I mi imamo pričest, sa možda pet ljudi manje. BOjim se da ne dolazi u obzir da to obavljamo doma, jer imamo 6 stolaca u kući.

Još razmišljam da li da organiziram nešto u vikendici (vidjet ću kako bi išlo s transportom, to je 30 min vožnje) a ako budemo tamo, onda će izbor biti fakat pečeni odojak, i to dan ranije, jer inače nikako ne mogu sve stići, da bude na vrijeme i toplo, a da i ja budem uz dijete u crkvi. U tom slučaju napravila bih krumpir salatu, grah-slanutak-kukuruz salatu, možda francusku iako nismo ljubitelji, mladi luk, papriku i paradajze i brdo friškog kruha/lepinja. Kolači - jedna torta + suhi i priča gotova.

Alternativno - uskršnji meni (šunka kuhana ili pečena u kruhu, kobase, jaja itd.) isto pali u ovakvim prigodama, a ne zahtijeva puno truda i vremena. Sve se može pripremiti unaprijed i servirati hladno. Može i juha prije mesurinja, ako baš mora biti nešto toplo.

Druga varijanta (ovisi o vremenu, u vikendicu možemo samo ako je sunce i toplo) je ugovoriti nešto u lokalnoj birtiji ranije. Vjerojatno će tako i biti jer to treba obaviti na vrijeme,

Vjerojatno ćemo ipak negdje vani dogovoriti. Ne znam. Idući tjedan idem se malo raspitati... Budući da drugi ljudi imaju puno veći broj uzvanika, mislim da bi mogli u lokalnom restoranu na 10 min od crkve (to je mali prostor pa mnogima ne odgovara). Možda se još predomislimo... nemam pojma.