-
Ovlaživanje zraka, fiziološka u nos i to obilato špricom i do 7 puta u toku 24 sata, izvlačiti šmrklje prije hranjenja i po potrebi, za eterična ulja stvarno neznam, ja svojima dok su bili tako mali nisam mazala nikakve balzame, spavanje na povišenom, mi smo ispod madraca podmetali deku tako da je cijeli madrac bio podignut, spavanje na boku (lakše im je disati). Neznam teško je kad su tako mali doista, a i često zna završiti bronhitisom i traje doista dugo.
Kašalj je dobar, to će reći svaki doktor i kašalj se nesmije zaustavljati. Pošto bebice neznaju iskašljati,često povrate sluz jer drugačije nemogu. Koliko god to bilo teško za gledati povraćenje sluzi je dobro. Neznam što još da kažem, oprezno s lijekovima za razrijeđivanje sluzi. Ja ih nikako nebih uzimala na svoju ruku, jer kako bebe neznaju iskašljati može im biti još gore. Nažalost ovo sve iz gorkog iskustva mame bronhitičara s opstrukcijama. Ako beba počne škripati (to je jedan specifičan zvuk koji proizvodi kod disanja, disanje iz trbuha) odmah odite pedijatru jer se najvjerojatnije radi o teškom bronhitisu.
Netko je spomenuo curenje cerumena iz uha. Mom najstarijem je dosta curilo i to prvih godinu dana. Doktor nam je rekao da je to pozitivno, jer je uho dobro ventilirano i bolje je da mu to iscuri van nego da kuha unutra. Mojoj curki je kad smo jednom izašle van, a bilo je dosta hladno ispao cijeli stvrdnuti komad iz uha, nisam mogla vjerovati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma