Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Odjeća jesen-zima - koliko čega?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Odjeća jesen-zima - koliko čega?

Dobar dan

Gospojica šmizla je ljetos krenula u vrtić.
    Ide jesen, spremam joj novu garderobu.
    Sve to ne bi bio problem da imam neku predstavu koliko količinski čega treba kad se, jelte, ide u vrtić u hladno godišnje doba. Dosad je čuvala baka, pa nije bilo problema s tim.
    Ljetos nije bio problem, koliko god da se zaprlja, i kad smo kratki sa odjećom, lako se opere i još lakše osuši, ako treba i za sutra.
    Sad sam u rebusu, ne znam nikoga ko ima skoro-četvorogodišnjakinju koja ide u vrtić, pa da pitam.
    Odjeće u suvišku nemamo, jer nemamo više od koga naslijediti - porasla je veća od starijih djevojčica od kojih smo dobijali prerasle stvarčice. Još malo pa ćemo mi poklanjati njima :hihihi:

Elem, koliko pantalona, donjih dijelova trenerke, koliko majica dugih rukava, koliko duksića na kopčanje, koliko štramplica(hulahopki), koliko džemperčića, koliko i kakvih jaknica...?

Obućom smo se snabdjeli na sniženju, pa imamo i patike i duboke cipele i čizme (gumene i zimske) i dva para papuča (jedne su za vrtić)
    Smatram da je to dovoljno do proljeća.

Za odjeću je već druga priča :/

Pritipliz upomoć!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nama su za vrtic najprakticnije trenirke, i to one na cif, da ih lako skine i ostane samo u majici, jer je unutra dosta toplo.

Džemperi nisu prakticni za vrtic, bas zato jer su pretopli za boravak unutra, a eventualno 1-2 za doci do vrtica (ispod zimske jakne) kad je jako hladno, pa da ih onda skine.

Kolicine:

Trenirke: 5-6 (kompleti donji+gornji). U pravilu ne kupujem samo donje dijelove, to mi je onda problem s cime skombinirati. A kako je nekad tata oblaci za vrtic, bolje da nema previse slobode u kombiniranju, jer inace ispadne svasta.
    Majice i tunikice: 10-15, različitih debljina
    Štramplice: 3-4
    Traperice: za vrtic ima 2, koje imaju neku elasticu pasicu, jer ne zna (ne da joj se) zakopcavati cif, gumb i remen. Kad ide s nama, onda nosi klasicne traperice, i njih ima 2-3.
    Tunike i haljinice (2,3) nosi obicno na tajice, pa imamo još 4-5 tajice, koje nosi i od proljeća do jeseni, ispod haljinica i tunika, dok nije jako hladno.

Duksici????

Jakne: 1 traper, jedna tanka vjetrovka, 1 malo deblja (kao podstavljena vjetrovka), 2-3 zimske jakne (od kojih 1 od skafandera) različite debljine.
    2-3 kape: tanka, srednja, deblja.

Uglavnom za vrtic preporucam sto jednostavnije kombinacije, sto lakse za oblacenje/skidanje, sa cifom, bez uzica za vezanje i sl. Cesto vidim i predskolce kako hodaju svakako naopacke obuceni, otkopcanih hlaca/remena.... i itd....
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 30.08.2010. at 11:16

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea nosi traperice u vrtić, ne trenirke, koliko god to bilo nezgodno, a je.
    Pokušat ću se opet ove jeseni saživjeti sa idejom da ide u trenirkama.

Ja računam - 5 dana u tjednu, 5 odjevnih kombinacija za vrtić, dakle minimalno 5 hlača i 5 majica.
    + naravno treba dodati još recimo dvoje hlače za slobodno vrijeme + još 5 majica, znači sveukupno recimo 7 donjih i 10 gornjih dijelova. Ja perem njen veš uglavnom dva puta tjedno.

Za iznad majice nosi gornje dijelove trenirke, bez kapuljače, na ciferšlus. Ima dve takve.

Jakne - traper, vjetrovka, malo deblja (prijelazna) jakna. Zimsku ima jednu jaknu + skafander, s tim da imamo i rezervnu jaknu, nešto što je dobila i što nosi dok se glavna jakna pere.

Tunike/haljinice/vestice - to ne nosi u vrtić, kupim poneku, kako naleti.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hvala mnogo
    duks je kod nas naziv za gornji dio trenerke, obično na kopčanje, pa je mali duks - duksić

odoh sad brojati koliko čega ima, i koliko čega moram sašiti/kupiti

dodatni primjeri su više nego dobrodošli

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nemam mjere s odjećom mi smo imali 5x više od onog što baš treba

ali trebala bi imati bar 5 hlača ( širokih traperica, samterica, donjih djelova trenirki) i pripadajućih gornjih djelova za svaki dan u vrtiću (lagane majice dugih rukava, jer za centralno grijanje ne treba ništa deblje), jer će ti se sigurno svaki dan uprljati, a ne vjerujem da ćeš moć svaka 2 dana vrtjeti mašinu i peglati
    5 štramplica i barem 7 pari čarapica
    jakne kao što je napisala deaedi plus kabanica
    i gumene čizme

to je za vrtić

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi imamo uvijek viška robe, tako da se ne trebam opterećivati jesam li na vrijeme oprala veš.

Još bi dodala da nama treba barem 3-4 piđame po sezoni.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne zaboravi komplet rezervne robice u vrtiću....zaliju se vodom, zamažu ručkom, naši idu po zimi van pa se i zaprljaju ako je blatnjavo (rub nogavica trenirke/hlača bude mokar).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne zaboravi komplet rezervne robice u vrtiću....zaliju se vodom, zamažu ručkom, naši idu po zimi van pa se i zaprljaju ako je blatnjavo (rub nogavica trenirke/hlača bude mokar).
    Za rezervu obicno ostavim neku staru robicu, u cijeloj prosloj godini joj nije zatrebala.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i jedno i drugo imaju 7 donjih djelova trenirki, majica imaju oko 10-tak.
    BC ima duge gace, koje skida kad dolazi u vrtic, a Balerina nosi tajce u istom aranzmanu kao i BC. ne nose hulahopke jer im je ovo lakse navuci samima. a i ne moram ih mjenjati svaki dan. tako BC ima 2 duge gace, a balerina ima nesto vise tajci, jer ponekad skine samo gornji dio trenirke i u njima bude u vrticu .
    traperice, veste, dukserice i sl, ne nose u vrtic. to im je koplicirana robica, jer moraju sam u WC, pa tesko kopcaju gumbe, cifersluse i ostalo.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja ima cca 15-20 majica , 4-5 tajica, 3-4 hlače,donji dio trenerke 2-3, gornji (koji nosi isključivo kao jaknicu u prijelaznom razdoblju i skida čim uđe u prostoriju) 2-3, jakne dvije, cipele 3 kom + gumene čizme. Haljinice 2 kom za sređivanje i mislim da je to to. U vrtić ide uglavnom u tajicama jer su joj najlakše za igru i skidanje, ili ima hlače bez kompliciranih kopčanja.Za zimu ili duplo podstavljene hlače ili štramplice (3-4 kom) u kombinaciji s tajicama. pidžame u vrtiću ne nose i mislim da je to to.Znam da majica moram imati brdo jer iz vrtića dolazi zaflekana pod obavezno, pa dnevno presvuče min 2-3 odjevne kombinacije.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pregledala, popisala i prijatno se iznenadila
    ima dvoje farmerice, troje netom sašivene pantalonice od debljeg velur-kepera (razmišljam unaprijed!), i nekoliko tanjih, za prelazno razdoblje
    ima pet donjih dijelova trenerke, većinom za po kući, dvoje helanke
    jedan debeli vuneni i jedan tanji pamučni džemperak
    petnaestak (!? anbilivabl!) majica dugih rukava raznih debljina (neke na kopčanje, neke ne); nisu sve reprezentativne za vrtić, ali su sve nosive
    tri pinafore haljinice - kako se to inače zove? ovo je engleski naziv za haljinice dužine kao tunika, bez rukava, navlače se preko glave, bez kopčanja, ispod ide majica i pantalone (mnogo koristan dio garderobe)
    jedan teksas tregerklajd
    teksas jaknicu, vjetrovku sa kapuljačom, podstavljenu vijetnamku, debelu zimsku jaknu i pripadajuće ski pantalone i friško sašivenu kabanicu :preponosna na sebe:
    jedino što fali su štramplice, dokoljenke i čarapice
    i barem dva šešira jer kakva je šmizla bez šešira

pidžamica imamo beskrajno mnogo, jer sva rodbina ide i nosi pidžame na poklon, naročito ako joj ja prethodno sašijem 3-4 komada :šta da se radi: ako je za utjehu, kupe ih "perspektivne"

što bi rekli kod nas - kako sam se nadala, dobro sam se udala
    hvala na pomoći!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa Vidi poruku
    što bi rekli kod nas - kako sam se nadala, dobro sam se udala
    loool, šta to znači?
    mislim, kužim za robu, imaš više nego si mislila, ali za udaju?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    loool, šta to znači?
    mislim, kužim za robu, imaš više nego si mislila, ali za udaju?
    onomad su brakovi bili, jelte, ugovoreni
    pa ženika vidiš kad te isprose,
    pa ti se baš i ne dopadne ono skroz
    pa nakon proizvoljne količine vremena u braku, nakon što se pokaže da je ipak bolji od prvog dojma koji je ostavio, veliš - kako sam se nadala - dobro sam se udala

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ajd da se i ja prikrpam sa mojim pitanjem.
    Mi imamo robice i previše, više me je sramota koliko dugo detetu ništa nisam kupila jer nasleđujemo sa dve strane.
    Kod nas u vrtiću je pretoplo, i hulahopke ispod trenerke ne dolaze u obzir. E sad me zanima šta kad ih vode napolje? Kako to izgleda? Moj rezon je da joj neće ništa faliti tih cca sat vremena bez hulahopki, ali MM strašno brine (zimogrožljiv). A kad je sneg da li im tete oblače skafandere/ski pantalone? Da li ih uopšte vode napolju po snegu?
    Ja sam za vrtić pripremila kombinacije: donji deo trenerke ili helanke i tanke majice sa dugim rukavima. Do vrtića će nositi još nešto (duks/džemper) i jaknu

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kod nas kad je snijeg idu van (privatni vrtić) ali najave dan prije da donesemo skafandere. Inače kad idu u šetnju vode ih u tome u čemu su došli od kuće (to se ne najavljuje), iznimno ako je netko skroz lagano obučen , a vani je hladno taj ne ide u šetnju ili mu teta navuče nešto od rezervne odjeće koju svatko ima tamo u svojoj košari.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •