Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: FORSIRANJE DOHRANE??

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno FORSIRANJE DOHRANE??

JUČER SMO BILI KOD PEDIJATRICE NA PIKICI...
    DOBIO JE 300G U MJESEC DANA.SAD IMA 10300G.DR JE REKLA DA GA MORAM FORSAT NA DOHRANU JER JE DOBIO PREVIŠE.300G ONA SMATRA DA JE PREVIŠE U MJESEC DANA ZA BEBU OD SEDAM I POL MJESECI.
    REKLA SAM DA SAM MU POČELA DAVAT,BANANU,BROKULU,ŠPINAT,KRUMPIR,KRUŠKUMALO JABUKE I MRKVICE.
    NO MRKVU ODBIJA U BILO ČEMU ŠTO MU DAM.PROBALA SAM UMIJEŠAT MRKVU U DRUGE KAŠICE,NEĆE IH TADA JESTI.
    ZAMISLITE,REKLA JE DA SKUHAM MRKVU,I DA GA PUSTIM GLADNOG DOK GOD NE POJEDE MRKVU,VELI PREGLADNIT ĆE PA ĆE HTJET!KAŽE DA SLJEDEĆI PUT KAD DOĐEMO DA ŽELI DA DIJETE JEDE MRKVU JER JE ONA NEOPHODNA ZA NJEGOV RAST.MAKAR JE ON SASVIM U REDU ŠTO SE TIČE RAZVOJA...SJEDI SAM,MOTORIKA MU JE U REDU,ČVRSTO SE DRŽI NA NOGICAMA,NARAVNO UZ PRIDRŽAVANJE DA NE PADNE...SVE JE U REDU S NJIM,KAŽE ALI?
    JESTE VI FORSIRALE DJECU NA MRKVU ILI NEŠTO DRUGO NA TAJ NAĆIN.
    MENI TO DJELUJE KO MALTRETIRANJE DJETETA KOLIKO JA GOD HTJELA DA ON JEDE MRKVU...
    SMATRATE LI DA JE UOPĆE DOBIO PREVIŠE GRAMA?DR JE USTANOVILA DA IMAM PREJAKO TJ. PREMASNO MLIJEKO!
    ONA BI DA GA BACIM SA CIKE U ROKU OD MJESEC DANA.
    JA SAM KAO MALA BILA ISTO TAKO NAPREDOVALA,JOŠ I VIŠE.KAD SAM JOJ TO REKLA KAŽE DA MOŽE BITI DA JE NASLJEDNO,ALI DA ONA SMATRA DA MU CIKA VIŠE NIJE POTREBNA!A PO NOĆI JE REKLA KAD SE PROBUDI DA MU NIPOŠTO NE DAM CIKU,VEĆ DA FORSAM VARALICU,JER MU PO NOĆI NISU POTREBNE KALORIJE...ON TRAŽI CIKU PO NOĆI ALI NE MOGU REĆ BAŠ DA JEDE,TEK TOLIKO DA JE OSJETI U USTIMA!
    PA SAD DRAGE MOJE KO JE TU LUD?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ovoliko gluposti na jednom mjestu dugo nisam vidjela :shock:

mijenjaj pedijatricu!

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da sam na tvom mjestu promjenila bih pedijatricu
    nista od tog sto ti je rekla po meni nije ok
    niti bih forsirala dijete na bilo sto niti bih poslusala bilo sto od toga sto ti je rekla
    jos bih je posteno naljepila
    300 je super za mjesec
    samo ti svoj posao

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja isto moram priznati da ovo pobjeđuje na natječaju 'najgluplje što ste čuli od svog pedijatra'

Mislim, hello, koliko bi dijete trebalo dobiti? Zašto je 300 grama previše ?? Koliko ja znam nakon godinu dana dobiju 200 grama mjesečno - neš' ti razlike 100 grama, možda se nije pokakao prije vaganja. Prejako mlijeko ?? Stvarno svašta.

lidac2004

Početno

draga, pitaj ti nju kako bi njoj bilo da ju neko forsira da jede nesto sto ona nece ili da ju drzi gladnom dok to ne pojede?!?
    pa ne mogu vjerovati ko sve radi ko pedijatar :shock: :shock:

odi ti drugom pedijatru!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što reći nego- hrpetina gluposti.
    mrkva da je neophodna za rast ???

a za mlijeko...ma da, ako nije "slabo", sigurno je premasno .

pedijatrica -krajnje nekompetentna, strašno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Strašno :/

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nevjerojatno... pedijatrica je totalni biser nad biserima

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Svako forsiranje bebe i nerviranje oko toga dovodi do kasnijih problema s ishranom djeteta.
    300g za mjesec dana sa 7,5 mjeseci je po meni sasvim u redu, čak i malo, ali pošto on ima zalihe onda je o.k. Čudi me da ti nije predložila umjesto tvog mlijeka da pije kravlje 0,9%, ali valjda će ti se sveki toga sjetit
    S mrkvom nemaš što forsirat, a pogotovo ne izgladnjivat djete, jer je onda sigurno neće pojest i bit će još više frustriran. Možda je bude jeo u kombinaciji s mesom i ostalim povrčem, moja je jedino tako voljela jesti, a nikad nije htjela sirovu.
    Moja cura dosta tog nije na prvu prihvatila, a danas jede skoro pa sve, ja se nikad nisam oko toga uzrujavala, očeš jest, nečeš, dobro evo ti nešto drugo (zato sam i kupila ekspres lonac) i hrana nikad nije bila teret, nego osnovna ljudska potreba koja je pomalo prešla i u uživanje u jelu.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jel pedijatrica svekina najbolja prijateljica?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako dosad i nije bila... :D

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gago, ja ne znam po čemu si ti posebna...ali si u svakom slučaju vrlo bogata, već samim tim kad počneš zbrajati ove biserke oko tebe....

Ma ženo, koje ti živce imaš!!!! Ma i nos...pa di ih samo nađeš??

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Posve se slažem, mijenjaj pedijatricu!

Da je završila tromjesečni tečaj i pročitala par popularnih knjiga o njezi djece ne bi pričala takve gluposti!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja se samo pitam koliko takvih pedijatara i inih ima. Prestrašno! Izgladnjivati dijete?!?!?!? Ta fakat ima problema doma.

Stara moja promijeni ti pedijatra i vjeruj svojim instinktima. Neće mrkvu pa što. Moja Mrva je isto ne jede ni na koji način i ne mora. Jest će je kad bude htjela.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Stavi ti njoj pod nos Rodine članke, pa nek se malo educira žena.

Početno

Mijenjaj pedijatricu, ovo je nešto najgluplje što sam u dugo vremena pročitala, a ja idem po par foruma gdje je prosječna dob članova 14

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nek si ona ostavi svoje dijete da pregladni...
    fuj, grozno od nje (cijeli niz savjeta...)
    moj miš isto nije htio mrkvicu, ali ju je nakon mjesec dana nenuđenja, kad sam mu ponovno ponudila fino popapao... a ne moram naglašavati da nije pregladnio prije toga
    mislim kak je mala kilaža za dijete od 7,5 mjeseci 10300 gr??????? :?
    moj mališa je 9 kg, pa smatram da je buckica.
    ma sve skupa bljak.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Gago, ja ne znam po čemu si ti posebna...ali si u svakom slučaju vrlo bogata, već samim tim kad počneš zbrajati ove biserke oko tebe....

Ma ženo, koje ti živce imaš!!!! Ma i nos...pa di ih samo nađeš??

Živce više nemam,mislim da sam otupila pa se više ne mogu živcirat do besvijesti ko prije.A što se tiče nosa,kak ne mogu tartufe nanjušit,pa da nešto i zaradim? Ja nanjušim uvijek neke bud...Mislim da je to sve jer sam mlada pa misle da me mogu motat oko malog prsta.Imam osjećaj kako bi svi htjeli nešto isprobavat na meni i mom djeteu,pa nismo mi pokusni kunići!
    Probaj ovo,probaj ono....E pa neću!!!!!!!

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Kakve kretenarije ! Sto bi tek rekla za moje dijete koje dobija 800 g mjesecno jos uvijek (ima 9 mjeseci) a jede 2 obroka krute hrane i 3 sisolino. Onda bi u mene bilo 3,6 % mlijecne masti.
    Gago budi sretna da imas mlijeka i da ti je dijete zadovoljno i napredno a za mrkvu ima cijeli zivot pred sobom!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moj je u zadnjih mjsec dana dobio 1200g. jest da je nedonošće, ali pitam se šta bi meni rekla??

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ovo za mlijeko još nisam čula :shock: . Obično svi tvrde suprotno.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

da, i mene čudi, logičnije mi je da se dijete deblja od dohrane a ne od dojenja. Ali to je tako individualno, imam tri sina, starija dvojica jedu jednako i imaju jednako kilograma 32, a razlika je medju njima 3 godine, jedan je malo bucko jedan je malo vižljast. big

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

E svasta! Ovako sta jos nisam cula.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •