bravo cure!!!!! akcija je krenula baš se veselim novim betama i trudnicama!!!!
vesnare ~~~~~ (ne smijemo puno ovdje)!!!
poljubac svima i ne znam jesam li ovdje napisala, ali kavica je bila super i da je ponovimo što prije!!!
bravo cure!!!!! akcija je krenula baš se veselim novim betama i trudnicama!!!!
vesnare ~~~~~ (ne smijemo puno ovdje)!!!
poljubac svima i ne znam jesam li ovdje napisala, ali kavica je bila super i da je ponovimo što prije!!!
Drage moje sutra mi je transfer dvije js.
Što se tiče odmrznutih - jedna je bila nezrela i takva i ostala, jedna morfološki loša i jedna odlična i ta odlična se oplodila.
Isto tako iz prirodnog ciklusa imam jednu oplođenu.
Dakle - sutra mi je transfer ove dvije, pa ako mi uspije nećemo znati za statistiku koja je uspjela, osim ako mi ne uspiju obje![]()
vesnare sretno draga mojaza sutra!!!! svu sreću ti želim!!!
Vesnare sretno draga~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Evo mene da vas kratko pozdravim i pozelim svim curama puno srece u postupcima
A morala sam i poskociti za nasu Blekonju
Svim trudnicama zelim skolsku i dosadnu trudnocu...
Dugo me nije bilo na forumu jer mala Gugica ne ostavlja bas puno vremena, pa sad moram sve poloviti...
Dobro jutro, oblačno
Vesna, sretno na transferu, nadam se da su dobro tulmuarili u labu.
Diana, čekamo drugu betu, pa ću u to ime malo zaplesati.
ostale cure, ugodan dan....
gugi32 pozz tebi i maloj slatkoj gugici
vesnare čekamo izvješće kako je bilo
diana kad će ta druga beta, nije li već trebala biti??
pozz svima
Ajme lipe slatke Gugice! Šaljem vam milion pusica, prekrasna je!
Vesnare želim ti uspješan transfer danas!
Diana jesi ti to vadila betu nakon tri umjesto dva dana? Kako god bilo, samo nek se dupla!
Matto stigneš se ti još dobro iskupati nakon transfera! To će bit pravi wellness IVF!
Blekonja pomazi mrvička i za mene i ne zaboravi mi danas poslat malo trudničke prašine (stigla ovulacija)ali i jugo, pa mi se neda ništa...
Stvarno se čovjek zapita ima li se smisla više prirodno i truditi? Ja se ovdje gnjavim već pet godina, a Romac to riješi u pet minuta!
Ahh... taj čarobni IVF!
haha uteklo mi i danas više neču ništa čačkat jer mi sve ide naopako
cure samo ću vas pozdravit
Dakle -vratili dva embrija, ali ne znam kvalitetu, a nisam baš ni neki ekspert za brojanje sa sličice.
Uglavnom biologica kaže da mi je odlično sve ispalo, pa sad, ajmo se nadati slijedećih 14 dana.
Dobila choragon danas i za 5-6 dana još jedan, utrići 3x2...
Super vesnare, bice to velik +, puno srece dragaslicno ko kod mene...
Cure moja beta znaci 14dpt 156,2, danas 18dpt 751,2....jel to dobro ? sutra cu zvati dr. p. za misljenje i sta dalje, dali trebam jos jednom vaditi betu ?
Diana beta ti je supre - recimo da se poduplala za 2 dana bila bi 312,4, pa još jedno duplanje 624,8 - dakle beta je super, super!
Bravo draga i sretno na ultrazvuku - javi kad je dogovor
Diana, to je više nego dobro. Bravo!
Vesnare ~~~~~ za mrvice da se dobro uhvate!
, cure, evo sam bila na poslovnom putu i sad se trudim pohvatati novosti, a ima ih šta je najvažnije!
Prije svega,Gugi, za slatkiš koji nas gleda iz avatara, obožavam kad cure ubace sličice bebača, i neka nemaš vremena, to želim uskoro i svima ostalima ovdje!
Diana, beta sve govori, jesi li se sad opustila napokon, neka ti bude besprijekorna trudnoća!
I za našu Vesnare koja je opet u akciji, za Antinog bracu ili seku ili, tko zna, možda oboje~~~~~~~~~~ !!!
Ja sam prošli tjedan doživjela prvu neugodnost vezanu za postupak- mojoj vlastitoj majci nije bilo pravo što sam rekla bliskim ljudima oko sebe istinu pa je spomenula izraz " umjetno dijete ", zabolilo je, ali šta reći, sigurno nisam prva kojoj se takve stvari događaju, koliko god se mi trudile da informiramo ljude, uvijek će biti onih koji će se toga sramiti umjesto nas. I da vas više ne zamaram, nadam se da imate podršku obitelji u svemu što proživljavate jer to i zaslužujemo.
Hvala curke, goa totalno cu se opustiti poslije 12 tjedana...a porodica....bas me briga sta oni misle, meni je najvaznije da smo ja i mm sretni jer to je ipak NAS zivot, a ne mame ,sestre,brata...i ostali, na kraju svakog dana svi idu svojoj kuci iza zatvorenih vrata, i svi misle na sebe a ne na nas, nadam se da se nece neko uvrijediti ali to je moje razmisljanje, moja mama moze zaliti ako mi nemamo bebu al mi smo ti kojima je najteze, ne ona...zato goa draga nebrini i uzivajte ti i mm jer to je Vas zivot
![]()
Goa, slažem se s Dianom. Svatko ima svoj život i bira svoj put. Lako je drugima govoriti i dijeliti savjete, a onda nastaviti svoj život... Super mi je šta si rekla ljudima kako ste došli do bebača. Kod mene svi moji prijatelji i svi poznanici i cijela rodbina i svi na poslu (točnije, ko god pita) zna da mm i ja idemo na umjetne oplodnje. Mislim da to nije nikakva, ali baš nikakva sramota. Totalno mi je glupo kad netko to taji (premda svatko ima pravo na svoje mišljenje). Zato, znam da te boli i znam da ti treba samo odobravanje i razumijevanje svih oko tebe, ali onaj tko ti to nije spreman dat, odmahni rukom i idi dalje. Kad se bebica rodi, prva će ti mama doć i bit će presretna. I neće joj bit važno šta je to "umjetno dijete".
Svim curama veliki pozdrav!
Mene srce boli od samog tog izraza "umjetno dijete", priznajem da do sad to još nisam čula, i zapamtio bi me taj ko mi to kaže, pa bila to i majka rođena.
E da, a kad se bebe rode, one su prve za pohvalit se i pucaju od ponosa...
Jasno mi je da ljudi koji ovo ne prođu ne mogu osjećati isto što i mi, i njima vjerojatno nije ništa čudno u tome da smo išle na "umjetnu", a meni se digne kosa na glavi svaki put kad mi spomenu tu riječ, i onda još idu solit pamet koliko je to dobro ili nije... Kao da oni znaju koliko je teško nekima doći do djeteta. Ja valjda jedina u užoj i široj rodbini nemam bebu, ali zato čuvam njihovu, i obožavam ih, i uživam, ali u sebi patim. I onda jednog dana, nakon xy pokušaja, inekcija, operacija, suza, novaca i svega šta ide uz to, kad konačno i ja doživim da sam trudna, neka se usudi netko moje dijete nazvat "umjetnim"...
Uff... svadljiva sam jutros...
Inaće, ja imam podršku, ali ne pričam o tome više, jer vidim da me ne razumiju, a savjeti tipa "opusti se" i "sve je u tvojoj glavi" su zadnje šta mi treba.
.
potpuno se slažem i s dianom i s denny....nije vrijedno ni rasprave ni objašnjavanja.....a "umjetno dijete"
ma neću se nervirat........ nego da ja vama kažem nešto smješno (doduše meni uopće nije) IMAM ZATVOR
di mi je sad Denny i Irena... ovo je posebno za njih!!!
dobro jutro sunčano, poskočit ću malo za Dianu znam da moj ples uvijek urodi plodom, beta je dobra, još samo da doc. P. potvrdi i to je to na tvom mjestu ja se više ne bih bockala i vadila betu.
Vesnare, za bracu i seku, znam slijede ti dani kao godine, najteži dio postupka, čekanje bete, pa idem jedan generacijski![]()
Gugi, koji slatkiš, nakon Goine poruke, pogleda sam tvoj avatar i nije mi jasno kako netko može pomisliti da su naša djeca umjetna ja bih prije rekla da su to djeca sa zvijezde,
Goa draga znam da je lako reći "ne brini proći će ih", a kad vide unuče na prvi pogled će se zaljubiti u njega, a tebi draga želim reći ti si školjka s biserom i taj osjećaj ti nitko ne može uzeti.
Deny, za welnes IVF, jako dobro ali ako doc. P. kaže nikud ne mrdaj i ne plivaj.
Kod mene je situacija takva da svojima ne bih mogla sakriti sve da hoću da idem na potpomognutu oplodnju, oni bi me pronašli posred Cita jer ako im se ne javljam na telefon eksperti su u organiziranju potrage bilo moji bilo muževi. Na poslu sam rekla bliskim ljudima nekad pomislim da i ostali znaju, ali ne mogu svima objašnjavati zašto izostajem jer je postupak po sebi naporan još kad bi se morala pravdati ljudima s kojima sasvim slučajno radim gdje bi me to odvelo.
Kad smo krenuli MPO vodama moja svekrva je mislila da je to oplodnja doniranim sjemenom, vjerujem da puno ljudi tako misli o potpomgnutoj oplodnji, pa je nakon kraćeg promišljanja rekla „Pa šta ima veze ionako ćeš ga (dijete) ti roditi“, naravno da sam joj objasnila da smo idiopati, ali ta njena rečenica mi je tada puno značila bez obzira koliko bila smiješna.
Mattoza svekrvu!
A moja je meni rekla da bi ona bila zadovoljna i da sin dovede crnu ciganku... To me baš onako... utješilo...Što se IVF-a tiće, pokušavam je što manje uvlačit u to sve, lakše mi je tako.
A šta se donirane sperme tiće, bolje da ne pišem šta je MM pitao dr. P. USRED moje inseminacije... Da sam se smila micat, dobio bi on svoje!![]()
denny i matto imate pp
Ovo sa zatvorom je očito neka interna baza jer ne kužim, ali nakon dva i pol mjeseca korištenja utrogestana, Blekonji i Diani mogu samo reći-oboružajte se strpljenjem jer nema toga što ja nisam probala, a da je dozvoljeno u 1. tromjesečju, rezultati minimalni, tek za održavanje, jednostavno jedno pobija drugo, naravno, sve koristite inače će biti samo gore, ali čarobne formule nema, zapamtit ću datum kad stavim i zadnji utrogestan, toliko će to biti značajno u mome životu
!!!
Denny, da nije ta tvoja svadljivost simptom predovulacije ili ćemo jugo kriviti za sve?
Diana, evo ću ti ovdje odgovoriti vezano za betu i UZV- vadila sam je 2x i gotovo, prvi uzv sa 5+5 vidila, sebi nadodaj još koji dan jer je meni bio transfer blastociste, a puno ti ovisi i o dr., ne znaju baš svi na uzv. Naravno da dr. P ne očekuje da ti sad iz Sarajeva dolaziš na pregled, nađi si tu lipo nekog kvalitetnog ginekologa i kod njega vodi trudnoću. Znam da čekaš 12. tjedan da se opustiš, same by me,mene je osobno najviše sludila priča o prenatalnoj dijagnostici- ići li ne ići ( zbog 35 navršenih godina ) i sve sam otkantala i sad mi je lakše, penso positivo je najbolji stav!!
Hvala mattoa curke sto se tice keksa ? kad moze? ja u Petak kad sam zvala dr.p. pitala ga dali moze a on kaze mm moze a ti ne
opet ga danas zovem al me sramota opet bas to da pitam...lakse mi ovdje da pitam vas
![]()
što je danas veseo naš forum, prvo Blekonja, pa Deny, a sad doc. P me nasmija do suza, e pa meni to uopće nije jasno s tim keksom, kao nakon inseminacije možeš, a nakon IVF-a ne?
Diana, ja bih njega ponovo pitala, vidiš da je čovjek otvoren za sve vrste razgovora, a ako kaže nema keksa, živo me zanima zašto kad je sve uredu, nema krvarenja, bolova, kontrakcija.
Možda samo mi previše brinemo s obzirom da do trudnoće ne dolazimo tako lako pa pitamo za sve naše doc..MM često, kad imamo bilo kakve nedoumice, kaže "Što misliš, da mi nazovemo doc.P."
duhovit ti muž!
Ah, seks, šta je to, i uspomene su mi izblidile, ja sam strpljivo čekala kraj trećeg miseca pa da dobijemo zeleno svitlo, a kad ono dr. reče: " Što češće, to bolje - naravno, ako ćemo se zezati! " i tako moram čekati do idućeg pregleda, mislim da je to čisto predostrožnosti radi, a u međuvremenu seks i sanjam, a muž mi pomalo ludi...
Diana, pošalji mu mail ako ti je nezgodno opet pitati telefonom pa ako tebi odobri, bome, i ja skačem jer inače ne garantiram za svoje psihičko zdravlje nakon još tri tjedna apstinencije..![]()
meni je moj dr. striktno naglasio ništa od keksa i to uvijek značajno pogleda mm kad to kaže!!! ja ću čekati ne mogu riskirati sve ovo zbog keksa bit će vremena
!!!!
Posljednje uređivanje od Blekonja : 12.05.2010. at 14:15
Ah, naš dragi dr. P.! A kako on to misli "on može, a ti ne?"Mislim, znam kako misli, ali...
A čuj, ja se ne bi zezala s tim, makar do pregleda, ili dok ti ne potvrdi da možeš. Ne bi trebalo imat veze, ali ipak, teško se dođe do trudnoće pa čemu rizik?
A cure moje, pravo je vrijeme da isprovate i druge načine uživanja.![]()
Eh... ja jedva čekam da mi zabrani...![]()
Zvala dr.p, i nisam pitala za sexs, ma nezgodno mi...kao sto Denny rece ma strpicemo se bice vremena i za to..bebac je najvaznijiIdem ovdje na uzv Utorak, da se ustanovi dali je 1 ili 2 embrija i da se vidi dali je trudnoca uredu (da nije vanmatericna) i to je to za prvi put, poslije kaze opet za 10tak dana da se cuje srce...kaze da je beta super,nastavljam s terapijom i to je to..javim mu se poslije uzv.
Curke, jel prvi uzv poslije transfera rade doktori vaginalno ili preko stomaka ? Cula sam od naseg prijatelja/dr.gineokolog u penziji, da je bolje preko stomaka da se 'dole' nedira. Sta vi mislite i kako je to islo kod vas ?
ma moram se uključit kad je ovako veselo
diana od srca ti čestitam na trudnoči a šta se tiče UZ ,gleda se vaginalno i NEMA keksa
blekonja,hahahaha,e tak češ sad vidit koja je muka taj zatvor ali neka bar si ga dočekala
vesnare držim ti ogromne fige da tvoj Ante dobije brata ili sestricu,a o statistici neču komentirat jer znam kako će ministar to računat
goa draga,da ti objasnim tu našu" šalu"a ti se trudnice ne ljuti
dok je naša draga Blekonja čekala ß zove ona mene i onako tužnim i skoro plačljivim glasom kuka kako ni ovaj put nema ništa
kako znaš?
pa sve trudnice imaju zatvor a ja ga nemam ....
gugi ,tvoja je gugica prekrasna
joj meni je muka od sexa vise...
jedva cekam ostat trudna da se odmorim malo![]()
Ajme cure dobro ste me nasmijale
Samo da nabacim da uopće nisam ispitivala za keks kad sam ostala trudna, već ga mi lijepo prakticirali od pozitivne bete, a trudnoća je bila sve 5
UZV je do 12. tjedna kod mene bio vaginalni, a tek tada preko stomaka.
Diana sretno na UZV
I da nadodam da masu ljudi zna da stalno hodočastimo po klinikama i IVF-ovima, kao i da je naš Ante rezultat FET-a, a znaju bome da sam i sad u postupku. Ma ne mogu ja to sakriti - kad sam na GO znaju da je to to i onda me stalno ispituju i uglavnom su svi podrška, uključujući moju sveki, a bio je i svekar dok je bio živ i dočekao svoje unuče.
I da nadodam - nije važno što drugi misle za vaše bebe, bitno da ste vi sretne i vaši M![]()
Dobro jutro svima u želji da i danas nastavimo u ovako dobrom rasploženju,
Diana, sretno na UZV, koji će vjerojatno biti vaginalni, jer je plod malen da bi se vidio s UZV preko stomaka, ne brini to je uobičajeno pa i Rozi je imala vaginalni UZV i dok je bilo prisutno krvarenje pa je sve prošlo uredu.
Vesnare, za keks nakon pozitivne bete mogu samoto mi je nekako prirodan slijed stvari, ali ako doc. P. kaže ne može, onda ne može,
meni se čini da ćemo, kako je sve krenulo, pitati doc. P. za sve što treba i ne treba, Kako bilo, tebi želim da budeš prva trudnica s Cita s odmrznutom jajnom stanicom, jer na kraju najvažniji je pozitivan ishod postupka, bez obzira što mi od tog zaleđivanja jajnih stanica dođe.
Naše drage trudnice, izdržite još malo bez keksa, znam da nije lako jer u trudnoći je za kesom velika želja (znam jer i ja sam jednom bila trudnica), ali mi samo treba slušati doc P. mužići ga ni slučajano ne smiju poslušati...
Blekonja, nadam se da te danas ne muči puno, i voće samo voće papati trebaš bit će od velike koristi,
A gdje nam je Pinky, da ne sprema kakvo lijepo iznenađenje???
Hvala curke, idemo danas na put pa me nece biti do Utorka (moj prvi uzv utorak), nadam se da cu procitati puno lijepih novosti kad se vratim, ljubim vas sve....tipkamo se slijedece sedmice![]()
cure čini mi se da odavno niste bile na "grđanke i građani protiv zakona"je tamo je izašla jedna predivna priča naše lavice Pino
Jedna sretna neplodna priča
ne znam jeste li primjetile/i jer je na tom topiku jako slab odaziv, ali u tijeku je akcija vezana uz novi zakon o medicinskoj oplodnji
bilo bi jako dobro i pozeljno da se ukljucite i sudjelujete jer cete to uciniti za sebe
vise info imate na:
akcija - ministre, moja jajašca nisu za bacanje - sve, svi, gdje god bili
Tako mi mlijeka u prahu...
IDEMO NA PLITVICE!!!
I to na nagovor IRENE i MM... i neka boli oko, duša me boli još više!
Dakle ja, MM, IRENA456 i Nene2 - lički medo, HERE WE COME!!!
ajme blago vam se i ja biiiiiii!!!!
Draga Denny tako mi je drago da idemo zajedno!!!