Results 1 to 35 of 35

Thread: Fešte kod kuće

  1. #1
    ani4's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,633

    Default Fešte kod kuće

    Slijedeci mjesec imamo prvu pricest i slavit cemo doma, oko 25 ljudi.
    E, sada, sta posluziti za jelo?!
    Ne bi pecenoga janjca ili odojka. Neki ne vole jedno, neki drugo, a puno mi je peci oba. Uz to, vecina jela bi barem do pola trebala biti gotava ranije, tako da ih samo zavrsim kada se vratimo iz crkve.
    Imate kakve ideje?
    Kako ste vi to izorganizirale doma?

  2. #2
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    32,948

    Default

    I mi imamo pričest, sa možda pet ljudi manje. BOjim se da ne dolazi u obzir da to obavljamo doma, jer imamo 6 stolaca u kući.

    Još razmišljam da li da organiziram nešto u vikendici (vidjet ću kako bi išlo s transportom, to je 30 min vožnje) a ako budemo tamo, onda će izbor biti fakat pečeni odojak, i to dan ranije, jer inače nikako ne mogu sve stići, da bude na vrijeme i toplo, a da i ja budem uz dijete u crkvi. U tom slučaju napravila bih krumpir salatu, grah-slanutak-kukuruz salatu, možda francusku iako nismo ljubitelji, mladi luk, papriku i paradajze i brdo friškog kruha/lepinja. Kolači - jedna torta + suhi i priča gotova.

    Alternativno - uskršnji meni (šunka kuhana ili pečena u kruhu, kobase, jaja itd.) isto pali u ovakvim prigodama, a ne zahtijeva puno truda i vremena. Sve se može pripremiti unaprijed i servirati hladno. Može i juha prije mesurinja, ako baš mora biti nešto toplo.

    Druga varijanta (ovisi o vremenu, u vikendicu možemo samo ako je sunce i toplo) je ugovoriti nešto u lokalnoj birtiji ranije. Vjerojatno će tako i biti jer to treba obaviti na vrijeme,

    Vjerojatno ćemo ipak negdje vani dogovoriti. Ne znam. Idući tjedan idem se malo raspitati... Budući da drugi ljudi imaju puno veći broj uzvanika, mislim da bi mogli u lokalnom restoranu na 10 min od crkve (to je mali prostor pa mnogima ne odgovara). Možda se još predomislimo... nemam pojma.

  3. #3

    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    3,502

    Default

    Pa ako zelis meso, najbolje da neki komad ispeces vece pre. Ja npr. volim da ispecem meso od svinjskog buta, lepo se nafiluje slaninicom i pece u rerni. Ili, kod nas ima da se naruci rostilj, dogovoris u koliko sati da bude ispecen, a neki cak donose i na kucu.
    A uz meso mozes svakakve salatice rusku, francusku, salate od paprika, sezonsku, tarator.
    To je sve nesto sto mozes da napravis i dan ranije. Mzes napraviti fil od tunjevine i luka, ajvara i sira pa njime puniti jaja ili one slane korpice (to moze biti predjelo, a moze i uz meso).
    E sad, ako hoces i neku supu/corbu... to ne znam, nisam nikad pravila za tako puno ljudi.
    Zavisi koju vrstu obroka hoces: meso+salate i sve na sto ili ono da se iznosi jedno po jedno: predjelo, corba, meso....

  4. #4

    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    3,502

    Default

    Da, kolaci.... Kad pravim za puno ljudi (a ne volim da pravim kolace ranije pa da zamrzavam) onda uvek pravim torte jer je brze. Mada vise volim sitne kolace, ali oni stvarno uzimaju puno vremena...

  5. #5
    ani4's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,633

    Default

    Narucit cu mu tortu i napraviti dva kolaca ( ne znam jos koja) i mama ce napraviti baklavu od visnji i jos neki kremasti kolac. To ce biti dosta, ma i previse.
    Mislim da necu raditi juhu... Ovo sa rostiljom je super ideja, bas cu se raspitati tko ima dostavu doma.
    Prije nekog vremena smo imali krstitke, isto doma, i radila sam tortilje pujene piletinom i punjene mljevenim mesom. To je bilo super, sve sam ranije pripremila, nafilala tortilje i samo ih zapekla kada smo se vratili iz crkve. Uz to brdo svakakvih salata, a za predjelo sam narucila plate sa narescima. Sve u svemu ispalo je ok, ali nebi opet radila skroz isto, pa trazim nove ideje.

  6. #6
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Ne moraš cijelog janjca ili odojka, možeš ti ispeči pola jednog, pola drugog, ili na četvrtine. Tako mi radimo za velike fešte.
    Damo ispeči u lokalnoj pekari, usput naručim i dvije one njihove velike pogače umjesto kruha. Za prilog napravim razne salate, koje se mogu dan ranije.
    Meso naručim cca pola sata prije nego što startam ručak i onda preostaje samo narezati meso i sve servirati. Pretpostavljam da neke pečenjare, pekare vrše i uslugu rezanja mesa, pa i to izbjegneš.
    Od kolača bih isto radije 2 jednostavne torte i to je to.

  7. #7
    XENA's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Rijeka
    Posts
    1,026

    Default

    Za malo veča okupljanja meni su punjene paprike super pošto su jednostavne za spremiti a budu brzo gotove. Uz to možeš kromprir pire za prilog.
    Jušno je a opet ima i meso

  8. #8
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    Kod nas je izbor bio janjac, juhu skuhali dan ranije, salate oprala ,napravila tik pred ručak.Kolače pravili svi od reda, na kraju djelili jer ih je bilo previše .

    Možda ti je ipak najjednostavnije naručiti roštilj ,meso samo poslagati

  9. #9
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Poslušaj Peterlin što se tiče salata.
    Kad god smo imali kakvu feštu, 'oboružali' smo se salatama (francuska, meksička - grah, luk, crvena/zelena/žuta paprika, kukuruz, krumpir salata, salata od tjestenine - s tunom, povrćem, majonezom i sl...), i ono čega se sjećam kada sam častila na poslu za rođendan da je prvo što se pojelo (uz nareske i kruh) je bio sir s vrhnjem u koji smo isto narezali raznobojne paprike, češnjak i malo feta-sira. To se svima jako dopalo, komentirali su da je vrlo osvježavajuće (ako ćeš poslužiti i nareske prije pečenja).

  10. #10
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    moja susjeda će raditi u električnoj peki u koju stane cca 6 kg mesa, nešto kao kotlovinu dan prije. kad dođe iz crkve skuhat će samo njoke. ima 12 ljudi.
    ja ću imati isto 12-13 ljudi i našla sam restoran koji za jako povoljnu cijenu dovozi doma kompletan meni (jedino me muči količina i kvaliteta, iako sam i za jedno i za drugo čula pozitivne reakcije). cijena je 40 kn/osoba + 200 kn dostava (jel smo na drugom kraju grada). meni: miješano meso s roštilja, pohana puretina, riža, krumpir ispod peke, njoke, zapečeni grah, umak šampinjoni, domaći kruh i lepinje i mješana salata. nemojte me pitati kak to sve za samo toliko kuna, ni ja ne vjerujem, al sam naručila, pa bumo vidli.

  11. #11
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    Meni je jako dobra ideja pašticada,napraviš dan ranije , samo skuhaš njoke

  12. #12
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ja se umorila samo dok sam pročitala, a kamoli da moram spremati...

  13. #13
    ani4's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,633

    Default

    Meni se za sada nekako najbolje svida dostavljen rostilj. Najmanje posla...
    Ali nisam jos nista odlucila, cekam da prode Uskrs i onda se bacam na organizaciju.

  14. #14

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1,030

    Default

    I mi imamo pričest. plan je da dan prije skuham juhu, nakon crkve samo zakuham, narežem govedinu, napravim hren sos, naručili smo pečenje janjca na ražnju ( dobit ćemo domaćeg) janjca, tamo će ga već isječi, a ja ću dan ranije pripremit grah salatu, oprat luk, paradajz, papriku. Muž i prijatelj će u vrtu peć roštilj ( svega po malo) i to je to. Kolače će peć mama, svekrva gibanicu, sestra i prijateljica torte. Bit će nas s djecom 25.

  15. #15
    devet_mjeseci's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    679

    Default

    Quote Originally Posted by ani4 View Post
    Ovo sa rostiljom je super ideja, bas cu se raspitati tko ima dostavu doma..
    Samo nemoj Rubelj - moji starci su pokupili salmonelu prije dva tjedna... Općenito pazi da je meso skroz pečeno, nigdje ni malo ružičastog...

  16. #16
    tina55's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,341

    Default

    Quote Originally Posted by ani4 View Post
    Meni se za sada nekako najbolje svida dostavljen rostilj. Najmanje posla...
    Ali nisam jos nista odlucila, cekam da prode Uskrs i onda se bacam na organizaciju.
    to smo i mi planirali možda za krstitke, ili to ili restoran
    ostalo bi sama pripremila, razmišljala sam da naručim tortu, al mi je finija moja, a i voljela bih ju sama ukrasiti

  17. #17
    ani4's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,633

    Default

    Quote Originally Posted by devet_mjeseci View Post
    Samo nemoj Rubelj - moji starci su pokupili salmonelu prije dva tjedna... Općenito pazi da je meso skroz pečeno, nigdje ni malo ružičastog...
    Ma da?! A bas sam si o njima razmisljala... Uf...

    I ja bi najrade da mozemo ispeci doma rostilj, ali kako smo u stanu nista od toga...

  18. #18
    lucij@'s Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,759

    Default

    Mi smo u subotu imali krstitke. Slavili kod kuće, bilo nas je 33 + 10-tak sitne dječice. Mi smo dali peći janje, a za one koji ne vole sam kupila već paniranu puretinu i imala plan baciti u fritezu, ali na koncu nitko nije htio. Juhu nismo radili, bilo je već popodne, priloge isto tako, samo francusku, mladi luk i paradajz.
    Kolači: ispekla sam tortu i jedan kolač i zamolila strine i sestričnu da naprave po jedan.
    I to je to.
    Ne opterećujem se puno s time da neće sve štimati. Naši gosti su svi redom naši najbliži prijatelji i najbliži rođaci i nitko od njih mi neće zamjeriti što nema juhe ili deset vrsta priloga. Meni zapravo ne pada napamet proslavu pretvoriti u mučenje i ne vidjeti goste već čitavo vrijeme biti u kuhinji.

  19. #19
    mamaduda's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    919

    Default

    Quote Originally Posted by ani4 View Post
    Ma da?! A bas sam si o njima razmisljala... Uf...

    I ja bi najrade da mozemo ispeci doma rostilj, ali kako smo u stanu nista od toga...
    u MAREDO grillu smo frendica i ja organizirale godišnjicu mature i tamo sam jela jako fini roštilj, obilne porcije i jako dobar prilog, uglavnom sve je bilo na nivou, a cijen ok
    govori se da su jedni od najboljih u gradu, malo sam gledala njihove stranice, nisam našla da imaju dostavu, ali to ne znači da ne bi dostavili ili da sami pokupite kod njih (ne znam u kojem ste dijelu grada)

    evo stranice pa se probaj informirati

    http://www.maredogrill.com/

  20. #20
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,655

    Default

    Ja bih bez juhe (iako sam većinom za okupljanaj imala juhu do zadnjeg puta) , gnjavaža mi je sa tanjurima i posluživanjem.
    Zadnja fešta na kojoj je bilo 14 odraslih i sitna dječica (6 komada) sam pekla meso u komadu u pečnici+ krumpiri, šampinjoni i komorač, kaneloni punjeni špinatom i sirom , pileći curry i riža, sirovo povrće (mladi luk, mrkva, mini rajčice, krastavci-posluženo samo oprano i u komadima). Meni su fešte idealna način da malo eksperimentiram u kuhinji, 50 % ih voli isprobati nesto što inače baš ne jedu, za ostale je meso i krumpiri.
    Sitne kolače sam radila samo dvije vrste nekoliko dana ranije i torte(2 kom.) su bile gotove dan ranije.
    Ostalo je sve bilo priprmljeno prijepodne i samo sam gurnula u toplu pečnicu (osim egzotike za moj guš , ali to nije obavezno).

  21. #21
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,851

    Default

    Moji šogor i šogorica uvijek rade te velike fešte za hrpu ljudi kod kuće, i iskreno kad promislim što sve spreme (juha, više vrsta mesa, prilozi, salate, a sve toplo) mislim da imaju pomoć oko toga; tako da ako imate koga angažirati da to sprema dok ste vi u crkvi pokušajte tako. Baš ću ih zapravo pitati kako im to uspijeva, imaju uskoro opet jednu kućnu feštu (ne bih se čudila da su u pitanju vilenjaci )

  22. #22
    devet_mjeseci's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    679

    Default

    Quote Originally Posted by ani4 View Post
    Ma da?! A bas sam si o njima razmisljala... Uf...

    I ja bi najrade da mozemo ispeci doma rostilj, ali kako smo u stanu nista od toga...
    A gle, mi smo godinama bili njihovi klijenti, no nakon ovog nema više šanse...
    Inače, često papamo jako fini roštilj u Grani u Prečkom, ali oni nemaju dostavu (barem je nisu imali). No, za ovaj broj gostiju isplati se izabrati neki dobar roštilj i zamoliti ih da ti zapakiraju, odnosno da bude spremno u toliko i toliko sati, pa neka muž ili netko skokne po to ako i nemaju dostavu. Bitno je samo dobro provjeriti kvalitetu i da hrana nije ni najmanje sirova..

  23. #23

    Join Date
    May 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,983

    Default

    Kod nas stalno nesto ima velikih skupina ljudi u kuci i najlakse mi je kad hranu spremim unaprijed i samo podgrijem ili gurnem u pecnicu kada gosti dodju.
    - Razne salate (dresing pripremim i stavim u bocice u frizider tako da budu spremni za pripremu)
    - Pate od pilecih jetrica
    - Juha za klince
    - Gulase (divljac, juneci) s palentom ili surlicama
    - Zapeceni patlidzani sa svjezom salsom, parmezanom i rukolom
    - Razni sirevi (uz to serviram suhe ili svijeze smokve, orahe, bademe, grozde)
    - Svijeze rezano voce,
    - Snenokli su kod nas zadnji hit
    - Domaca strudla od tresanja koja se po zelji moze kombinirati sa sladoledom od vanilije i/ili toplim umakom od vanilije

    Kod mlade ekipe uvijek pale tortille (pripremim dvije vrste mesa i hrpu raznih priloga)

    Mislim da je bitno imati na umu da je druzenje na prvom mjesto budu ugodno i lezerno ...

  24. #24
    ani4's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,633

    Default

    Quote Originally Posted by devet_mjeseci View Post
    A gle, mi smo godinama bili njihovi klijenti, no nakon ovog nema više šanse...
    Inače, često papamo jako fini roštilj u Grani u Prečkom, ali oni nemaju dostavu (barem je nisu imali). No, za ovaj broj gostiju isplati se izabrati neki dobar roštilj i zamoliti ih da ti zapakiraju, odnosno da bude spremno u toliko i toliko sati, pa neka muž ili netko skokne po to ako i nemaju dostavu. Bitno je samo dobro provjeriti kvalitetu i da hrana nije ni najmanje sirova..
    E, bas sam se malo prije vratila iz Grane!! MM ima rodendan pa nas je odveo na rostilj.
    Rostilj je odlican,ma i vise od toga,najela sam je ko prase. Pitala sam covjeka i kaze da bi sve moglo biti gotovo do 12.30 i mm treba samo pokupiti. Mi smo u Spanskom, tako da nam je to 10-tak minuta puta. 20 porcija mjesanog mesa bi me doslo oko 1200 kn... Hm...

  25. #25
    ani4's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,633

    Default

    Slazem se da ja druzenje najvaznije, zato i trazim neku opciju da ne moram stalno biti u kuhinji.
    Sigurno necu juhu.

  26. #26

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    ma ne treba ti 20 porcija mešanog mesa. ! porcija podrazumeva obrok za bar 2-3 ljudi. Raspitaj se pre nego uzmeš toliko.
    Ja sam htela da potpišem Vissnjinu ideju.
    Moja cura je sad proslavila Prvi i to je kod nas bila opcija, s tim da ja nisam htela ništa što mora da se seče nožem, nego samo da se nabada, tako da su u obzir došli ražnjići od belog pilećeg i slaninice, ćevapi, roštilj kobasice isečene na trećine, uz to sam imala hrpu salata raznih - čeri paradajziće, masline, krastavčiće kisele, sveže krastavce sa kiselom pavlakom, koprom i belim lukom, mladi sveži sir sa perima mladog luka, ajvar, ren i uz to 2 vrste hleba sa semenkama i onaj neki domaćinski - kao lepinja i bilo je sveukupno fenomenalno.
    SAmo da kažem još i ovo apropos salmonele - ja sam naglasila da ću među gostima imati dosta male dece i da mi je JAKO VAŽNO da svo meso bude ekstra sveže i dobro pečeno. Tako je i bilo
    Kod nas se može još kupiti i rolovano pile punjeno šunkom i sirom i to kad se ispeče i rashladi, pa iseče na šnite bude isto predobro. To sam pravila za moj rođ. Pored pileta sam stavila dosta suvih namočenih šljiva + mlinci i to sam sve poslužila uz salate kao gore navedeno. Neke mesnice nude čak i uslugu pečenja toga, tako da ti uopšte nemaš nikakvu gnjavažu osim serviranja i eventualnih priloga.

    Sretno!

  27. #27
    jkitanov's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    536

    Default

    Ja za dočeke, fešte... Naložim vatricu i muškima prepustim glavno jelo.
    Čobanac, peka, roštilj. Imamo kotlić i peku največih dimenzija.
    Jednom im zagorila peka, pa smo naručili nekoliko pizza.
    Dotle ja pripremim prilog i popijem sok na miru sa curama.
    Dan prije hladno predjelo- punjeni francuz ili hrpa kiflica.
    Koji kolč/tortica dan prije.
    Salate netom prije nego mi dođu.

  28. #28
    ani4's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,633

    Default

    Evo, ja napokon svoju festu obavila...

    Ipak sam napravila juhu, isprva je bila predvidena za klince, ali su je na kraju svi htjeli jesti.
    Onda salata od piletine i tjesta.
    Posto nas nije bili jako puno, odlucili smo se za rostilj. Mm je narucio rostilj, ja napravila salate; Sopska, krastavci sa vrhnjem, luk, paradajz i kajmak. Rostilj je bio odlican!!

    Radila sam tortu od sira, Rosche tortu, baklavu od visanja i cupavce.

    Sve u svemu, sve je ispalo super!

  29. #29
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Bravo, ani! Svaka čast!

  30. #30
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    evo i ja objavila svoju. osim što mi je F (prvopričesnik) završio u petak, dva dana prije pričesti na srebrnjaku , nije baš ni s onim jeftinim cateringom bilo sve pet, ali...., uvijek ima ali!!
    F su sa srebrnjaka pustili na dva sata u subotu, na ispovijed i probu i u nedjelju na pričest, catering je kasnio 45 min, na pvi poziv su se javili i rekli da kasne 15-ak min, kad ih je mm zvao drugi put nisu se htjeli javiti. napokon kad su došli nakon još pola sata i nisu donijeli sve dogovoreno. kad sam pristojno, bez podizanja tona pitala, šta misle sada koliko bi ja njima trebali platiti, nakon što kasne, ne javljaju se i nisu sve donijeli, cura je rekla da ona samo dostavlja i da se dogovorim sa šeficom.
    na ulasku u auto koji je bio na cesti je svom vozaču rekla toliko glasno da su svi u mom dvorištu čuli "dostaviš im hranu, a još bi te i tukli"
    na kraju je hrane bilo dovoljno i bila je fina, a oni ne budu dobili 200 kn za prijevoz, platit ću im samo hranu, jel sam ju dobila, ali ne svu.
    eto, to su vam čari jeftinog cateringa !!!

  31. #31
    XENA's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Rijeka
    Posts
    1,026

    Default

    Naša L. slavi veliki četvrti rođenda u 5 mj., planiramo imati 20-ak gostiju. Ja imam sreće što su starci odlučili obaviti "mesni" dio fešte tako da će tata praviti ćobanac a mama peći pečenku + zelena salata.
    Rekla sam im da je to malo previše ali takvi su moji starci a usto su još i slavonci. Ja sam zadužena za torte s tim da imam specifićnu situaciju pošto su klinci od moje šogorice alergični na jaja a kuma mi je alergična na čokoladu tako da ću praviti jogurt tortu sa jagodama koju može kuma jesti i anabela tortu koju mogu klinci jesti. Inače smo u stanu od 40 kv. ali imamo prostor uz zgradu gdje čemo staviti stolove i paviljone, nadam se lijepom vremenu!
    Da se starci nisu poduzeli za klopu onda bi mi pravili roštilj+ pečeni krumpiri+ kupus salata

  32. #32
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Mi imamo rođendan u 6. mj., a ja več sad razmišljam što ću pripremiti.
    Vjerojatno roštilji razne salate. Mislila sam čak one puter štangice napraviti ranije i smrznuti sirove, pa onda ispeči friške za feštu.
    Torte 2 komada obavezno (obično jednu pečem ja, jednu donese kuma, ali ove godine će ona roditi u to vrijeme, pa ću ja obje peči).

  33. #33
    ani4's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,633

    Default

    Suzuzana, ajde, glavno da je sve na kraju dobro proslo. Takoder mislim da im ne bi trebala platiti dogovorenu cijenu i malo se pozaliti sefici...

  34. #34

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    220

    Default

    ani super si to napravila, dala si i meni neke ideje

  35. #35
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Vjerojatno roštilji razne salate. Mislila sam čak one puter štangice napraviti ranije i smrznuti sirove, pa onda ispeči friške za feštu.
    Možda umjesto putar štangica ove kiflice, isto ih se može napraviti ranije.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •