Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Životno osiguranje i naknada za rođenje djeteta.....

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Životno osiguranje i naknada za rođenje djeteta.....

Uplaćujem životno osiguranje od 2006. godine....
    Neznam jeli smijem napisati o kojem se osiguranju radi?

Čekamo treću bebu, a negdje sam naišla na podatak da se isplaćuje 1% od ugovorenog iznosa osiguranja za rođenje djeteta.....

Sad me zanima da li je netko od vas tražio tu naknadu i koja je procedura?

Hvala!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam tražila i dobila. Ispuni se formular i priloži rodni list. To je to.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo meni baš prije neki dan sjelo na račun. Ne isplaćuju to sva osiguranja, a visina isplaćenog iznosa ovisi o osiguravajućoj kući, ja sam npr. dobila 3 %. Isto priložila rodni list i sjelo za desetak dana na račun.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

O super...
    Meni 1% od osiguranog iznosa ispada 3.200,00kn tak da se baš veselim novcima......

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni su u Alianzu rekli da se to na kraju odbija od konačne cifre. Isto kao i novci koji se dobiju temeljem prijave osiguranja kao porezne olakšice.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su u Alianzu rekli da se to na kraju odbija od konačne cifre. Isto kao i novci koji se dobiju temeljem prijave osiguranja kao porezne olakšice.
    točno.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja imam životno u Allianzu...
    Dakle nakon poroda trebam priložiti rodni list, oni meni daju lovu i smanje mi konačnu cifru?

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Uplaćujem životno osiguranje od 2006. godine....
    Neznam jeli smijem napisati o kojem se osiguranju radi?

Čekamo treću bebu, a negdje sam naišla na podatak da se isplaćuje 1% od ugovorenog iznosa osiguranja za rođenje djeteta.....

Sad me zanima da li je netko od vas tražio tu naknadu i koja je procedura?

Hvala!
    Procedura je da se javiš u osiguravajuću kuću sa policom osiguranja i rodnim listom djeteta.

U osiguranju u kojem ja radim je 2% od osigurane svote za rođenje djeteta i ne odbija se od ukupne ugovorene osigurane svote.
    Iznos koji se koristi kao porezna olakšica se na kraju isteka osiguranja odbija od ukupne dobiti.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Traktorka sad mene zanima u kojem ti osiguranju radiš jer:
    a) u osig.kući u kojoj sam ja isplaćuju samo na osnovu police dodatnog zdr. osig
    b) u osig. kući u kojoj je moj suprug isplaćuju samo ako je mama osiguranik kod njih
    Ha, ha, ha......pa uvijek oni neku "caku" nađu.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Poslat ću ti na pp.

a) kod nas nema veze polica životnog osiguranja i polica dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja. Odnosno isplata za rođenje djeteta je ugovorena policom životnog osiguranja i nema veze s nikojom drugom.

b)ovo drugo je i kod nas isto. Majka mora biti osiguranik.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Tratorka tnx.

Ovo da tate nemaju pravo je po meni totalna glupost. I koliko sam shvatila u večini slučaja to je kao neka vrsta pozajmice, pa što bi onda trebalo biti bitno koji od roditelja je osiguranik.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Naknada za dijete ovisi o kući, čak i o polici koju si napravila. Uz svaku policu se moraju dobit uvijeti u kojima ti piše, ako si ih slučajno izgubila traži nove.
    Ovo sa poreznom olakšicom nije istina. Prvo oni ti ne odbijaju nikakve novce kad ih isplaćuju, nego eventualno moraš platit porez. E sada, ja vjerujemo da taj porez nikada neće biti veći od 15 % tako da recimo si u razredu od recimo 25% sigurno ti se isplati koristit olakšicu. Police osiguranja se obično uzimaju na 10-20godina i nitko sa sigurnošću ne može reći kakav će biti zakon kada mi te police budemo naplaćivali.
    A sada, ovih godina...to sa poreznim olakšicama je obavijeno velom tajne, na puno mjesta sam pitala i nigdje nisam dobila pravi odgovor.
    Na šalteru na poreznoj totalno nebulozni odgovor sam dobila. Kod savjetnika u os još nebulozniji odgovor, vjerujte mi čovjek je kao najbolji u regiji u jednoj kući ali zna samo kako prodat policu.
    Na kraju sam došla do kako tako zadovoljavajučeg odgovora da se porez plaća samo na dobit koju polica ostvari tokom godina. Taj odgovor mi najviše paše pa u njega i vjerujem.
    Da, i mm-ovoj kolegici s posla je prošle godine istekla polica i samo je u firmi digla potvrdu da poreznu olakšicu nije koristila na plaći i nikakve dodatne poreze(čak ni na dobit) nije morala plaćat, koristila je olakšicu na godišnjoj prijavi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •