Moram kupit novi usisivač, i kad sam pošla malo poviriti, skužila sam da pojma nemam.
koji su se pokazali bolji, s vrećicom ili bez, hepa ili nešto drugo, možda netko zna i za neki best buy, u rangu oko 1000 do 1300 kunića?
Moram kupit novi usisivač, i kad sam pošla malo poviriti, skužila sam da pojma nemam.
koji su se pokazali bolji, s vrećicom ili bez, hepa ili nešto drugo, možda netko zna i za neki best buy, u rangu oko 1000 do 1300 kunića?
probelme je kao i kod perilica i susilica i pegli i sl. svako ima svog favorita
evo par topica s favoritima drugih
http://forum.roda.hr/threads/25492-u...light=usisivac
http://forum.roda.hr/threads/43147-S...light=usisivac
Ja imam Electrolux sa hepa filtrom i prezadovoljna sam! Nema vrecice vec posudu koju svakih par dana ispraznim, a filter operem u kadi. I sauga ko zmaj! Jednom godisnje kupim novi filter i to su svi troskovi. Imala sam prije njega onaj na vodu i to mi je bila koma... Stalno peri tu posudu, pa mi se u pol sauganja malo jace trzne usisavac i voda prolije,... Imala sam i na vrecice, ali tu isto moras stalno kupovati nove vrecice, pa ih nema u ducanu, pa idi u drugi...
Uglavnom, ovaj mi se pokazao najbolji.
ani4, koji electrolux imaš? mislim - koji točno tip?
Bosch BSGL42282, cca 1600 kuna. Može raditi sa vrećicom ili bez nje. Ja ga koristim bez jer obično usisam male igračke ispod kauča, posuda za prašinu je prozirna i vidi se što je upalo unutra, a lako se prazni. Lagan je i ima "domet" 13 metara što zlata vrijedi kada treba usisati stepenice između katova. Može se štimati snaga, a sukladno tome reguliraš i buku koju prozvodi. Staviš na slabije (svejedno super usisava) i možeš usisavati dok patuljci spavaju. Ima sve nastavke prikačene na ručki tako da nema traženja... Ima HEPA filter koji se mijenja jednom godišnje.
hepa filter super usisiva prašinu, zapravo nema raspršivanja čestica po zraku onih koje obično i ostanu tijekom usisavnja, odnosno izađu van, za alergičare jako bitno..moj je periv pa je to zgodno a novih ima za kupiti i nisu nešto skupi...druga ti je opcija ususivači bez vrećice koji imaju prozirni spremnik pa ga israzniš kada se napuni, svakakom moraš gledati i snagu usisa, w o kojima ovisi i potrošna struje, koliko su bučni, imaju li i ikave nastavke, ima li turbo četku koja je super za dlake npr. (ne znam kak se to zove u drugih brednova ja pričam o Rowentinom kojeg ja imam, duljina kabla, i naravno komaktnost iliti koliko ga e lako spremiti, treba li ga cijeloga ratsvaljati ili ima neke pogodnosti (moj ima preklopnu cijev pa ga uopće ne moram razmontiravati da ga spremim u ormar) i tak...ne znam kaj bi ti još rekla..e da, jako je bitna kvadratura stana jer o njoj ovisi i veličina vrećice a o njoj učestalost mijenjanja istih..naravno oni s većom vrečicom su malo većih dimenzija..jesam ga zakomplicirala..no eto, to je moje skromno znanje
Ma ima papirnatih filtervrećica za usisavačei to modela kakvih hoćete!
Ako imate s tim problema ja vam mogu reći gdje ja kupujem najpovoljnije.
Pošaljite mi na p.m. u kojem ste gradu i možda vam mogu pomoći ili na e-mail: irena9@net.hr.
Ja svakako preferiram usisavače sa papirnatim veećicama jer su jeftinije od platnenih , a traju isto koliko i platnene.
Sa usisavačem na vodu sam imala ogromnih problema i to je bio bačen novac, a na posudu ni ne bi kupovala jer da još poslije usisavanja idem posudu prat, ribat one kuteve posude, sušit ,ah! Samo mi još to fali.
Oni usisavači koji jako buče, troše i jako puno struje. Tako da pripazite kad kupujete
Eto , to su moja iskustva.
Cure, ima li tko Electrolux Ultra One usisavač?
Imam ja. Kupila prije cca 15 dana. Za sada zadovoljna.Puno tiši od starog Philipsa, fino usisava tapison i tepih ispod kuhinjskog stola. Nisam još isprobala sve nastavke.
Ivano2, hvala!
Kupila si novi, pretpostavljam?
Jel jaaako skup?
2599 na 12 rata u Merkuru - cijena im je svuda ista.
s obzirom da je meni cijeli stan pod tapisonima + tepih u blagavaoni - tražila sam kvalitetni, sa filterom.
Nikakav hepa filter nije mi se pokazao tako dobar kao vodeni filter.
Kupili smo prije godinu (ili dvije?) od firme AMS usisavač s vodenim filterom za male stanove. U njega ide litra i pol vode. NI JEDAN usisavač prije nije bio tako dobar, svaki smrdi po prašini, hepa filter treba prati, a to je gore od bilo kakve vrećice itd.
U ovaj kapneš par kapi eteričnog ulja i super je. Koštao je oko 800 kn. Lako ga je održavati.
Peterlin, nije mi poznata firma AMS. Jel to akviziterska prodaja ili ima u dućanima?
Ivano2, hvala ti na odgovoru!
Akviziterska firma - evo ovdje imaš nešto o njima: http://www.ams.biz.hr/
Trenutno nema na web stranici tog modela koji smo mi kupili (ili ne vidim, ne znam). Meni se dopalo što je usisavač mali, ima samo pet dijelova koji se vade i rastavljaju (kanta, mrežica s nosačem, cijev, mali filter i veliki filter), opere se za 5 minuta i ok. I nije ništa veći od prosječnog usisavača s hepa filterom.
Jedina mana koju smo primijetili (ako je to mana) - kanta za vodu ima nekakve utore do kojih ne mogu doseći rukom, pa ih je jako teško do kraja oprati (ostane trag prašine). Budući da smo se spasili (muž i sin su alergični na prašinu) ja bih samo rekla ako imaš takvu situaciju doma, BILO KOJI usisavač s vodenim filterom je bolji od bilo kojeg s vrećicom ili hepa filterom.
Mi imamo onaj na vodu, od Gorenja i ja sam super zadovoljna. Super usisa, sve fino miriši, nema smrdljivih vrećica, a stan je čist. 1000kn.
Miele!
A koji su ti oni u koja se stavi eterično ulje? To su oni usisavači sa onom velikom kantom tipa ovaj
http://www.gorenje.hr/mali_kucanski_...avaci?c=290228
ana.m, koji je to model na vodu, na njihovim stranicama izbacuje 3 modela.
Peterlin, koli Delfin imaš?
ja imam i psa pa je tim prije moj "slučaj" teži, jer ustajale pasje dlake smrde za poludit.
ne znam da li ovaj Miele cats&dogs ima posebne vrećice koje sprječavaju izlazak tog smrada van?
mislim da ću si ja priuštiti vodeni za svakodnevno jutarnje usisavanje i štapni za "usput" preko dana pokupiti dlake, mrvice...
Mi smo imali "obični" s papirnatim vrećicama, a nakon toga zbog iznenadnog kvara kupili onaj s platnenom vrećicom. Prvo sam bila sretna, jer je to kao eko itd. ali sam shvatila da uopće nije eko, jer svaki put moram uzeti neku platičnu vrećicu u koju ću staviti taj otpad. No, nisam zadovoljna, jer sve smrdi dok se usisava. a to je najmanje zdravo.
Nakon što sam pročitala postove na svim temema o usisivačima sada sam još više zbunjena...Htjela bih hepa filter , a opet netko piše da se on može brzo začepiti pa usisivač slabije usisava, navodno treba snaga usisavanja biti što veća ( npr.400 W ) a kod dosta modela na netu taj podatak se uopće ne spominje ...Da li se kod usisivača na vodu samo poslije ispere posuda ili ima još nešto kompliciranije što treba napraviti? Ja tražim aparat do nekih 1200 kn max.
Nama je prodavačica rekla da Elektrolux ni ne preporučuje usisavače bez vrećice, jer se opet prašina razleti po stanu kad ju istresamo. Ali da ih oni proizvode radi zarade, jer su svi sad zainteresirani za te usisavače bez vrećice.
Mi kupili s vrećicom![]()
Pitanje za vlasnike usisavača s vrećicom, ravnate li se po indikatoru napunjenosti vrećice ?Kod mene se indikator pali a vrećica nije ni upola popunjena.Nadam se da ukoliko zanemarim taj indikator ne štetim usisavaču, ili možda da ?
Pa uglavnom se ravnam po tome. Čini mi se da slabije vuče kad je vrećica dosta puna.
da, ravnam se prema indikatoru. ako nemam trenutno vrecicu smanjim usisnu snagu.
Posljednje uređivanje od spajalica : 18.10.2010. at 08:34
Meni se čini da nemam sreće s usisivačima.
Kupila sam Elektrolux štapni za spavaće sobe na katu, ali on silno slabo radi, samo s parketa, tepih mu je pretežak teritorij. Inače, svi se moji tepisi mogu istresati, nisu preveliki.
Pa sam uzela Elektrolux 1800W sa prozirnom posudom i hepa filterom. OK, on radi, ali ako svaki put ne očistim posudu, opet preslabo vuče.
A u kući je i pas, doduše samo u prizemlju. Pa sam radi dlaka, a i da ne vučem usisivač po škalama, kupila i ovaj na vodu:
http://www.elit-electronics.com/usis...-elit-aquatech
On radi super, ali treba poslije izliti vodu, oprati i ostaviti da se osuši rastavljen. A meni se to neda. Tako da je on postao MMova igračka i ja sam zbog toga presretna, on očisti vrlo temeljito, daleko bolje od mene.
Što se mene tiče, sve je to bačen novac, meni je metla i mokra krpa zakon. Ali, mm voli tehnologiju, pa neka uživa sa svojim usisivačem![]()
Na njihovoj stranici nema tog usisavača,pa sam im poslala mail i odgovorili su mi da imaju jedan - model delfin 3450 H20, 800 kn košta, po opisu bi mogao biti kao tvoj, jačina je 1400 W, volumen posude 2 l, pa me zanima jel ti u jednom usisavanju dovoljna zapremnina posude 2 litre, i da li vuče dobro, s obzirom na jačinu?
imamo pudlu i bebača koji je taman u propuzavanju cijelog stana, pa nam treba nešto učinkovito za dezinfekciju podova![]()