Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Akcija PISMOM KORAK BLIŽE

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Akcija PISMOM KORAK BLIŽE

Dragi roditelji,
    pomozite nam da olakšamo boravak bolesnom djetetu u bolnici! U trenucima vrlo teškim za dijete, kad je bolesno i istraumatizirano boravkom u bolnici, ono što mu najmanje treba je da se osjeća ostavljeno i osamljeno. Trebamo mu mi, roditelji. No koliko god mi željeli biti sa svojim djetetom, onemogučeni smo u tome važećim pravilnicima i uobičajenim praksama u bolnicama - ne dopuštaju nam biti uz našu djecu. Pomozite nam da promijenimo tu neprirodnu i diskriminirajuću praksu!

Upravo se pripremaju promjene Zakona o zdravstvenom osiguranju. U sklopu tih promjena, Roda ce tražiti i promjene članaka koji definiraju
    - pravo roditelja na smještaj uz dijete u bolnici, te
    - pravo na bolovanje dok traje taj smještaj.
    Ta su prava sada donekle definirana 'Pravilnikom o pravima iz osnovnog zdravstvenog osiguranja', ali se ne provode ujednačeno i lako se mogu promijeniti jendostavnom odlukom uprave HZZO-a (doživjeli smo to zadnjom promjenom u svibnju ove godine). Zato inzistiramo da ta prava budu regulirana Zakonom a ne Pravilnikom.

Pozivamo roditelje djece s iskustvom boravka u bolnici - mislimo da bi nam u toj borbi puno pomogla vaša pisma u kojima bi objasnili svoja pojedinačna iskustva, i ona ružna ali i ona dobra, boravka djeteta u bolnici. Pisma možete poslati na adresu ili na mail udruge roda@roda.hr, nadamo se u što većem broju. Pisma će biti poslana Vladi zajedno sa prijedlogom promjena zakona.

Nadamo se velikooom odazivu!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podižem malo ovo...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

cure ima jedan prijedlog..ima masu forumašica koje treba malo potaknuti..nedavno smo isto pisalo nekakvo pismo (više se ne sjećam točno što, čini mi se o stanju u školstvu), pa nam je admin. poslala na mail sročen o pismo koje smo trebali nadopuniti (otprilike forma)..
    To je dobar put za napisat pravu stvar..

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobra je ideja za grupni mail
    ali, ovo pismo je malo drukcije od onog, jer je sa osobnim iskustvom.
    ja se spremam napisati nase, ali suze mi krenu, u grlu me gusi i ne mogu. bubica kaze da ce mi to mozda ispasti dobra terapija pa cu se ipak prisiliiti

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

odnosno pridodati tom pismu i osobne priče..ja nemam na sreću takvo iskustvo, ali mogu zamoliti neke roditelje da napišu svoja
    ivarice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •