Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Bljuckanje

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Bljuckanje

Joj zadnjih par dana smo počeli bljuckati i to u velikim količinama.
    Uglavnom ima oko 1,5mjesec i do sad je bilo relativno ok.
    E sad ne znam kak i dali se to može nekak rješiti.
    Evo čak smo počeli kupovati vodu, za sad je Jana i onda ju prokuhamo i tak mu dajemo mlijeko, pošto ne dojim.
    E sad danas je tek prvi dan na Jani pa čemo vidjeti jel će to smanjiti bljuckanje, e sad ne znam jel postoji još nešto.
    Odnosno jel možda zbog nerezvijenosti crjeva ili jednostavno zato kaj puno pojede?

juby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da se pridružim i ja s pitanjem. Moja curica sada ima puna tri mjeseca i nedavno je počela bljuckati nakon hranjenja. Ona je isključivo dojena beba i nakon hranjenja je stavim da podrignemo. Nakon toga ne prođe ni pet minuta ona bljucka. Bljucka u raznim položajima i situacijama. Pitam se jeli to normalno i da pustim ili radim nešto krivo? Molim iskusnije mame za odgovor.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

cure to vam je normalno.Moj ne da je bljuckao nego su to nekad bila prava rigoleta,a to je zato jer je halapljivo jeo.Morala sam ga preskidati po 5 puta na dan.Bljuckao je na svim položajima.Prestalo je samo od sebe s navršenih 4 mjeseci.A na ciki je bio skoro svakih pola sata,izludio me je,al kažem sve je sjelo na mjesto,tako će i vaše bebice,ne brinite.

juby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala vindira, već sam pomislila da ne dobiva dovoljno hrane ako tako puno bljucka. A ovo s cikom i čestim dojenjem već dosada imamo par puta. Mislim da to zovu skok u razvoju...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

normalno je to bljuckanje. prestaje oko 4,5 mjeseca kada završi prilagodba prehrambenog sustava. ako se nastavi i nakon 5. mjeseca treba obavijestiti liječnika. malo se može smanjiti ako bebu nakon hranjenja i podrigivanja staviti na blagu kosinu 5-10 stupnjeva, ali ni to nije od neke prevelike pomoći. uglavnom proći će i ne morate brinuti, usprkos tome, sve bebe sasvim dobro napreduju i rastu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo da se i ja pridružim na temu, Karlo mi bljucka od prvog dana tako da mi to nije ništa novo ali me brine što je u zadnjih par dana počeo povraćati nisam sigurna da mu išta ostane u želucu.......dali je netko imao takvih iskustava i koliko to traje i koliko povraćanja dnevno se tolerira.........hvala

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

svi prije ili kasnije uz bljuckanje počni i povraćati. to ti je možda faza koja će trajati par dana, pa se smiriti, pa opet...ali dok god beba izgleda okej. dakle, nije malaksala i ne izgleda bolesno - i povraćanje je okej. liječnici to ne zovu povraćanjem, već jačim bljuckanjem. iz mog primjera i iskustva, bebi ostane dosta. moj se rodio sa 3100, a sad ima 7200 (4 mjeseca) a konstantno je bljuckao i oko 2. mjeseca počeo i povraćati. ono ode 15 cm u dalj. ma grozno za gledat, a njemu ništa. sad tu i tamo bljucne. dakle, prolazno je....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala, i meni je pedijatrica rekla da djete izgleda sasvim uredu rođen sa 3600 a jučer sa nepunih mjesec dana je imao 4800 tako da se ona nije nimalo zabrinula samo što je meni to grozno za gledat, ja sam jučer doktoricu zvala plačuć......ali valjda sve to prođemo prije ili poslje.....sa svakim djetetom nešto novo prva mala mi nije nikada bljucnula a kamoli povratila. Ali lakše mi je kad vidim da i drugi imaju takvih problema.... i da kakva je kod vas bila stolica u vrijeme povraćanja......

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •