eto,zanima me jer ja naravno nisam![]()
eto,zanima me jer ja naravno nisam![]()
ni ja, sto su uopce poceli dijeliti?
Bas sam htjela otvoriti temu. Ni ja nisam.
Nisam. Rekli su mi krajem prošlog da će biti u ovom, ali zasad ništa.
nisam ni ja! bas danas slusam na radiu da je Šuker rekao da nece imati love za bozicnice i regrese, a sad ne znam da li to vrijedi i za ovu polovinu koju nam duguju...Ma sramota!
NE, a ako ju dobijem bit će to neočekivani dobitak!
Navodno će biti početkom sljedećeg tjedna; tajnica je prekjučer radila popis za isplatu.
Ne.
Da li ću ja dobiti drugi dio božićnice ako sam na komplikacijama (od 04.01.2010.)?
Pliz, ako netko zna?
ne.nisam dobila ni prvi dio.spadam u one koji ju uopce nisu dobili.
ne ni ja!!!! nadam se tom sljedećem tjednu što spominjete!!!!
Ja sam pak čula da stiže s idućom plaćom, tj. tek u travnju...
S druge strane, moja kuma koja radi u bolnici kaže da je već dobila prije koji tjedan!
Moram još jednom provjeriti s njom, možda sam nešto krivo shvatila!
Ja nisam još dobila. Koliko se sjećam, vladina odluka je bila da će biti isplaćena u ožujku.
valentine ja sam na komplikacijama i porodiljnom redovno dobila sve božićnice i regrese. Tak da te to normalno sljeduje ako radiš u državnoj službi.
ne
navodno da će bit do kraja mjeseca
to će još biti, jer je to prošlogodišnji zaostatak
neće bit ovogodišnje božićnice ni regresa
Ja sam dobila prije par dana, radim u zdravstvu, u jednoj zagrebačkoj bolnici.
Isto sam na komplikacijama dobila regres, a sad na porodiljnom i božićnicu.
I ja sam u zdravstvu, onda još ima nade, mislila sam ako nije na plaći da i neće.
radim u zdravstvu,dobila prije koji dan..
Ja radim također u prosvjeti i ništa....Veliko NIŠta...
Mislim nevezano uz temu da iz dana u dan zaposleni na "državnim jasama" mogu samo počet plakat..Nažalost.
ja sam u javnoj službi i još ništa nismo dobili.
navodno hoćemo do kraja miseca pa će nam to bit uskršnjica umisto božićnice.
prosvjeta - jos nista. rekla mi teta iz racunovodstva da se ni ne nadam prije 01.04.
prosli mjesec mi ni prijevoz nije sjeo, nego tek sad u petak, sto znaci da mi vec "duguju" jedan jer je u vrijeme sjedanja za ovaj mjesec tek stigao proslomjesecni![]()
444
mi koji nismo na državnim jaslama, plačemo odavno...
prvo meni je nepojmljivo da se u OVOJ situaciji isplačivala ikakva božićnica, bez obzira na bilo kakve ugovore i sl.
jer je situacija takva kakva je
ja spadam u kataegoriju malog poduzetnika i voljela bi vam poslati završni obračun pa da vidite za šta mi radimo od jutra do sutra
u sve redovne mjesečne doprinose plati:
članarina HGk
postotak prometa HGK
naknade za šume
akontacija za šume
članarina turističkoj zajednici
predujam turističkoj zajednici
spomenička renta
............
...........
i onda im ni to nije dosta pa drapnu krizni porez svima a istovremeno vama isplaćuju božičnice
dobit moje firme je tolika da taman kad poplaćam sad sva ova davanja ostaje mi jedno veliko NIŠTA..dakle cijelu godinu radim za plaćicu i za tuđe božićnice
eto..tako ti je nama koji privređujemo...i više nego za plakat
Nikiva,
mislim da tvoj post pokazuje elementarno nepoznavanje 'punjenja' proračuna.
Zašto se postavljaš kao da samo privatni sektor puni proračun?
Ministar može zatražiti od Vlade da raskine kolektivne ugovore, na to ima pravo. Time se gubi obveza isplate regresa i božićnice. Ali, ako se to ne napravi, a sindikati ne pristanu sami da se to za sada ukine - morat će se isplatiti navedena davanja, jer će se inače isplatiti za par godina u puno većim iznosima, zajedno s sudskim i odvjetničkim troškovima (što smo već imali 2000. godine).
Moje premise:
a) Regresi i božićnice su uredno navedeni kao stavke u Državnom proračunu za 2010. (u protivnom bi to značilo da proračun nije dobro pisan)
b) Ministar kaže da nema potrebe za rebalasom.
Zaključak: To znači da tog novca ima i da nema nikakavih potreba za ikakvim novim rezovima. Tako kaže ministar financija. Da je pogriješio s proračunom, i da je već u ožujku postoje problemi, sigurno bi kao kvalitetan stručnjak i častan čovjek ponudio ostavku, jer to je teška i ozbiljna pogreška.
Dok to nije tako - podržavat ću stav da nema nikakvih razloga za bilo kakva rezanja, jer nema razloga za rebalansom - to znači da se proračun puni.
Ili?
Kronično nam fali svijesti o međuovisnosti kada se privatnik i kustos muzeja oće poklati oko kolektivnim ugovorom zajamčenih prava. Pa zar neće privatnikovo dijete slušati nastavu kod javnih profesora i nije li i njima u interesu da profesori budu dostojno zbrinuti?? Neće li privatnik otići svom doktoru opće prakse po antibiotik ako zaradi upalu i nije li i njemu u interesu da ga ovaj ne pregleda preko neke stvari dok razmišlja o otvaranju privatne prakse?
Treba gledati u smjeru onoga čiji posao je osigurati da novca uvijek ima, a ako ga neće biti iz objektivnih vanjskih razloga onda taj treba imati političkog morala i na vrijeme reći kako stvari stoje, te koje korake treba poduzeti kako bi se kroz sve to što bezbolnije prošlo. Tko to ne radi, ne radi svoj posao, tko ne radi svoj posao, zaslužuje otkaz. A u slučaju Šukera, zbog njegovog bahatog nastupa, ne samo otkaz, nego i ponizno gladovanje od par godina, pa nek osjeti malo svoje antirecesijske mjere na svojoj koži.
eto, morala sam reći, jer mi je dosta blaćenja ljudi u javnoj upravi koji pošteno rade svoj posao.
Posljednje uređivanje od Muca : 22.03.2010. at 16:15
Bravo Muca![]()
zato i jesmo tu di jesmo
potpisujem mucu i srecom se javila prije mene jer sam vec bila spremna sasut drvlje i kamenje na nikivu
nikiva, jesi li ti ikada pomislila da tvoji novci ne odlaze na bozicnice skolstva, zdravstva i sl. nego u privatne dzepove glavonja tipa Šukera i njegovih pobocnika koji se kao sto Tomic u JL veli ne znaju ni dzepnim kalkulatorom koristiti?
Ja sam u prosvjeti (pod MZOS-om), kažu da će nam sjesti 31.3.
I treba drvljem i kamenjem na nju. I ne samo na nju, nego na sve koji se usude pitati kuda idu novci koje uplaćuju u proračun.
Mislim stvarno, kakav je to način? Tih 1.400.000 radnika u privatnom sektoru ne može zaraditi za 3.000.000 ljudi na državnoj sisi? Bolje da se uhvate posla a ne postanja po kojekakvim forumima.
Božićnicu dobila prije 10-ak dana, radim u zdravstvu
Evo provjerene informacije iz javne službe - u četvrtak stiže drugi dio božičnice!
vjeruj mi da njima nikada dosta...al žalosno je da se ama baš nitko nikada ne pita odakle dolaze ti novci i ko to sve plaća
al svak traži svoje..ak ne dobije - štrajka.
isto tako ja mogu reći da se mom djetetu otkinulo iz usta da bi vi dobili božićnicu..
i svi samo nešto traže i zahtjevaju
meni se gadi ova vlada koja nema blage dume kaj radi (osim krasti- to im super ide)
ali isto tako mi je odvratno da kod nas živi veeeelika većina ljudi koja jednostavno smatra da je država ta koja im stalno nekaj mora davat...i to se još uzima zdravo za gotovo
a ko bu to platil? to se niko ne pita
i nemogu vjerovat da vam je normalno da se u situaciji kada se uvađa krizni porez i to SVIMA, djele božićnice???
svaka firma će isplatiti božićnicu ako je prihodovala više od rashoda...ali ne...državni djelatnici će dobiti svoju božićnicu pa makar sektr koji ih hrani crko..
sam se pitajte tko će puniti uskoro proračun - nitko..jer je uništeno sve kaj se uništiti dalo..i svak gleda svoje dupe
i opet te molim da se obrusis na upravljanje ovom drzavom, a ne zdravstvo, prosvjetu i sl. iako to uopce nije tema ovog topica.
hvala vikki za info![]()
Ja i zaboravila na drugi dio... baš se veselim
Mene ne tangiraju tuđi bonusi i ine stvari. Onima koji se spali na to zavide na ovo malo crkavice bilo bi dobro da se malo informiraju. Zna Vlada zašto nam to daje. To je samo kap u moru...
A duboko ispod površine - e tamo je prava lova.
S obzirom da smo mi paraziti bilo bi najbolje da se sve privatizira. Da uopće nema državnih škola, bolnica.... Pa kad lijepo naplatim roditelju sat razgovora - više će me cijeniti.
I neću imati božićnicu.
I znati ću tko me plaća.
A ovako me svi plaćaju. I ja sama sebe plaćam valjda...
Živjeli privatnici! A i moja božićnica za Uskrs.