam od 2003.god.bila dva puta na postupku i sad krećem treći. Kako je tebi bilo,i zanima me ima li neko iskustva s sprejom Suprefact i koliko on traje,pošto sam iz Osijeka zna li natko gdje ga još mogu naći?Hvala i na odgovoru,još sam nova i na forumu
pretpostavljam da se sprejaš od 21 dc. Spreja se svakih osam sati sve do štoperice.
Prva bočica mi je trajala 16 dana ( do 7dc) i morala sam nabaviti još pola bočice, iz koje danas cjedim zadnje kapi (danas mi je 14dc) - dalje mi i netreba ..
A Suprfact sprej je najjeftiniji u ljekarni na Dolcu - 410 kn.
šiškice dali je to ona ljekarna baš na dolcu,gradska, ili ona agencija za nabavu ljekova ili kako već ima naziv- Lobopharm...znam da je tamo sve pvoljnije nego dalje..
Cure ja se spremam po svoj zadnje smrzlice pa da pitam neke osnovne informacije ako netko zna -
- dali se FET plaća ili ne kao što sam nešto načula?
- dali su doktori zaista odsutni 14 i 15-og zbog konferencije o oplodnji?
Hvala.
Pozdrav svima i puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za uspješne postupke
mm ide u petak na VV kod androloga, zadnji put je dobio nalaz azoo a prije smo imali OAT nekoliko puta ali nikad na VV, i androlog je rekao da ne priznaje nalaz od drugdje. I tako ej moj mm upućen na punkciju, on se nada da će uspjeti doktora odgovoriti od toga jer smo u zadnjem ciklusu imali biokemisjku trudnoću, pa se nadamo da je to dokaz da nije azoo (tad je imao svega 15 spermića u talogu al je to bilo 2 dana asptinencije)
Pitanja: da li je moguće uzorak sperme za spermiogram donjeti od kuće?? Naime moj mm ima problem s onim wcom gore
Inače nam uopćenija jasan ta punkcija, ta rade samo da vide dal ima spermatozoida nutra ili kaj??
Moram se opet uključiti pomalo u ovaj forum, informirati i sve tako
puno pusa
Provjereno: nema ih 14. i 15. -"1. hrvatski kongres o medicinskoj oplodnji". Meni se čini da mi je dr. A spominjao čak 3 dana, ali ne mogu potvrditi, kad sam tako funkcioniram sa manjim postotkom mozgaBaš me zanima koje će smjernice biti na kongresu i da li će se govoriti o lošim rezultatima novog zakona.
Mene zanima za zadnji tjedan u 6.mj., netko je spomenio da idu na godišnji. Jel to provjereno?
Cerrise čestitam...prekrasna vijest...čuvaj ta dva srčeka
jasna09, jako mi je žao![]()
Pozdrav svima,nova sam na forumu i na VV. Bila sam 23.4. na prvom pregledu kod dr L,nisam imala sve nalaze pa me uputio šta trebam vaditi i opet doći k njemu. Zanima me za to savjetovanje pravno i psihološko,treba li uputnica? Iz Osijeka sam pa ću to obaviti ovdje,rekao mi je da ću na postupak vjerovatno na jesen,pa me zanima trebam li briseve raditi sada skupa sa svim vađenjima krvi ili tek prije postupka? Hvala na pomoći i želim vam svima ovdje što prije male anđele...
linalena može se donijeti uzorak od doma.. ak si Zagreba..
Mi donosimo jer MM nikako ne može gore..
nakon traume u wc-u vv više ne može olako ni kod kuće, kad vidi onu čašicu nastupi totalna blokada..
baš me zanima koliko će trajati trauma sutra ujutro..![]()
Jel se sprej mora naručiti ili ga već imaju?
Imam još jedno pitanje. Ja sam se sprejala od 1dc., a čujem da neki od 21.dc., koja je razlika? (Šiškica i ja smo kod istog dr.)
Dva puta sam kupovala sprej kod njih i svaki puta ga je bilo. Obavezno ponesi onaj papirićak - recept od doktora.
Od kojeg se dana spreja ovisi kako dr. odredi terapiju, i dobro slušaj što će reći jer kod svakog je drugačije..
ja sam mislila da se antibiotici i vaginalete stavljau od 1 dc i na kraju sam već poluluda nazvala VV i rekli su samo se vi sprejajte(od 21dc) a 3dc kad dođete na pregled reći ćemo vam što i kako dalje.. (i tako je i bilo morala sam vaginelete stavljati od 3dc do štopetice i antibiotike piti isto od 3dc)
Cure trebam pomoć, mogu li menopure držati u frižideru budući da mi je trenutno temperatura u stanu oko 23 stupnja, a piše da se čuvaju na temp. do 25?
Ja sam sve ampule držala u friđu, za svaki slučaj. Sigurnije je.
http://www.jutarnji.hr/zagreb-ce-umj...olnica/739818/
http://www.jutarnji.hr/multimedia/ar...va_269662a.pdf
spajaju se Vuk Vrhovec i Merkur, što će to u konačnici značiti, stvarno ne znam ali se o ovome već dugo priča(
onda, molim lijepo neka nam i smanje izdvajanje iz plaće za zdravstvo! Pa ću si sama plaćati gdje budem htjela
meni je danas zadnji dan klomifena i glava me rastura...zanima me kakvo će stanje biti sutra na pregledu...![]()
Hvala Šiškice na odgovoru
Krenuli doma na posao uz moje pomoć al me mm nakraju poterao iz sobe i sam zbavil, i otišao kod urologa obaviti briseve i UZV jajca. I zove me da hitno dolazi doma - ja joj kaj se desilo prolila se čašica??
Nađena mu varikokela!!!! Milsim u zadnjih godinu dana je bio 3 puta kod urologa/androloga na pipanju jaja i da mu to nisu primijetili, i naravno da u ejakulatu ima bakterija i nekaj u jednom jajcu sumnjivo (danas čekamo markere)
Odlučili smo to hitno operirati kako bi se prek ljeta oporavili i od jeseni ponono pokrenuli s nadom da će se spermiogram popraviti!!!
E sada on je naručen u petak gore kod androloga i rekao je da nema šta ići, ja si razmišljam ić umjesto njega samo doktoru reć šta je bilo ili to nema smisla?
bio je mm gore u 12 mjesecu i nije mu vidio varikokelu pa zato misli da nema smisla da ide, strah me da neće biti optimističan a ova operacija nam je slamka spasa
ja sam inače kod drL i on mi je rekao da se kod njega naručim tek kada od androloga dobijem zeleno svjetlo, pa i to ne znam dal da se ipak probam ugurati na jedan razgovor samo da ga informiram da smo imali biokemijsku
pa ja bi probala, što više mišljenja to bolje
Jutro cure...
opet trebam vaše mišljenje, odnosno iskustvo. Danas mi je 7dc i mjesečnica ne
prestaje (inače traje 6 dana tako da se jučer nisam brinula, ali danas mi je već to čudno). U postupku sam suprefact od 1dc, menopuri od 3dc. Jeli to normalno, jeli netko imao takvo iskustvo? Inače se dr. moram javiti tek u subotu (bila sam jučer i ništa nije rekao, a ja nisam pitala jer mi je bio 6dc), a menopure sama pikam.
pozzz...
Ja sam u stimulaciji krvarila do 9 dc. (a M. su trajale 4-5 dana). Dr. L. Nije ništa komentirao, bilo je sve O.K., dobivena stanica, oplodila se i vraćena. Jedan drugi dr. rekao je da je to zato što estradiol nije porastao.
ja bih za svaki slučaj napravila test na trudnoću, samo da bi i tu mogućnosti isključila. Meni je mjesečnica trajala isto osam dana (što je kod mene bilo nemoguće, nikada prije i nikada kasnije), ja napravila test - pozitivan, ja otišla vaditi betu skoro tisuću jedinica i to je tad bila vanmaternična......
Posljednje uređivanje od Kadauna : 27.04.2010. at 10:49
Hvala cure.
Nekako čisto sumnjam da bi mogla biti trudnoća, ali znam, nikad se ne zna. Pričekat ću još do sutra pa ću vidjeti.
Kadauna, je li ti se to dogodilo tijekom stimulacije?
nije meni se dogodila vanmaternična za vrijeme stimulacije nego prije nego što smo uopće postali IVF pacijenti...
Ali imaš slučajeva kad se to dogodilo jednoj pacijentici za vrijeme stimulacije:
http://forum.roda.hr/threads/52677-p...%A1no-iskustvo...
pozz curke, ja idem sutra kod dr.A na prvi pregled, malo me nekak frka, ne znam zašto... samo se nadam da nebudemo baš pre pre pre dugo čekali. pusam vas.
Anddu, i meni je kod stimulacije menstruacija trajala punih 10 dana, i koliko sam shvatila, razlog je isto bio sniženi estradiol. Dr se nisu baš obazirali na to (maribor) već smo samo nastavili sa stimulacijom.
Meni najobičnija menstruacija traje ravno 9 dana i imam prirodno, zapravo neprirodno kad bolje razmislim, snižen estradiol. Ako to pomaže u detektiranju problema..
Posljednje uređivanje od lavko : 27.04.2010. at 21:50
Sorry što se nisam javila, ali kako sam bila u ZG nisam imala komp.
Bila sam na klomifenima + 8 menopura i dobila 3 js ali mi se nisu uspjele oploditi. Od nas 5 cura samo dvije su bile za transfer i jednoj od njih su tek danas vraćena 2, iako je punkcija bila u četvrtak. To je prestrašan postotak. Na punkciji nas je bilo 4 od dr.L. i 2 od dr.A.
Jednoj curi ( koja je bila na punkciji dan prije) rekli da je sve OK i da dođe u subotu na transfer i onda je šokirali da ništa od njih. Strašno.
Dr.L. mi je rekao da se javim par dana prije krvarenja u 6.mj. i da bi išla u stimulirani, ali kako vidim izgleda da su na GO taman kad ja budem morala ići gore. Meni nije ništa spominjao godišnje.
Ne znam.
Sretno svim curama koje su u postupku i koje planiraju skoro ići.
neka ode suprug gore, ali moj savjet neka odbije punkciju...
mi smo 4 godine izgubili jer se moj suprug nije mogao odlučiti za nju, nakraju je otišao i odbio punkciju, androlog je samo na nalazu napisao "odbio punkciju, preporuka ICSI ako u ejakulatu ima spermića"....dijagnoza azzospermija/OATS s tim nalazom sam otišla na pregled kod dr. L. u 6 mj. u 11 mj. smo krenuli u prvi postupak, a sve ostalo vidiš u potpisu
naše iskustvo s andrologom (onaj mlađi, ne dr. Č) s VV je: nakon što punkcijom testisa nije pronađeno ništa, on je predlagao biopsiju, a mi na to nismo pristali, tako da nismo dobili zeleno svjetlo za postupak kod njih, iako je sa zadnjim spremiogramom pronađeno dovoljno plivača u centrifugatu za icsi postupak - pa smo se lijepo pozdravili sa VV
u to vrijeme sam ja već bila trudna iz postupka u privatnoj poliklinici, ali to je sad već OT
Evo da se javim , prošla punkcija i transver i jako sam razočarana svim , imala sam jako ružno iskustvo ovaj put , a toliko smo gajili nadu u ovu kliniku, u dr. i biologe bez obzira na ishod , VV više nije što je nekada bio ,jednostavno svoj posao ne obavljaju kak spada bez obzira što su im sredstva smanjena mislim da stručnost nema veze s tim , jedini koji rade svoj posao su sestre i zaslužile su veliku medalju , dr.-i i biolog tj, bilologinja postali su katastrofa , što se tim ljudima događa , očito ovo spajanje klinika Merkur i VV ima odraz kao i šuškanje da doktori idu u privatnike , ali nažalost sve se na naša leđa odbija kao i ovaj odvratni zakon i to je žalosno , nakon ovoga ,a mislim da će rezutat biti negativan, destinacija je Maribor , moj m. je rekao u ovu kliniku više NIKADA!
beba38 što je bilo ?? ništa nisi konkretno napisala!!!
beba38 ja sam bila jučer i bilo mi je sve OK...doktor izgleda malo ozbiljniji i neki je zabrinut ali ja to gledam zbog svih tih problema što imaju gore...i oni kuže da je situacija sve gora i gora...
nadam se da će to proći i da će opet biti onaj stari, nasmijani doktor...
beba38 ajde nam molim te reci što se dogodilo, može i na pp ako ne želiš javno...
Dok čekaš Maribor (to je godinu dana) možeš otići još u neku drugu kliniku Sv.Duh, Petrova, Vinogradska, možda uspijete, pa da ne plaćaš...