Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Place kad se ja istusiram???

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Place kad se ja istusiram???

U pocetku, do otprilike 7 i po mjeseci, je mrzila vodu, vristala u kadici i pri presvlacenju poslije kupanja. Onda smo se poceli kupati sa sikom u ustima (ja nagnuta nad kadicom, MM je riba), nakon par puta strah nestao kao rukom odnesen.

Otprilike u isto doba pocela je strasno plakati nakon MOG kupanja
    Rasplace se kad vidi da sam se tusirala, uvrijedjeno okrece glavu od mene, grca, jeca i pogledava prema tati. Nakon nekog vremena se smiri, najcesce u tatinim rukama.

Inace stvarno nije placljiva beba, mi smo se isto izvjestili u detektiranju uzroka njenog placa, tako da sve varijante tipa zubic/grcevi/itd otpadaju.

Mislila sam da je samo faza koja ce proci ali plac je svaki put sve gori i duze traje.
    Ja za to vrijeme pokusavam izmudrovati neko rjesenje:
    U pocetku sam mislila da se ljuti sto sam se usudila prati Sike, izbjegavala ista osim ciste vode za tijelo. Pa pocela susiti kosu.
    Pa sam se pokusavala kupati u kasne ure- jos gore, ako se slucajno probudi u tom periodu.
    Za slijedece kupanje (koje ce me, izgleda, pricekati) planiram isprobati Neutralov sampon bez parfema, mozda joj miris sampona smeta.

Nakon toga, samo mi nepranje preostaje.

Jel se netko dosad susreo s ovim fenomenom i kako ste se s njime nosili?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da odete svi zajedno u kupatilo i tm je pridrzava dok se ti kupas i uzivas?

okupate se ti i ona zajedno?

okupate se svo troje zajedno?

ne znam bas da bi mi krajnja opcija bila - nepranje uopce a ne znam bas ni da za svaki plac ili svaku djecju fazu bas moram na kraju znati tocan i jedini uzrok... neke stvari odu kako su i dosle (pa i brze...)...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da li imaš ručnik na glavi, ono zamotaš kosu?

Moj sinek kad bi me vidio s ručnikom na glavi, urlao bi iz petnih žila i okretao glavu, ko da vidi čudoviše

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni se čini da je ovisna o tvom mirisu (to su sva djeca), a tuširanjem, kupanjem ga odkloniš u određenoj mjeri. Nemam pojma što napraviti. Možda da jednostavno koristiš uvjek isti gel, šampon što neutralnijeg mirisa i biti uporan, pa će se navići. Možda kad se rasplače nakon tvog tuširanja da joj uz glavicu staviš svoju "prljavu" (netom nošenu majcu ili što već). Možda se smiri.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Od prvog dana se kupamo istim sapunom, i njoj i meni samo malo po pregibima. Kosa mi je kratka i šampon jako neutralan bez mirisa tako da mislim da ga ne osjeća.

Ali sam htjela reći sljedeće : negdje od njenog šestog mjeseca je toliko šutala kadicu i lupala po vodi da smo odustali od takvog kupanja. Od tada se nas dvije tuširamo skupa. Prvo odem ja pod tuš dok nju tata nosa, a onda je ja preuzmem. Olakšava situaciju što imamo ružu tuša, znači ne moram ništa držati rukom, osim bebe. Mislim da se u početku bojala. Onda bi se nas dvije čvrsto zagrlile, pa malo pod tuš, pa malo van. više smo se igrale nego prale.
    Ma i dan, danas je tako, malo sapunićem po pregibima i guzi, ostalo i preko glavica samo voda. I prskanje i smijanje i hvatanje vode ....
    Kada osjetim da je više uznemirena, ja pjevam pod tušem .....

Moj prijedlog je - da probate zajedno.
    Posljednje uređivanje od sne : 27.03.2010. at 12:30

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mojoj (5 i pol) ne smeta šampon, ali ju jako smeta raspuštena kosa dok se suši ili nedajbože ručnik na glavi :D

Otkad sam to skužila prioritet mi je posušiti kosu i natrag u rep čim prije...možda je i kod vas takva neka shema, važno je naći što je okidač plaču pa to smanjiti na minimum

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Definitivno miris. Bebe vole miris "po mami", pa je najbolje koristiti neke neutralne gelove za tuširanje ispod pazuha, noge, intimnu zonu, ostatak tijela je mislim dovoljno samo istuširati vodom. Sigurna sam da će nakon ovakvog tuširanja sve biti ok

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa Vidi poruku
    Definitivno miris. Bebe vole miris "po mami", pa je najbolje koristiti neke neutralne gelove za tuširanje ispod pazuha, noge, intimnu zonu, ostatak tijela je mislim dovoljno samo istuširati vodom. Sigurna sam da će nakon ovakvog tuširanja sve biti ok
    X

Ja sam dugo duuuugo (nekoliko godina) bila na gelovima s neutralnim mirisom, a bome i deodoranima. Mnogim parfemima mi je istekao rok trajanja.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja se perem dječjim sapunom, premda nisam primjetila da joj smeta ako se opetem i nečim što miriše. Djačji sapun mi je pravo otkriće.
    A uvodni post mi je prva liga, trebala sam se i ja sjetiti kupanja djeteta uz cicanje

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A da, ako vam se bebe ne vole kupati kad su male, onda obavezno nabavite TUMMY TUB. Nama je to bilo pravo otkriće i u njemu smo kupali bebu od mjesec dana starosti pa sve do negdje 6,5 mjeseci. U njemu bebe uživaju i naša curica BAŠ NIKAD nije plakala, zbog tog kupanja obožava vodu. Nakon što je počela samostalno sjediti, samo smo ju prebacili u normalnu kadicu i sve 5

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    X

Ja sam dugo duuuugo (nekoliko godina) bila na gelovima s neutralnim mirisom, a bome i deodoranima. Mnogim parfemima mi je istekao rok trajanja.
    Tako i ja, u trudnoći sam izbacila sve s mirisom, a i godinu dana nakon poroda situacija je ista - takvi mirisi mi i dalje smetaju. Ne mogu više koristiti omekšivač ili prašak za veš s mirisom, o gelovima za tuširanje, kremama za ruke da ne pričam... sve mi mora biti bez mirisa ili s nekim tako blagim da se gotovo i ne osjeća. Ako ja to tako intenzivno osjećam, mogu misliti kako tek bebe osjećaju takve agresivne mirise.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Da vam javim, izgleda da mi je odobreno kupanje u neutralnom samponu, s obaveznim susenjem kose i oblacenjem vec nosene odjece. Upalilo vec dva puta. Je da se osjecam vise pokislo no okupano, al sta je tu je.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj lunja prvotno napisa Vidi poruku
    Da vam javim, izgleda da mi je odobreno kupanje u neutralnom samponu, s obaveznim susenjem kose i oblacenjem vec nosene odjece. Upalilo vec dva puta. Je da se osjecam vise pokislo no okupano, al sta je tu je.
    ma bitno da ste ti i mala šefica pronašle kompromis. Ma brzo ćeš se naviknuti na novi režim tuširanja

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lunja prvotno napisa Vidi poruku
    Draga, ova situacija ima i pozitivne posljedice - tek ćeš ih kasnije osjetiti... Meni se nakon prestanka korištenja industrijskih mirisa u potpunosti obnovio vlastiti osjet mirisa. Sad mogu nanjušiti nevjerojatne stvari, sitne razlike, ne znam.... sve što susjedi kuhaju, znati što su djeca jela u školi po mirisu kose itd. NIKAD VIŠE ne mislim se vratiti jakim mirisima. Ni omekšivaču, osim neutralnog za zavjese. Slučajno je mm kupio neki mirisni, ja sam se skoro onesvijestila kad sam na zavjese istočila standardnu količinu i kad su mokre visile u sobi...

Uskoro ćeš shvatiti da miris "po sebi" ima smisla i da dijete ima pravo!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Peterlin, ovo sam odmah spremna povjerovati. Jer zapravo ni sama nikad nisam koristila parfeme i jako sam probirljiva po pitanju mirisa sapuna, omeksivaca, sredstava za ciscenje poda...Tako da ova jabuka nije pala daleko od stabla. Kozmetiku svake vrste redovito bacam, par puta upotrebljenu, nakon isteka roka trajanja. Samponi su mi i bili jedini potrosni materijal, a i bez toga se, eto, moze. Osjetilo njuha mi se vec jednom naglo rekuperalo nakon prestanka pusenja. I ja se ponekad iznenadim sta sam sve u stanju nanjusiti -jednom sam u tramvaju po njuhu identificirala svoju bivsu cimericu iz studentskog doma-stajala je, oznojena, na drugom kraju kola

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Inače imam odličan njuh, no sviđa mi se ovo o neutralnim omekšivačima. MOram priznati da takve nisam ni tražila, pa što možete preporučiti? Ostalu kemiju rijetko koristim, Likvi, deterdžent za pranje rublja i sredstvo za WC, a ostali kamenac uklanjam alk. octom (istina da MM poludi...).
    Perem se sapunom, isto tek po pregibima, a od kada se M. rodila, ne koristim nikakve deziće i parfeme iako nisam primjetila da joj smetam.
    Niti nju ne perem u nikakvim sapunima i šamponima (osim kosicu Mustelinim šamponom za tjemenicu iako je već poduže nema i rukice u baby sapunu nakon puzanja po podu), samo u vodi s par kapi maslinova ulja. Je li to dovoljno budući da ima već 8 mjeseci? KOntam da nije prljava pa je dovolja samo vodica.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Djeca majke prepoznaju po mirisu i okusu mlijeka, to je činjenica! A ovome s odjećom možeš doskočiti ovako: pola sata prije tuširanja obuci ono što ćeš obući nakon tuširanja da primi malo tvoga mirisa i da te ona vidi u tome. Odjeća će biti čistija od one koju si nosila taj dan, a ona se neće ljutiti. Rekla moja baka: pa šta se stalno pereš, nisi žito vršila!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj ljerka prvotno napisa Vidi poruku
    Rekla moja baka: pa šta se stalno pereš, nisi žito vršila!

i u pravu je!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •