Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Osjećam pritisak na rodnicu i krvarim čim se malo naprežem

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Osjećam pritisak na rodnicu i krvarim čim se malo naprežem

Danas mi je 15 dan da sam rodila, i krvarenje se nastavlja... primjetim da kad strogo mirujem, onda ne krvarim i ne osjećam taj dosadni pritisak na rodnicu... a čim ustanem uzet bebu, odma taj pritisak i krvarenje... rodila sam normalno ali sa velikom epiziotomijom, jel moguće da je taj pritisak od unutarnjih šavova? Ili mi je maternica nisko?
    Pročitala sam da krvarenje traje do 10 dana, ali ja ne vidim naznake da mi je lakše....

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja rodila pred 10 dana. Krvarenje mi je ful slabo. Primjetila sam da kad mala cica da mi se onda i krvarenje pojača. I dok sam puno na nogama isto jače krvarim.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja dok sam krvarila nakon poroda, dok sam dojila krvarenje je bilo jače, a i stiskala se maternica, odnosno dok bih dojila kontrakcije maternice bile su jače. Nakon poroda krvarila sam nekih tri tjedna, dva tjedna jako, a onda tjedan dana onako pomalo. Ako te bilo što brine najbolje nazovi ginekologa.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sve kontam taj pritisak koji osjecam dole je normalan pa trazim iskusta drugih cura, jer umirem od straha da mi dr. nebi rekao da dodem a jedva i do wc odem....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

opet puno citas haha. normalno je, najnormalnije da jos krvaris, poslije idu lohije - iscjedak smeđi, zuti, pa bijeli... duuuuuuuugih 6 tjedana, i moze malo krvi, al je sve to i normalno. ja sam nakon 6 tjedana isla na prvi pregled i dr. mi je rekla da u maternici ima jos malo krvi pa da se ne prepadnem ak procuri. pusaaaa
    Posljednje uređivanje od mihim : 30.03.2010. at 23:54

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam dosta krvarila 4,5 tjedana, zadnjih dana se po malo smanjilo. pa mislim da je normalno da se krvari i cijelo vrijeme babinja znači 6 tjedana tako da za sada nemaš frke

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam dugo krvarila, valjda 6 tjedana sve skupa. prvo sam mislila da mi je krvarenje prestalo nakon jedno tjedan dana, skroz se smanjilo, ali je onda nakon par dana ponovo krenulo i to svjetlocrvena krv, a ne tamna kao do tada. takoder, kad bi se dizala itd. bi mi curilo u mlazovima. ali ja nisam bas odmarala nakon poroda, bila sam dosta mutava pa sam bas radila stvari kao da nisam rodila, mozda mi je to drugo krvarenje bilo od toga. zaradila sam tesku anemiju i to je to. inace sve ok, bila neki dan kod gina.

probaj se malo odmoriti, ako si zabrinuta nazovi ginekologa ili odi na pregled kad ces biti bolje.

pij caja od koprive da ne izgubis previse zeljeza.
    Posljednje uređivanje od mikka : 01.04.2010. at 00:56

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha, pritisak na rodnicu, nazalost bio je i meni i mislim da je bas od epiziotomije. najgori je na wc-u, kad imas osjecaj da ce ti vagina ispasti. proci ce i to s vremenom.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zvala sam ginićku radi pritiska, njoj nije jasno od čega pritisak... ja necu jos da idem na pregled iskreno pomisao da me netko dira po toj rani mi je stravična... Pričekat ću neka prođu 4 tjedna pa ćemo vidit, možda nama nekima jednostavno treba više da se organi vrate na svoje mjesto... Također nisam pametna dal mi steznik pomaže ili odmaze... i tu su oprečna mišljenja naših doktora...

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    aha, pritisak na rodnicu, nazalost bio je i meni i mislim da je bas od epiziotomije. najgori je na wc-u, kad imas osjecaj da ce ti vagina ispasti. proci ce i to s vremenom.
    koliko ti je dugo trajao pritisak... ja rodila 15.3, prvi tjedan nisam mogla ni hodat, vjerojatno od silnog broja ponata.... a sad je ostao taj neugodan osjećaj tezine na rodnicu, il se to kaže na zdjelicu??

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je pritisak bio bas na rodnicu, mozda tocnije medicu. trajalo je dugo i bilo dosta neugodno, nisam mogla sjesti na wc nego bi morala piskiti stojecki, a kad bi mi se kakalo, e to je bilo bas grozno. mislim da sam znala i plakati od bolova.

da, epiziotomija je bas gadna stvar. ja nisam mogla hodati mjesec dana! a sjediti skoro 2 mjeseca. ali vrati se to u normalu. i nakon drugog poroda (bez epi) sam isto imala pritisak, ali nije bio tako jak i prosao je puno brze nego nakon prvog.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I mene je taj pritisak izluđivao, ali meni je to bilo mislim više pritisak na cijelu zdjelicu, mislim da je to zato jer unutarnji organi idu na svoje mjesto. Trajalo je otprilike 6 tjedana, taman koliko kažu da traje babinje, tako da to vrijeme ne treba ništa dizati, ništa ne raditi, nego mirovati. Ja sam imala dojam da nikad više neću moći trčati kako mi je to smetalo kod hodanja i kako je bio neugodan osjećaj... ali eto, prošlo nakon 6 tjedana. Inače rodila sam bez epi, u mojem slučaju epi nije bila razlog tom pritisku

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Taj čudan pritisak, ma kao da će ti nešto ispasti imala sam i ja, pa jedno dobra dva tjedna. Nisam mogla dugo stajati, ma kao da mi je netko objesio uteg na rodnicu. Malo bi stajala cca 5 min i nakon toga sam morala sjesti. Neznam da li je to baš bila samo bol od epizotomije više je bilo onako unutarnja bol. Pitala sam za to patronažnu, a ona me onak pljesnula po riti i pitala što osječam, lupila me kao da trese prašinu odozgora prema dole. Nisam ništa osječala (osim udarca) i žena je rekla da je sve ok. I prošlo je, ali jako neugodan osječaj.Drugi put sam imala istu bol (naravno i epizotomiju), ali je trajalo puno kraće, ali su zato bolovi od stezanja maternice bili puno jači.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala cure, sad mi je puno lakše jer vidim da nisam pale sam na svijetu, danas sam se malo bila malo bolje, i išlaq čistit morala sam leći svako 10 min, radi tog dosadnog osjećaja... mirovala bih ja, ali sam imala goste a MM čisti ko da je invalid, tako da to moram ja... hehe

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj thegirl25 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala cure, sad mi je puno lakše jer vidim da nisam pale sam na svijetu, danas sam se malo bila malo bolje, i išlaq čistit morala sam leći svako 10 min, radi tog dosadnog osjećaja... mirovala bih ja, ali sam imala goste a MM čisti ko da je invalid, tako da to moram ja... hehe
    Samo oprezno s poslovima, da se ne naprežeš, jer postoji mogućnost spuštanja unutarnjih organa nakon poroda prilikom napora, teškog dizanja i sl. Kegelove vježbe pomažu da se opet učvrste mišići .
    Posljednje uređivanje od Nia_Zg : 02.04.2010. at 20:21

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj thegirl25 prvotno napisa Vidi poruku
    Danas mi je 15 dan da sam rodila, i krvarenje se nastavlja... primjetim da kad strogo mirujem, onda ne krvarim i ne osjećam taj dosadni pritisak na rodnicu... a čim ustanem uzet bebu, odma taj pritisak i krvarenje... rodila sam normalno ali sa velikom epiziotomijom, jel moguće da je taj pritisak od unutarnjih šavova? Ili mi je maternica nisko?
    Pročitala sam da krvarenje traje do 10 dana, ali ja ne vidim naznake da mi je lakše....
    pritisak na ranu
    meni je trajalo točno 6 mjeseci (prvi porod, epiziotomija)
    a krvarenje je uobičajeno do 6. tjedna, 10 dana u najkraćim slučajevima

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Aha, trudim se većinom mirovat... u nekom poluležećem položaju... pa ćemo vidit do kad će ovo trajat...

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam dugo krvarila, a nisu me rezali. Sigurno 6 tjedana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •