-
Petogodišnjak ne komunicira s odraslima
S djecom u vrtiću, a i vani je sve OK. Treba mu određeno vrijeme da se opusti, ali poslije je super - komunicira i igra se normalno.
Ali s odraslima, osim nas, deda i baka - jako teško ili nikako.
Čak i s tetama u vrtiću jedva da išta progovori. Ne pozdravlja, a što ga više upozoravamo, to mi se više čini da čak tjera i inat, pa neće.
S nepoznatim odraslima ne samo da ne razgovara niti odgovara na pitanja, već ih ni ne gleda. Isprva smo mislili da je sramežljivost i da je samo faza, ali sad ta faza već predugo traje.
Jest da smo ga i učili da ne razgovara sa strancima, ali kad ga god netko nešto pita u našem prisustvu, mi ga potičemo da odgovori - rijetko kad i uspije.
Sad već više ne pitam jel da se zabrinjavam ili ne jer već lagano jesam zabrinuta, pogotovo zato jer nam to drugi stalno ističu kao recimo nekakav problem. Sad me zapravo zanima kome se i kako obratiti da se umirimo.
-
....i ako može samo preseljenje na dobne skupine 3-6 - sorry
-
-
Moj će sada 4 godine i ista priča, ne komunicira sa odrasllima, ni sa tetama u vrtiću, samo sa bakom i tatom, mamom. Niti ih gleda. Ima netko neki savjet??
-
moj filip je jako sličan. i isto neželi pozdraviti tete u vrtiću. ali, ide na bolje, recimo neki dan je pričao s tetama u lokalnom dućanu. ja sam ga odavno prestala forsirati, pa ipak ima pomaka u zadnjih godinu dana.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma