Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Testira se cjepivo protiv raka dojke

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Testira se cjepivo protiv raka dojke

http://www.net.hr/zdravlje/page/2010/05/31/0106006.html
    Studija provedena na miševima pokazala je da je prevecija raka dojke moguća i kod ljudi, tvrde američki znanstvenici u najnovijem istraživanju. Cjepivo potiče imunološki sustav na uništavanje alfalatalbumina, proteina koji potiče rast većine tumora dojki.

Prema studiji koja je objavljena u časopisu Nature Medicine, već krajem godine moglo bi početi ispitivanje cjepiva na ženama.

"Vjerujemo da će se ovo cjepivo jednoga dana koristiti za prevenciju raka dojke kod odraslih žena, baš kao što se cjepiva koriste za prevenciju mnogih dječjih bolesti, izjavio je imunolog Vincent Tuohy, vođa tima znanstvenika s Lerner Research Centre u Clevelandu.
    Svaki treći slučaj raka dojke može se spriječiti (26.03.2010.)
    Lijek je testiran na miševima genetski modificiranim tako da do 10 mjeseca starosti obole od tog oblika raka. Nakon što su cijepljeni, nijedan od njih nije obolio.

Cjepivo potiče imunološki sustav na uništavanje alfalatalbumina, proteina koji potiče rast većine tumora dojki. Njegovo odstranjivanje iz tijela spriječava rast i formiranje tumora.

Taj se protein u zdravim dojkama luči samo tijekom faze dojenja, a žena tretirana ovim lijekom više neće moći dojiti. Izumitelji lijeka pak smatraju kako bi se on, kao cjepivo, mogao ponuditi svim ženama starijim od 40 godina što je ujedno skupina kod koje rizik od oboljenja naglo raste.

Do sada znanstvenici nisu uspijevali stvoriti uspješno cjepivo protiv tumora jer su stanice tumora preslične zdravim tkivima.

To znači da bi se imunološki sustav, potaknut lošim cjepivom, lako mogao okrenuti protiv zdravog tkiva i tako nanijeti više štete nego koristi.

Zbog toga će i testiranje ovog lijeka trajati dugo, a dozvolu za korištenje u liječenje mogao bi dobiti tek za 10-ak godina, prenose mediji.
    Da čujem komentare

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daj jednom ti svoj komentar, za promjenu

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Draga ispričavam se, ali misli da ja i previše komentiram, nažalost ili me se ignorira ili krivo shvaća, ali većina onih koji prate po forumu teme o cijepivima, znaju za moje mišljenje- a ono je protiv........no ovo cijepivo bi se davalo ženama nako 40g, znači ne kao ono protiv raka grla maternice u tinejđerskoj dobi, tada mislim da je čovjek dovoljno zreo da sam odluči( naravno ako nas zakonom ne prisile da se moramo cijepiti, kao ova obvezna cijepiva u dječijoj dobi)a s druge strane svjedoci smo da žene danas sve kasnije ostaju trudne i nakon 40g....i nije sad samo tu pitanje dojenja, pitanje je na što još će to cijepivo negativno utjecati na zdravlje žene....i zanima me hoće li ono biti učinkovitije kod žena koje će se "preventivno" cijepiti u smislu da znaju da imaju genetske predispozicije za rak dojke ili kod svih....i zanima me postoji li uopće još kakvo cijepivo protiv raka, tumora( osim ovog grla maternice), koji se ne tiče samo žena, nego i muškaraca i koliko je dokazno da su ta cijepiva učinkovita........zanimaju me naravno najviše nus-pojave cijepiva, jer čovjek mora znat što "gubi" ne samo što dobiva, pogotovo kada se radi o ženi, hormonima, ženi koja je u predklimakteriju....
    Eto vi koji se bolje kužite u medicinu, želmi da sve ovo komentirate, a ne da ja lupetam, samo zato što ponekad pomislim kako je premalo danas ovih zaraznih bolesti a sve većih broj tumora, pa se sve manje rade cjepiva za "zarazne bolesti" a sve više za tumore; tko je ovdje pokusni kunić, mi ili miševi i natječuli se zanstvenici sami sa sobom u smislu; jesmo li bolji u stvaranju bolesti ili u njihovom sankcioniranju- kako je to natjecati se s samim sobom..................
    U svakom slučaju, ovo cijepivo mi predobro zvuči da bi bilo istinito. Kamo sreće za žene da je netko napravio nešto za njih, a da s druge strane neće se zbog toga morati nećega odreći u korist nus-pojava. Zašto ne "izmisle" traže, lijek za rak, a ne experimentiraju s cijepivima????!!!!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cisto sumnjam da ce itko biti prisilno cijepljen.

Lijek protiv raka traze. Godinama.

Eksperimentiraju, opcenito, jer je to jedini ispravan nacin da se dodje do pravih odgovora/procedura/podataka/cega vec.

Itd.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Cisto sumnjam da ce itko biti prisilno cijepljen.

Lijek protiv raka traze. Godinama.

Eksperimentiraju, opcenito, jer je to jedini ispravan nacin da se dodje do pravih odgovora/procedura/podataka/cega vec.

Itd.
    X na Kaae

A draga Ivana zašto ne traže samo lijek nego i cjepivo? Stara dobra kaže da je bolje spriječiti nego liječiti.
    Rak je po meni najgora bolest koja postoji.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Daj bože da je ovaj put proneđeno "nešto". Neću ulaziti u etičke dileme...(na kome se ispituje i tak dalje). Možda je ovo početak, bilo bi dobro.

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Događa se to da će na tržištu biti vakcine a ne lijekovi tako da za 15 godina možemo očekivati vakcine za barem 300 bolesti.
    Tu nastaje novi problem - kako se nositi s toliko vakcina u tijelu? Kako odabrati?
    Nije uzalud Gates ulagač u vakcine i najavljivač dekade vakcina.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Nuktemeron prvotno napisa Vidi poruku
    Tu nastaje novi problem - kako se nositi s toliko vakcina u tijelu?
    U čemu je problem?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja kao problem vidim nedovoljno poznavanje utjecaja tolikog broja vakcina na cijeli organizam i zdravlje (ne na bolest).
    Dugoročna višegodišnja istarživanja populacije koja je primila cijepiva i skupine koja nije, utjecaj na degenerativne bolesti, dijabetes, autizam , karcinom ...
    Masovna i rutinska imunizacija djece od najranije dobi je relativna novost u medicini, kalendar se svake popunjava...
    Kako to dijeluje dugoročno , cjeloživotno na zdravlje čitave populacije je pitanje...
    Posljednje uređivanje od sirius : 05.06.2010. at 16:37

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Aha. Problem isti kao i trenutno sa ovih 10-ak cjepiva.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Aha. Problem isti kao i trenutno sa ovih 10-ak cjepiva.
    Zapravo , problem raste što ih je više . Pogotovo ako će se u interesu kompanije i profita u opticaj uvoditi cjepiva koja nisu dovoljno dugo testirana na ljudima .
    Što se tiče karcimoma bilo bi odlično kada bi postojao jedonostavn i učinkovit pripravak koji bi otklonio mogućnost oboljevanja, ali mislim da mehanizam kod karcinoma ne funkcioniraju tako jednostavno.
    Osobno u bliskoj obitelji u zadnje tri godine mi se dvije osobe bore sa tom bolešću, jedana je preminula , a i druga je na kraju puta , bez obzira na kirurgiju , kemoterapiju i sve što medicina sada (ne ) nudi za takav problem...
    I zbog toga sam pročitala dosta knjiga na tu temu, iz drugog kuta ...
    Postoje narodi i zemlje u kojima je karcinom izuzetno rijetka bolest, znaći da već sad postoji priliično učinkovit način da se zaštitimo u budućnosti , postoje i studije o tome...
    Zašto se onda o tome ne govori?
    Posljednje uređivanje od sirius : 06.06.2010. at 08:54

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I zbog toga sam pročitala dosta knjiga na tu temu, iz drugog kuta ...
    Postoje narodi i zemlje u kojima je karcinom izuzetno rijetka bolest, znaći da već sad postoji priliično učinkovit način da se zaštitimo u budućnosti , postoje i studije o tome...
    Mene zanima ovo.. pp-aj mi ili mailaj sto si citala.
    Tenks!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sirus potpisujem te u svemu i slobodno navedi te knjige...upravo sam slušala na radio Anteni jednu doktoricu iz Hrvatske koja je napisala knjigu o tome kako trošimo previše bespotrebnih lijekova samo da bi farmaceutske industrije zaradile, kako su se npr.referentne vrijednosti za visinu tlaka, šećera idt. namjerno smanjile da bi praktički zdravi ljudi pili lijekove koji im uopće ne trebaju- nisam zapamtila kako se zove knjiga i doktorica pa ako je netko slušao neka napiše tu i Hvala.

e sad ovo možda nema veze a u stvari i ima;
    http://danas.net.hr/hrvatska/page/20...06.html?pos=n0
    Sprega farmaceuta i WHO-aIsplivao dokaz: Svinjska gripa je – prevara stoljeća!
    Trojica vodećih stručnjaka Svjetske zdravstvene organizacije bila su u sukobu interesa prilikom stvaranja panike oko svinjske gripe. Upitan jesmo li prevareni i namamljeni na masovnu kupovinu Tamiflua, liječnik Mirando Mrsić odgovara: 'Mislim da da.'

Istraživanje British Medical Journala i Ureda za istraživačko novinarstvo (Bureau of Investigative Journalism) otkrilo je kako su trojica stručnjaka Svjetske zdravstvene organizacije dr. Fred Hayden (University of Virginia), dr. Arnold Monto (University of Michigan) i dr. Karl Nicholson (Leicester) dobivali novac od farmaceutskih kompanija koje proizvode lijekove protiv virusa tzv. svinjske gripe.

Kako piše britanski Guardian, doznalo se da su oni bili na platnoj listi nekoliko kompanija koje su financirale njihova istraživanja i plaćale ih u zamjenu za konzultantske usluge, a SZO je slušao savjete te trojice stručnjaka i u jeku priče o virusu A (H1N1) pozvao vlade svih zemalja da naprave zalihe cjepiva.

U pojedinim državama već ova se vijest tretira kao dokaz o onome što se tek naslućivalo jesenas – da je svinjska gripa prevara stoljeća!

'Mislim da smo prevareni'

Dok čekamo komentar Ministarstva zdravstva na ovaj skandalozni sukob interesa za koji se sumnja da je u sezoni gripe farmaceutima priskrbio vrtoglavih sedam milijardi dolara, razgovarali smo s jednim od stratega SDP-ove zdravstvene politike, Mirandom Mrsićem. Upitan jesmo li prevareni i namamljeni na masovnu kupovinu Tamiflua, odgovara:

Propalo nam cjepivo vrijedno 15 milijuna kuna (06.04.2010.)više

"Mislim da da. Ostaje činjenica da su o pandemiji govorili relevantni stručnjaci i moramo vidjeti jesu li te pretpostavke bile matematičke ili stvarne. No, vrlo je moguće da su se zaigrali zbog toga što su u strahu velike oči pa je to dovelo do nepotrebnih gubitaka u zdravstvu", kaže Mrsić.

Zgrožen je sukobom interesa u kojem su se našli savjetnici u SZO-u.

"Apsolutno osuđujem bilo kakvu mogućnost da netko utječe na mišljenje stručnjaka, pogotovo s financijskim interesom. To je potrebno maksimalno sankcionirati jer baca sjenu na sve – i na zdravstvene stručnjake i na farmaceute", kaže Mrsić.

Napomenimo da je u svijetu od virusa tipa A (H1N1) umrlo oko 18 tisuća ljudi, što je manje nego što umire od virusa sezonske gripe.

'Izmišljene bolesti'

S tim u vezi upitali smo ga i za mišljenje o knjizi Lijekovi ili priča o obmani, internistice Lidije Gajski, koja tvrdi da su osteoporoza i povišeni kolesterol u najvećoj su mjeri umjetno stvorene, izmišljene bolesti.

"Zanimljiva knjiga koja ukazuje na velik problem u zdravstvu – odnos liječnika i farmaceuta. Otvara mnoga pitanja, ali odgovori nisu samo u ovoj knjizi. Jasno je da treba postaviti granice i kontrolu, ali treba napomenuti i da su lijekovi doveli do produljenja životnog vijeka. Te bolesti nisu izmišljene, ali ćemo se sljedeće godine, kada ćemo uvidjeti da nije sve plativo u zdravstvu, vjerojatno početi razmišljati koju ćemo razinu kolesterola liječiti", kaže Mrsić.

Prethodni članci:

Svinjska gripa napunila džepove farmaceuta (11.03.2010.)
    Evo kako nas farmaceuti pretvaraju u hipohondre (07.06.2010.)

Ana Benačić
    07.06.2010.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sad sam vidila da je knjiga navedena u tekstu o svinjskoj gripi, mislim da se radi o toj knjizi

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    no ovo cijepivo bi se davalo ženama nako 40g, znači ne kao ono protiv raka grla maternice u tinejđerskoj
    Odakle ti ideja da bi se to cjepivo davalo ženama nakon 40 godina? (zar misliš da prije te dobi nema raka dojke kod žena? što misliš, koji je prvi rak po učestalosti kod žena mlađih od 40 godina? da ti pomognem.... počinje na rak d****)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto se onda o tome ne govori?
    Govori se kako da ne..... kod naroda koji umire u dobi od 30 godina zbog ratova i zaraznih bolesti, karcinom je izuzetno rijetka bolest (npr. Afganistanci i Ruanđani).

Svi narodi koji uspiju doživjeti 70, 80 godina umiru od karcinoma ili kardiovaskularnih bolesti. Prosto k'o pasulj.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

prekratko je ovo vrijeme za editiranje, pa moram ponovno napisati editirani dio:

Govori se kako da ne..... kod naroda koji umire u dobi od 30 godina zbog ratova i zaraznih bolesti, karcinom je izuzetno rijetka bolest (npr. Afganistanci i Ruanđani). karikirano

Svi narodi koji uspiju doživjeti 70, 80 godina umiru od karcinoma ili kardiovaskularnih bolesti. Prosto k'o pasulj. Istina, u nekim državama karcinomi se javljaju kasnije nego u drugima, ali tu je toliko toga u pitanju, a na što čovjek ne može sam utjecati, da je upitno koliko se isplati biti fiksiran na vlastiti angažman oko zdravog života, kad ti okoliš sav trud poništava.....
    I ako netko uspije oduprijeti se štetnim čimbenicima iz okoliša, umrijet će od raka u bolovima ili cerebrovaskularnog inzulta kao biljka u dobi od 97 godina umjeso 82 godine.... Blago familiji koja će tih dodatnih 15 godina o njemu brinuti......

Ili misliš da ljudi umiru zdravi?
    Posljednje uređivanje od mujica : 07.06.2010. at 19:30

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

drugim riječima.... činimo razne stvari da bolest, smrt i agoniju odgodimo. Spriječiti ih ne možemo.

Zato postoji cijepljenje, zdrav život i slično.

Ali zdrav život ne može spriječiti bolest i smrt od tetanusa, kao što cijepljenje ne može spriječiti smrt od moždanog inzulta ili raka pluća.

Cijepljenje je jednostavno i sprečava znatno preranu smrt i invalidnost od nekih zaraznih bolesti. Zdrav život je tek djelomično izvediv (osim u slučaju potpunog odricanja od prednosti modernog života) i samo odgađa, a tek u manjoj mjeri sprečava nešto što se u načelu događa u kasnijoj životnoj dobi.

Uostalom.... svi gurui zdravog života umru prije ili kasnije. I to od istih razloga od kojih umiru oni koji žive nezdravo. Samo nešto kasnije.

I svi bioenergetičari, duhovni iscjelitelji i homeopati koji liječe sve moguće bolesti umiru bolesni, kao i svi njihovi najbliži i najdraži.

I cijepljeni ponekad obolijevaju od bolesti protiv koih su se cijepili.

Fu*k it. Life's a b*tch

Tako da izjava poput one od Sirius u stilu..... "cjepiva možda imaju dugogočno štetne posljedice jer ja tako mislim, pa ćemo na račun toga umanjiti korist od te mjere; a zdrav život će nas sačuvati vječno zdravima i neće biti karcinoma, ali o tome ne žele pisati i govoriti" .... mi je nekak skroz bezveze.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislim da je razilka umrijeti (makar i od karcinoma) u 96 i 56 godini.

Što se tiće truda oko zdravog života, o tome ja i mislim : previše truda za današnju percepciju zdravlja i života.
    Naravno da bi bilo puno jednostavnije kada bi postojalo nekakvo instant rješenje...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tako velika razlika? na račun zdravog življenja?
    moguće.....

hmmmm......
    ali nije da se o tome ne priča. Pune su novine, časopisi, savjeti izabranog liječnika o tome........

samo, teško je to provoditi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    tako velika razlika? na račun zdravog življenja?
    moguće.....

hmmmm......
    ali nije da se o tome ne priča. Pune su novine, časopisi, savjeti izabranog liječnika o tome........

samo, teško je to provoditi.
    Ne bih rekla. Časopisi i novine puni su bombastičnih i površnih članaka (ako uopće uspiju nešto napisati a da nije žutilo).
    Što se tiče savjeta liječnika ...većina se nema vremena informirati izvan onog što su učili na fakultetu, ono što su učili (mislim na nutricionizam) meni je jako upitno, mislim da su smjernice o zdravoj prehrani više politički korektne nego konkretno dobre (iako sam nedavno vidjela jako dobru piramidu nove mediteranske prehrane, djeca u prvom razredu uće po starim smjernicama)...
    Da li bi bilo teško provoditi kada bi osoba dobila prave informacije od prave osobe? Vjerojatno bi. Ali ja sam nekao mišljenja da bi svatko trebao biti odgovoran za svoj izbor pod uvjetom da dobiva dobre informacije.
    Pa ne tako davno pušenje je bilo društveno prihvatljivo ponašanje ...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanima ovo.. pp-aj mi ili mailaj sto si citala.
    Tenks!
    http://knjizara.ekupnja.com/PROTIV-R...-pr-18789.html

Autor kroz priču o vlastitoj borbi s rakom tvrdi, više-manje, da zdrava prehrana, kretanje i meditacija vrlo uspješno sprečava ali i liječi rak. Zvuči kao topla voda, ali zbilja vrijedi pročitati, pisano je na jako zanimljiv način. Raka je bilo i ranije, kaže on, i ima ga i u drugim kulturama, ali danas u našem društvu ljudi obolijevaju daleko češće i ranije.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mujica
    Taj se protein u zdravim dojkama luči samo tijekom faze dojenja, a žena tretirana ovim lijekom više neće moći dojiti. Izumitelji lijeka pak smatraju kako bi se on, kao cjepivo, mogao ponuditi svim ženama starijim od 40 godina što je ujedno skupina kod koje rizik od oboljenja naglo raste.
    citiram tekst s početka

rak se danas veže više uz "stanje psihe" nego kao fizičku bolest...s druge strane tetka moje mame ima 95g nikakvu bolest, osim što naravno teže hoda, a umrijeti će od starosti...nadživila je pola svoje djece, a ova živa su bolesna i krkija od nje...pa ti reci.....živjela je u Hercegovini jednom zaseoku u brdima gdje još iam 3 stanovnika, voda iz čatrnje, pura, raštika.....sve iz njenog vrta...ima TV mobitel... i naravno poskoci....

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.profil.hr/knjiga/lijekovi...-obmani/29093/
    http://www.youtube.com/watch?v=fl4fV6JRde0
    Na Rubu Znanosti - Lijekovi ili priča o obmani 1/5 HQ - 19-10-2009

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://danas.net.hr/svijet/page/2010...06.html?pos=n1
    mujica evo zanima me ovaj primjer, pa primjer majkine tetke, pa ljudi npr. na Kavkazu....kao neki ljudi nikad ne obole od raka, i s druge strane su dugovječni, znači ne umru s 30g pa po tvojoj teori ne stignu oboljeti, mada ti ta teorija ne drži vodu, jer kako si i sam rekao puno mladih ljudi oboljevaju od raznih vrsti raka, pa i male bebe i djeca npr. od leukemije...trebju li znastvenici proučavati gene, način života itd. dugovječnih ljudi, kao i tek rođenu djecu koja obole od raka, leukemije, autizma- ne bi li se trebali tu tražiti uzroci i posljedice, rešenja bolesti?????

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    http://knjizara.ekupnja.com/PROTIV-R...-pr-18789.html

Autor kroz priču o vlastitoj borbi s rakom tvrdi, više-manje, da zdrava prehrana, kretanje i meditacija vrlo uspješno sprečava ali i liječi rak. Zvuči kao topla voda, ali zbilja vrijedi pročitati, pisano je na jako zanimljiv način. Raka je bilo i ranije, kaže on, i ima ga i u drugim kulturama, ali danas u našem društvu ljudi obolijevaju daleko češće i ranije.
    Ta je dobra.
    I ova je jako zanimljiva, opširna i jednostavno pisana. http://www.profil.hr/knjiga/kineska-studija/29898/
    Knjige o makrobiotici i postu sa skovima, te http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=26397

To je recimo nekakav start za čitanje, u većini knjiga su navedeni izvori podataka i studija, te još preporučena literatura, tako da se može ići dalje.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Autor kroz priču o vlastitoj borbi s rakom tvrdi, više-manje, da zdrava prehrana, kretanje i meditacija vrlo uspješno sprečava ali i liječi rak.
    Vjerujem da može odgoditi nastanak raka (pa ako čovjek umre od nećeg drugog, ne razvije rak i izgleda kao da je spriječio rak), ali ne mogu nikako prihvatiti da se hranom i liječenjem može izliječiti rak (osim onih koji bi se ionako povukli).

Nevjerojatno je kako se ozbiljno shvati kada netko u knjizi opiše iskustvo samo jedne osobe - vlastito i na temelju toga se zaključuje kako je to pravvilo.
    A s druge strane, ne vjeruje se podacima temeljenima na desecima tisuća ispitanika.....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

....živjela je u Hercegovini jednom zaseoku u brdima gdje još iam 3 stanovnika, voda iz čatrnje, pura, raštika.....sve iz njenog vrta...ima TV mobitel... i naravno poskoci....
    a što reći...... Eto recepta za dugovječnost i zdravlje.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[URL]...trebju li znastvenici proučavati gene, način života itd. dugovječnih ljudi, kao i tek rođenu djecu koja obole od raka, leukemije, autizma- ne bi li se trebali tu tražiti uzroci i posljedice, rešenja bolesti?????
    Koliko znam, to i rade. puno njih.....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nevjerojatno je kako se ozbiljno shvati kada netko u knjizi opiše iskustvo samo jedne osobe - vlastito i na temelju toga se zaključuje kako je to pravvilo.
    A s druge strane, ne vjeruje se podacima temeljenima na desecima tisuća ispitanika.....
    Zapravo se autor nije čudesno ozdravio, nego imao recidiv. Još uvijek se bori da ostane živ , i pritom nikako ne umanjuje vrijednost uobičajenih metoda liječenja. Poanta je u propitivanju što nam se još nudi...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vjerujem da može odgoditi nastanak raka (pa ako čovjek umre od nećeg drugog, ne razvije rak i izgleda kao da je spriječio rak), ali ne mogu nikako prihvatiti da se hranom i liječenjem može izliječiti rak (osim onih koji bi se ionako povukli).
    Ok, pogrešno sam napisala, trebalo je reći da navedeno pomaže pri izlječenju raka. Autor knjige nije ni na jednom mjestu napisao da se rak liječi samo prehranom i meditacijom a da kemoterapije možemo zaboraviti. On je sam bio više puta na operacijama i kemoterapijama. Ali zapadnjačku medicinu ipak kritizira u smislu da se bazira na to da se izvadi tumor umjesto da se liječi cijelo tijelo, i da se uklone uzroci bolesti, kako bi se spriječilo da dođe do recidiva.
    Ovo je sve rečeno mojim riječima, po blijedom sjećanju. Osim toga nisam liječnik, niti imam ikakve veze ili znanja o tome.

Baš sam i očekivala što ćeš ti napisati, mujice, kao stručna osoba. Ali još više bi me zanimalo da baciš pogled na knjigu ako stigneš pa da je komentiraš. Moji komentari o knjizi nisu baš previše mjerodavni, ali knjigu bih svakako preporučila, ako ni zbog čega drugog zato što budi nadu.
    Meni nestručnoj djeluje prilično logično i jasno. Nitko ne može reći da je svejedno ako živiš pod stalnim stresom, hraniš se nezdravo, krećeš se malo i zanemaruješ svoje duhovne potrebe. Onda se cijepiš protiv raka dojke pa te za godinu dana sredi kolesterol

Ne smeta mi istraživanje cjepiva, ali ipak, logičnije bi bilo da se puno, puno više truda uloži u osvještavanje ljudi da do bolesti ne dođe.
    Zapamtila sam jednu rečenicu iz te knjige - kad autor o raku dojke ispituje liječnika s istoka (Kina, koliko se sjećam) on mu odgovara: to je bolest bogatih žena, kod nas je rijetka.
    Posljednje uređivanje od pomikaki : 08.06.2010. at 10:46

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

*Ali još više bi me zanimalo da baciš pogled na knjigu ako stigneš pa da je komentiraš.

**Nitko ne može reći da je svejedno ako živiš pod stalnim stresom, hraniš se nezdravo, krećeš se malo i zanemaruješ svoje duhovne potrebe. Onda se cijepiš protiv raka dojke pa te za godinu dana sredi kolesterol
    .
    *Stvarno bih volio.
    I budem ako stignem. Samo se bojim da neću skoro stići, jer ne stignem niti pročitati sve što bih trebao o onom najužem dijelu posla kojim se bavim. (možda preko godišnjeg odmora?)

**Naravno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •