-
ljuštenje prstića i dlanova
znam da je bila prošle god. tema al ne mogu ju naći...
dakle mi opet imamo problem s oljuštenim prstićima (kružnice) i isto to na dlanovima.Prošle god je ped zaključila da N ima osjetljivu kožu, pojačano znojenje i to je to.zima je bila bez toga i sad opet..Ja povezujem s pijeskom, zadnjih dana je po parkovima, u vrtiću isto dolazi u doticaj s pijeskom i nekako mi se čini da ju to iritira.jel moguće'ima netko iskustva s tim?S čim mazati?Prošle god sam imala neke testere A derme i bilo joj je bolje od toga, al se ne sjećam naziva kreme..Moram nešto kupiti jer grozno izgleda.Ona se ne želi da ju boli, peče, stalno to čupka...
-
to meni sve vuce na neurodermitis
ja sam mislila da je mom G. to zbog toga sto su mu nicali zubici pa je stalno drzao prstice u ustima i grizao ih onim zubicima koji su izbijali. onda mi je homeopatica rekla da je to ekcem.
mazem 2-3 blagom kortikosteroidnom kremom, a onda odrzavam A-dermom
-
koji je prijedlog momze?jer ako opet odem ped. ona će reći što i prošle god-nježna i osjetljiva koža...Kojom kremom od A derme mažeš?
-
Osoblje foruma
BC je bio atopicar prvu godinu svog zivota, odonda se jave neki problemi koji jesu bas zbog toga. znaju mu se guliti prstici i dlanovi. mi mazemo s Eucerin Repair Handcreme 5% Urea (cijena 75 kn). da li je to slucaj s seficom ne znam. ja bi na tvom mjestu posjetila dermatolaga, jer mislim da je to njihova bransa i da je on mjerodavan pri ocjenjivanju da li ti je djete osjetljive koze ili nesto drugo.
-
A da nije imala nedavno šarlah?
sad mu je "sezona"
Posljednje uređivanje od twinmama : 06.04.2010. at 18:30
-
Iva još ima problema s dermatitisom, ali ne onako jako. Mi smo otkrili jednu super kremu Uriage, x-emos. Nama je ooodlična.
200ml 139kn. Ivi se doduše ne ljušti koža već joj se onako zacrveni pa se napravi kao plik i izgleda kao da se raščohala....
-
Iri su se već u par navrata tako gulili prstići i dlanovi i tabani. I Vitu jednom. Taman kada sam mislila ići do pedice to bi se povuklo. Mislila sam da je to možda zbog nedostatka nekih vitamina. Uglavnom, trajalo bi par dana i povuklo se samo od sebe.
-
Marku su se prošle godine ljuštili prstići i dlanovi. Krenulo je s crvenim točkicama, a završilo guljenjem. Točkice su bile potkožne. Pedica nam dala plymicol za gljivice i rekla da mu stavljamo obloge od borne vode. Također je rekla da ruke ne pere sapunom. Nakon tjedan-dva nije bilo nikakvih značajnih promjena. Prekinuli smo s terapijom, ruke i dalje prali bez sapuna i mazali melemom, i sve je nakon nekog vremena spontano prošlo. Ove godine sve se ponovilo, opet u ožujku, ali u puno, puno manjem obimu i prošlo samo od sebe. Ne znam što da mislim. Kad je ove godine krenulo mislila sam otići do dermatologa po stručno mišljenje, ali mu je jako brzo prošlo i nadam se da se neće ponoviti.
-
bili smo neki dan kod ped, kaže da je to osjetljiva koža možda na metal, možda neke trave koje sad u proljeće bujaju , možda pješćanici...možda, možda..uglavnom ništa konkretno nije rekla niti dala,osim da kupim A dermu (što već jesam Epithelijale kremu sam kupila koja nam je prošle god pomogla)ali ona neku drugu preporučuje, kao masnija je i kupku za kupanje-nije mi jasno zašto inzistira na kupki kad se njoj nigdje drugdje osim na dlanovima ne pojavljuje to (osim da je možda razlog što toliko gura A dermu u financijskoj koristi?)..uglavnom, saznali nismo ništa konkretno, mažemo kremom i izbjegavamo pješćanike..Njoj se to jednostavno nakon nekog vremena samo povuče, tako da mi je teško povezati od čega dođe...Na dermu nas nije poslala...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma