Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: krvna slika

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Strike prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam isto sad malo proučavala anemije,meni je isto Fe ok,pa sam pronašla da bi trebalo provjerit B12 i folnu kiselinu,a to bi bila makrocitna anemija. Možda nam je baš to sniženo

Makrocitna anemija karakterizirana je povećanim volumenom eritrocita. Volumen eritrocita tj. MCV je veći od 100 fL. Makrocitne anemije obično se još nazivaju i megaloblastične anemije. U tog oblika anemije zbog pogreške u sintezi DNK dolazi do nejednakog sazrijevanja eritrocita (citoplazma se razvija brže od jezgre). Megaloblastičnu anemiju u većini slučajeva uzrokuje nedostatak vitamina B12 i/ili folne kiseline.

• Makrocitna anemija - Anemija kod koje je srednji volumen eritrocita (MCV) veći od 100 fL (femtolitara). Najčešće se nalazi u bolesnika s bolestima jetre, nedostatkom vitamina B12 i/ili folne kiseline.
    .

tamarababy

Početno

Pozdrav svima, evo da se i ja uključim u razgovor. Andreja, krvnu sliku si obavezno moraš provjeriti, ja sam već nekoliko puta provjeravala, u 35 tjednu sam. I kad smo već kod toga, je li se nekome desilo da ima jako povišene leukocite i što bi to moglo značiti?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •