Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 89

Tema: pinca/sirnica/pogača

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno pinca/sirnica/pogača

    ok, sa krafnama za fašnik je bio totalni fail. dvije ture sam pobacala u smeće. a sad bih radila pincu nisam nikad. i inače mi, kao što se može zamijetiti, ne idu baš dizana tijesta. al opet, moram probati, pa šta bude.
    dakle, ima li koji recept koji uvijek uspije?

  2. #2
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,711

  3. #3
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    spajalica hvala, sad ne moram recept prepisivat

  4. #4
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    spajalica hvala, sad ne moram recept prepisivat
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 22.03.2016. at 10:00

  5. #5
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    znaš da moram planinariti. ne mogu sad se prepisivanjem bavit, hebemu.

  6. #6
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

  7. #7
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Imam ja zapisan recept od sveki. Ali fora sa dizanim tijestom je samo jedna. Da se digne više puta i svaki put premijesi. Nježno.

  8. #8
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    mada je istina ova od sirius uvijek uspije :D

  9. #9
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    al ne smije se ni previse dizati.
    drugi probelm je pecenje. treba znati vrijeme i temperaturu. jer pinca je tusto tijesto, a ima ga.

    cvijeta nedaj se obeshrabriti ovim nasim komentarima
    Posljednje uređivanje od spajalica : 22.03.2016. at 09:51

  10. #10
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    ma napraviti ću je, kako god. pa nek ode u smeće, neće konzum pobjeć

  11. #11
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ma napraviti ću je, kako god. pa nek ode u smeće, neće konzum pobjeć
    ako stavis dovoljno ruma nece nikud pobjec, mozda ce se okrenuti al pobjec nece

  12. #12
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    čuj mene, fašnik, u glavi mi recept za glupe krafne

  13. #13
    malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    8,636

    Početno

    ja vec par godina radim po piplicinom receptu sa gore linkanog topica. svaki put uspije, i super su. i nemoj smanjit secer ko ja
    jedino sta ja ne stavim rum nego stavim prosek jer imam domaci.

  14. #14
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    meni te pince nisu tako fine, preteško mi je tijesto
    ja radim kuglof pa ga podmetnem pod pincu

  15. #15
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Kad bi odlučila raditi pincu, radila bi po receptu jedne naše drage forumašice. Sve je detaljno objasnila, a ima i video, što je meni (spadam u dummies) jako značajno kad neke recepte radim po prvi put.

    http://recepttura.com/pinca-sirnica/

  16. #16
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Kad bi odlučila raditi pincu, radila bi po receptu jedne naše drage forumašice. Sve je detaljno objasnila, a ima i video, što je meni (spadam u dummies) jako značajno kad neke recepte radim po prvi put.

    http://recepttura.com/pinca-sirnica/
    nisam znala da ima blog. Fora!

  17. #17
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    sad nam moraš reći koja je to forumašica

  18. #18
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    A ne mogu ja...
    Javiti će se sama ako odluči.

  19. #19
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    tanja b
    i ja volim te video recepte. jedino što nemam ovakav mikser. nego onaj mali. tako da će biti ručno

  20. #20
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Eh, kad bi bilo tako lako. Nije tanja b.

    Što je najgore ja imam ovakav mikser kao u Receptturi... ali ga nisam koristila dok nisam počela pratiti ovaj kanal.

  21. #21
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, kad bi bilo tako lako. Nije tanja b.

    Što je najgore ja imam ovakav mikser kao u Receptturi... ali ga nisam koristila dok nisam počela pratiti ovaj kanal.
    jel preporučuješ taj mikser?
    ja sam svoj ručni mikser ubila, baš kad sam jednom koristila te spiralne nastavke za tijesto
    sad bih najradije kitchenaid, ali me previše boli ta cijena

  22. #22
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    jel preporučuješ taj mikser?
    ja sam svoj ručni mikser ubila, baš kad sam jednom koristila te spiralne nastavke za tijesto
    sad bih najradije kitchenaid, ali me previše boli ta cijena

    Da, skroz je solidan.
    Ja sam ga kupila po bakinoj preporuci, za praviti tijesto za orehnjaču. Pa rekoh, kad je baka odobrila...
    Nakon što sam ga kupila dugo sam ga koristila samo za tijesta... a za kreme, snijeg i sl. sam i dalje koristila klasični (imam samostojeći)... dok nisam počela gledati Receptturu i shvatila moj mikser ima i druge nastavke koji stoje besposleni.
    Dobro on odradi posao, samo mi malo ide na živce što onaj dio miksera koji drži nastavke jako velik, pa pokrije dobar dio posude za miješanje. Ako treba nešto polako dodavati manje je praktično nego kod klasičnog miksera. To je jedina zamjerka koju imam.

    jelena, nije ni jedna od njih.

  23. #23
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    cvijeto ide to i s malim mikserom samo s onim nastavcima za tijesto - spiralnim, na kojim moras paziti koji si stavila u koju rupu, da se tijesto ne dize gore.

  24. #24
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ih, lako meni sada za sirnicu
    mene muči tko je to

  25. #25
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,245

    Početno

    n.grace?

  26. #26
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,245

    Početno

    ili magriz

  27. #27
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Od svih dizanih tijesta, ovo mi je još najjednostavnije za napraviti, jer nema filu, ne treba se valjati, ne puca itd... Recept koristim iz stare Vučetićkine kuharice (bakina ostavština) i smanjim količinu jaja da ne bude preteško tijesto.

    Ali nisam zato došla, nego imam jedno glupo pitanje - zakaj se ovo zove sirnica, kad unutra ne ide sir???

  28. #28
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Od svih dizanih tijesta, ovo mi je još najjednostavnije za napraviti, jer nema filu, ne treba se valjati, ne puca itd... Recept koristim iz stare Vučetićkine kuharice (bakina ostavština) i smanjim količinu jaja da ne bude preteško tijesto.

    Ali nisam zato došla, nego imam jedno glupo pitanje - zakaj se ovo zove sirnica, kad unutra ne ide sir???


    Joj, znala sam to...
    To je vječno pitanje MD-a... jednom je netko na TV objasnio... ja zaboravila.

  29. #29
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ili magriz
    ne pečem pince, ima konzum/pik/radnik opatija....
    ali me razveselilo da me netko uopće spomenuo pod recepte
    hvala jelena.O, ali ja ti nisam od kuhače

  30. #30
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Mislim... znam zašto se zove pincE, zato jer je urezana tj. uštipnuta škarama na vrhu. Ali zašto sirnica, to mi je baš misterija. Ali kad ju spečemo, ista joj je sudbina bez obzira na odgovor, he he he....

  31. #31
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,245

    Početno

    Ima nešto s dizanjem i mirisom mislim da se radi toga tak zove

  32. #32
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    zove se sirnica zato što se tijesto "siri" tj kvasa

    Mojca, a imaš li onaj nastavak za usipanje sastojaka? koliko vidim, neki modeli to imaju

  33. #33
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Nisam znala da postoji taj nastavak.
    Moj je model zbilja star... imam ga bar 10 godina. Možda i više. (A zapravo je ko nov )
    Pogledati ću. Thx.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 22.03.2016. at 14:36

  34. #34
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    fora ti je ta stranica mojca! malo sam gledala. tako da, ako ovo čitaš, a pretpostavljam da čitaš , svaka čast!

  35. #35
    Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Velebit
    Postovi
    1,629

    Početno

    Moja sveki umijesi navečer pa diže cijelu noć pod hrpom deka, pa premijesi ujutro, pa napravi pogaču za mm i šeširke (pletenicena na čije se dno umetne jaje kuhano u lukovim lupinama) za unučad i mene. Koristi bakin stari recept s Krka, to se prenosi s koljena na koljeno - bake peku unučadi šeširke. Lani su joj ispali fenomenalno, ulovila grif. Treba par godina dok se ulovi gustoća tijesta, vrijeme pečenja...

  36. #36
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Sad ću joj javiti da tu pljušte pohvale na njen račun.

  37. #37

    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    669

  38. #38
    maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Postovi
    3,666

    Početno

    Evo moje teme!
    Već tjedan dana razmišljam samo o tome što i kako ću ju ove godine raditi.

    Obožavam pincu, to mi je bitnije od svih kolača zajedno, ali ne volim onu "pravu" koja je meka samo kad je friško pečena, a sutradan ju moraš toćkati u čaj da bi je mogao prožvakati i progutati.
    Volim da nije previše pečena (sori, al ova sa bloga koji je Mojca linkala je meni prepečena ), nikako premazana žumanjkom i smeđa, već premazana mlijekom i žuta.
    Spremim ju u vrećicu čim se ohladi i meka je i nakon dva dana (više nikad ne dočeka).
    Najbolji recept koji sam do sada isprobala je onaj iz Dalmatinske kuhinje Dike Marjanović Radice.
    Kod nje se cijelu noć "siri" samo mali kruščić od dijela brašna i pjenice tj kvasa.
    Sutradan se u kruščić umiješaju žumanjci, šećer, maslac i mast (kad se doda mast, pince ostaju mekše nego sa samim maslacem), korice, rum, maraskino, snijeg bjelanaca i ostatak brašna.

    Jel još tko radi po takvom receptu?

    Mučio me taj kruščić jer se meni uvijek zasušio izvana i imala bih mrvice u tijestu. Ove ću ga godine pokušati usiriti na foru no-kneada.

    A to kvasano tijesto jako puno znači za okus.
    I, ja volim u tijesto ubaciti šaku narezanih oraha.
    Pečem manje pince na 160 C dok ne počnu dobivati boju i odmah vadim.

    Kad će ta subota...

  39. #39
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,100

  40. #40
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Ja pecem pletenicu s 4 kraka. Recept mi je dosta slican ovom Mojcinom, ali se radi o njemackom receptu. Ja kad vidim da je 3000 Nijemaca dalo super ocjenu, nemam razloga sumnjati u recept Lani sam fotkala koliko mi je bila lijepa. Inace to ne radim.

    Meni pise da je vazno tu mlijecnu mjesavinu u šubu ubaciti u smjesu i tek onda miksati na najjace 10 min. Pecem 10 min na 200 i onda 35 min na 180. Moze se eventualno staviti alufolija gore kad bude pretamno.
    Ja sam si zapisala da na 1 kg brasna za miksanje i dizanje trebam rajnglu od 4 litre, mozda nekom pomogne.

    Meni i muzu ducanske nepodnosljivo smrde.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 22.03.2016. at 22:13

  41. #41
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    može recept Jelena?

  42. #42
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Al pecnica tu ima bitnu ulogu. Moja je bas super. Ima funkciju koja sprijecava isušivanje tijesta sto koristim za biskvite i dizana.

  43. #43
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    1kg brasna za dizana tijesta
    1/2 l mlakog mlijeka
    100g secera
    1 friska germa 40g
    150g putra
    1 zlicica soli
    2 jaja+ 1jaje za odozgo
    1 zlica korice limuna i malo narancine
    2 zlice Hagelzucker (ne znam kako se to zove na hrvatskom)
    Mahuna vanilije ili 2 vanili secera (onda smanjim za 20 g secer)
    2 cepica ruma

    Stavii mlijeko u rajnglicu i malo zagrijati, dodati secer, malo brasna i namrviti germu.

    U rajnglu od 4 lit staviti brasno, listice putra, soli, jaja, koricu limuna, rum, vanili secer. Malo promijesati. U šubu dodati "mlijeko" i 10 min mixati na najjace. Malo istuci. Pustiti da se digne dvostruko. Prepoloviti. Formirati dvije "kobase". Plesti s 4 kraka. Pustiti jos 30 min na protvanu (tepsiji). Premazati jajetom koje je dobro izmijesano s malo soli i secera. Posipati Hagelzuckerom. Peci 10 min na 200C pa smanjiti na 180C i peci jos 35 min.

  44. #44
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    http://www.coolinarika.com/recept/secer-u-granulama/

    da vam uštedim guglanje

    kako plesti 4 kraka s dvije kobase?

  45. #45
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Moji preci su imali pekaru i kod nas se tradicionalno dosta kuha. Svi su zadovoljni s ovom pletenicom (mama kaze da sam vjestica, nema bolje pohvale )

  46. #46
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    mogu se umješati grožđice unutra?

  47. #47
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Prekrizis dvije kobase pa imas 4 kraka i onda ovako:
    https://m.youtube.com/watch?v=3DMnxeaDtFc

  48. #48
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Mislim da mozes grozdjice, zasto ne. Ja ih ne volim.

  49. #49
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Ja sam to pletenje isprobala prethodno s dvije kuhinjske krpe. Nije tesko, samo se grif ulovi.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 22.03.2016. at 22:44

  50. #50
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ja opet ne shvaćam kako dvije kobase, a 4 kraka
    ili se smjesa podjeli na 2 kobase
    svaka kobasa na 4 trake
    pa se dobiju 2 pletenice

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •