Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Da li biste htjeli znati svoju sudbinu?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Da li biste htjeli znati svoju sudbinu?

Čisto se uvijek zamislim kada pročitam nekaj jako lošeg...zato izbjegavam crnu kroniku ali se mm potrudi ugurati koju vijest onak u autu kada se vozimo. Tako mi je i jutros pokazao na mobu vijest o stravičnom frontalnom sudaru dviju žena na Slavonskoj..strava....
    i onda meni pitanje...da su sinoć znale da će im se to dogoditi bi li se nešto moglo promijeniti? Da ljudi mogu predvidjeti unaprijed da li bi zaista sudbinu se zavaralo?
    I da možete...da li biste željeli znati sudbinu svoju ili svojih najmilijih?
    Osobno tu prozujim...ne znam zaista bi li željela znati koliko ću živjeti...kako ću umrijeti....zaista teško bi mi bilo reći DA ili NE....
    netko će reći i da sudbina ne postoji kao takva...ali zaista postoji li?hmmm..

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

generalno NE

sto se tice pozitivnih i lijepih stvari- u cemu bi bila draz zivota ? đ
    sto se tice onih malo manje pozitivnih da ne kazem ruznih - o njima nikako ne zelim razmisljati.

o biducnosti nastojim razmislati pozitivno i zaista pokusavam zivjeti i uzivati sad i ovdje - da je cesto tesko tesko je i koliko god zvucalo kao klise dijete me cesto vraca u sad i ovdje

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne. Razlozi isti kao kod MoMo.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nema šanse.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pa, da znam da cemo sretno i zadovoljno svi preci osamdesetu, mozda bi bilo i zgodno znat
    cisto da se ne opterecujem nepotrebno kao ponekad sad
    ali ako je losije od toga, onda ne hvala
    pa ostajem na NE

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    pa, da znam da cemo sretno i zadovoljno svi preci devedesetu, mozda bi bilo i zgodno znat
    pa ostajem na NE
    potpisujem

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kako je krenulo zadnje dvije godine, ne hvala.

Bolje da živim u nezanju

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vjerujem da sve u životu ima svoje zašto i zato.
    Ne bih voljela znati unaprijed.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne bih, ni slučajno. I ovako je teško ostati u trenutku...

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja bi voljela. Baš bi.Da se ne mučim bezveze ako će me sutra pregaziti nešto.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da, definitivno.
    Jer sam takva da volim da je sve isplanirano i da sve znam unaprijed (npr. mrzim last minute putovanja, proslave iznenađenja, poklone za roćkas koje nisam unaprijed odabrala...).

A i ne bih voljela da se desi (puj, puj) da zadnje riječi koje kažem mužu budu "baci to smeće prije nego pop.."

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Cvrsto vjerujem u dvije filozofiju:

1.) 'everything happens for a reason'
    1.) svi mi stvaramo svoju vlastitu srecu

Ne, ne zanima me moja sudbina (samo bi rado saznala dali cu konacno vise dobiti na lutriji da mogu manje raditi i vise vremena provesti sa svojim djetetom )

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne bih definitivno. da mi se kaze da cu umrijet za pet godine, ja bih tih pet godina provela kukajuci sto cu umrijet mlada (pu, pu gluho bilo, bjez od mene)

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

da mi gatara kaže da ću vozit hondu civic koja tako lijeeepo prrrede i uz to da me paralelno dragi škaklja - da, voljela bih znati - da se mogu taj dan depilirat i utegnut u minjak

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj PericaY2K prvotno napisa Vidi poruku
    da mi gatara kaže da ću vozit hondu civic koja tako lijeeepo prrrede i uz to da me paralelno dragi škaklja - da, voljela bih znati - da se mogu taj dan depilirat i utegnut u minjak
    sad si me posjetila na vijest sa teleteksta prije neki dan
    "Za sudar automobila na Floridi okrivljena je vozačica koja je za volanom pokušavala da obrije svoju bikini zonu.
    Prema pisanju američkih medija, policajac Gary Dunick izjavio je da je u vozilu koje je izazvalo sudar bila žena koja se brijala i njen bivši suprug, koji je pritom držao volan.
    Udarili su u stražnji dio teretnog vozila.
    "Izjavila je da se treba sastati sa svojim dečkom u Key Westu, te da je željela biti spremna za sastanak", ispričao je Dunick za lokalni list Key West Citizen. "Da nisam bio tu, ne bih vjerovao."

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne bih voljela znati.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

sudbina ne postoji

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

što se tiče sudbine...
    "Ti sam si tvoja sudbina, tvoja smrt i tvoj život. Posljedica dobra je dobro, a zla zlo. Tvoju tajnu eho od brda odaje, otkrivajući samo ono što si mu prije povjerio." (Medžnun i Lejla)
    "Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te liječi - krupnim." Pablo Neruda
    "Neko je kazao da sreća upravlja našim životom, a ne mudrost, a to znači da ljudsku sudbinu, kao što mudrac reče, ne vodi umna sposobnost nego puka slučajnost." Plutarh
    Niko ne treba misliti da tokom života sve uvijek treba ići lahko, jer sudbina je promjenljiva i nakon dugog razdoblja zatišja neizbježan je dolazak ružnog vremena."Ezop
    "Ljudsko srce ima nezgodnu naviku da sudbinom naziva samo ono što ga satire." A. Camus
    nekim ljudima lakše je vjerovati da sudbina kao takva postoji. Tada stvari koje se "bez nekog osobitog razloga" dogode mogu biti objašnjene - "ruke su mi bile vezane", "bilo je to van moje moći", "nikako nisam mogao utjecati na to", "jednostavno se dogodilo" i slično. Da li je to kao i vjerovanje u ono nešto onozemaljsko jednako bitno u našim životima? Ja mislim da velikoj većini jest jer u našim nesavršenim životima potreban je trenutak objašnjenja te nesavršenosti pa makar to bilo pod krinkom "bila je to sudbina". Sve one nevjerojatne priče o preživjelima nakon 3 tjedna ispod ruševina ili nevjerojatnim nesrećama možda mogu biti objašnjene sudbinom. Jer je možda tada ljudima lakše. Lakše vjerovati da ima nešto "više" i "jače " od nas samih. nekakav magičan upravljač našim koncima. U biti ...za sudbinu nema dokaza. Ali...nema ni onih da je nema...hmmm
    dakle opet ostajem na nedokazivom teoremu...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja bih voljela, Čisto da znam kaj me slijedi, i ako je nešto loše, da pokušam izbjeći ili se pripremiti...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Imam slobodnu volju. Ima stvari na koje mogu utjecati i onih na koje ne mogu utjecati. Što bi mi značilo da znam budućnost? I kako je to uopće moguće ako ta budućnost OVISI o nekim mojim odlukama???

Ne zanima me sudbina kao takva. A koje su mi MOGUĆNOSTI dosta dobro procjenjujem i sama.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne postoji jedna, zacrtana budućnost ili sudbina, već je sami kreiramo svojim svakodnevnim odlukama.
    I ova je nesretna gospođa odlučila da će prejako stisnuti papučicu gasa..Nije to bila sudbina, to je bila
    posljedica loše odluke ili procjene. U slučaju ove druge gospođe u drugom autu, koja je ni kriva ni dužna poginula, moglo bi se
    možda pričati o sudbini. Ja mislim da ni takva tragedija npr. nije slučajna, odnosno, da za sve postoji razlog,
    iako je naoko čista slučajnost, da se baš ona našla baš na tom mjestu kad je neoprezna vozačica prešla u njen
    trak.
    Ali ipak, na većinu stvari u životu možemo utjecati, na promet, nažalost, samo djelomično.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj PericaY2K prvotno napisa Vidi poruku
    I ja bih volio znati da mi gatara kaže kada ćeš u hondi, depilirana, u minici, škakljana, stajati na crvenom svjetlu na nekom križanju.

Pa da dovedem društvo i da gledamo (kad saznamo vrijeme i mjesto, otvorit ćemo pdf na kojem ćemo primati prijave)
    Posljednje uređivanje od mujica : 31.03.2010. at 11:35

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ne bih voljela znati, radije zivim u neznanju

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne, ne bih htjela znati.
    A da li postoji sudbina postoji, i možda mi na neki način utječemo sami na nju.
    Ja tim dijelom avenije prolazim svaki dan u to vrijeme kad su nesretne žene stradale.
    Možda sam i ja trebla nastradati, ali kasnila sam na posao jer, najlonke su mi pukle, klincima nisam sve pripremila.... I naučena prethodnim sitacijama, ne žurim jer ima svoje razloge slušam svoju intuciju. i kad sam vidla kola htne pomoći koja jure, u daljini reflektirajuća svijetla policiju, vatrogasce odmah me primila jeza. I prvo što sam pomislila hvala Ti Bože što sam kasnila.
    I da, nije mi se to prvi puta dogodilo.
    Nikad neznam kad će mi biti poslijednji dan u ovom životu i kako ću otići. I ne zamaram se tim. Živim tako da sušam sebe, svoju obitelj, i nastojim uživati u životu.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Samo bih jedno upitala gdju. Sudbinu: ako MM-u moze izdati kakvu potvrdu da nece (a ni ja ni beba) poginuti u avionskoj nesreci.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne bi htjela znat...

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne, ne želim znati.
    NIti vjerujem da je moguće doznati jer svi krojimo svoju sudbinu koja nije nigdje unaprijed zapisana.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, ne bih htjela znati..

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja se jako bojim budućnosti.
    Htjela bih znati ukoliko se nemam čega bojati, kao što je netko rekao, da ću doživjeti dvedesetu (i umrijeti spokojno, okružena voljenim ljudima).
    Ali ako se imam čega bojati, ona radije ne.

Užasno se bojim situacije da unaprijed znam da mi je blizu kraj (neka neizlječiva bolest)... ne znam kako bih ga normalna dočekala.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ni ja ne bih htjela znati...
    I ja se često znam ulovit u razmišljanju kad slučajno vidim neke loše vijesti. A već nam se par puta dogodilo da je neka nesreća bila na cesti ispred nas. Evo i ova na Zagrebačkoj prije dva dana, dogodila se blizu moje kuće. Taman sam malog nosila po stanu, nije htio spavati, kad smo čuli hitne. Strašno nešto! I onda si pomislim, prije 10 minuta sve je bilo ok, vjerojatno su razmišljale kako će proči još jedan dan na poslu, s obitelji, prijateljima...
    Zato ja pokušavam ne živcirati se previše oko "manjih problema u životu" baš kako reče Pablo - "Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te liječi - krupnim." (hvala na citatu)

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    ....[/SIZE]
    you've got a deal
    Posljednje uređivanje od PericaY2K : 02.04.2010. at 11:17

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Da, definitivno.
    Jer sam takva da volim da je sve isplanirano i da sve znam unaprijed (npr. mrzim last minute putovanja, proslave iznenađenja, poklone za roćkas koje nisam unaprijed odabrala...).

A i ne bih voljela da se desi (puj, puj) da zadnje riječi koje kažem mužu budu "baci to smeće prije nego pop.."
    ovo ko da sam ja pisala.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne, ne bih voljela znati moju sudbinu, pa da saznam da će se nešto loše desiti meni ili mojoj obitelji ćemu onda živjeti i truditi se?
    A ako me sa druge strane čekaju lijepe stvari u životu pokvarila bih si draž i iznenađenja koja mi sprema život.
    Mislim da si sami krojimo sudbine, stoga misli i djeluj pozitivno i pozitivno će ti se vratiti!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ono što vam danas mogu predvidjeti sudbinski jest: DA ĆETE JESTI JAJCA; NEKI ŠUNKICE; LUKA; KRUHA; MLINCE; PURICU, itd....
    off topic BLAGOSLOVLJEN VAM USKRS i neka vam sudbina bude naklonjena!

Gost

Početno

I ja bi voljela znati !!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Nemam dileme, ni u kojem slučaju ne bih htjela znati što budućnost nosi. To ne bi više bio život, nego iščekivanje i valjda uzaludno nadanje?

Ono o čemu ja u zadnje vrijeme razmišljam je što bi bilo da sam bolesna i da imam samo još 6 mjesecu života, da li bih to htjela znati... ili da mi radije lažu... ne znam

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ni ja ne bih htjela znati

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    pa, da znam da cemo sretno i zadovoljno svi preci osamdesetu, mozda bi bilo i zgodno znat
    pa ostajem na NE
    ovo je fora iz BIG FISH-a. kad je saznao svoj kraj iz staričina staklenog oka, lik je postao neustrašiv u fishy situacijama - znao je da mu se tada ništa neće dogoditi. volim T. Bartona....

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da sam mogla, jednom bih se 'poslužila' tom 'uslugom', sasvim sam sigurna da bih tada izbjegla veliku pogrešku i nepravdu.
    danas me više niš ne iznenađuje, pa sam, sukladno tome, pušem na hladno.

Handy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ne, ali bih voljela znati brojeve lota za iduću subotu

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Handy prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, ali bih voljela znati brojeve lota za iduću subotu
    a tko ne bi?

Handy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ili da se ufuramo u nogomet, voljela bih znati pobjednika SP-a u JAR, pa da budem prva žena koja je osvojila nešto veliko u kladionici

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nebi htjela znati.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

sjetih se, kad smo vec kod toga.. kad sam bila balavica, nekih 16 god ja mislim, citala sam astro i ta sr... i koji put slusala na radiju " gospođu sveznalicu " ( ne znam jel smijem pisat ime??? ) vč... kao sve zna, rekla zeni da ce upoznat muza na autobusnoj stanici i jos slicnih sr... i desilo se. ja ludara zvala, dobila liniju i pitam hoce nesto bit od mene i decka za kojim placem.. odgovor je bio, nista od toga blabla. ja spustila slusalicu i mislim si kokos jedna, nema sanse, ja znam i osjecam da cemo mi bit zajedno, zajedno zauvijek. hm, evo zajedno smo od 2002, dva prekrasna klinca i lijep brakic sa pokojom svađicom - nis znacajno hvala Bogu. eto sjetila se tog, jer sam bas nedavno vidla neki plakat il nesto na tv od te zene i dobro se nasmijala, neki bacaju pare i pare da bi dosli do nje. smijesno. mene nije uspjela zavarat..

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ovo s gatarom mi je super prica! To je zapravo i ono u sto ja vjerujem, da zapravo sami prizivamo kaj ce nam s desiti i da ono sto nam drugi kazu nema znacaj osim ako mi sami tome ne damo znacaj.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ne bih

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

generalno ne bih. osim što bi voljela znati koliko ću dugo živjeti i biti zdrava, pa bi onda možda sa nekim stvarima olabavila.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne bih.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •