ma ne treba ti 20 porcija mešanog mesa. ! porcija podrazumeva obrok za bar 2-3 ljudi. Raspitaj se pre nego uzmeš toliko.
Ja sam htela da potpišem Vissnjinu ideju.
Moja cura je sad proslavila Prvi i to je kod nas bila opcija, s tim da ja nisam htela ništa što mora da se seče nožem, nego samo da se nabada, tako da su u obzir došli ražnjići od belog pilećeg i slaninice, ćevapi, roštilj kobasice isečene na trećine, uz to sam imala hrpu salata raznih - čeri paradajziće, masline, krastavčiće kisele, sveže krastavce sa kiselom pavlakom, koprom i belim lukom, mladi sveži sir sa perima mladog luka, ajvar, ren i uz to 2 vrste hleba sa semenkama i onaj neki domaćinski - kao lepinja i bilo je sveukupno fenomenalno.
SAmo da kažem još i ovo apropos salmonele - ja sam naglasila da ću među gostima imati dosta male dece i da mi je JAKO VAŽNO da svo meso bude ekstra sveže i dobro pečeno. Tako je i bilo
Kod nas se može još kupiti i rolovano pile punjeno šunkom i sirom i to kad se ispeče i rashladi, pa iseče na šnite bude isto predobro. To sam pravila za moj rođ. Pored pileta sam stavila dosta suvih namočenih šljiva + mlinci i to sam sve poslužila uz salate kao gore navedeno. Neke mesnice nude čak i uslugu pečenja toga, tako da ti uopšte nemaš nikakvu gnjavažu osim serviranja i eventualnih priloga.

Sretno!