Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: ljuštenje prstića i dlanova

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno ljuštenje prstića i dlanova

znam da je bila prošle god. tema al ne mogu ju naći...
    dakle mi opet imamo problem s oljuštenim prstićima (kružnice) i isto to na dlanovima.Prošle god je ped zaključila da N ima osjetljivu kožu, pojačano znojenje i to je to.zima je bila bez toga i sad opet..Ja povezujem s pijeskom, zadnjih dana je po parkovima, u vrtiću isto dolazi u doticaj s pijeskom i nekako mi se čini da ju to iritira.jel moguće'ima netko iskustva s tim?S čim mazati?Prošle god sam imala neke testere A derme i bilo joj je bolje od toga, al se ne sjećam naziva kreme..Moram nešto kupiti jer grozno izgleda.Ona se ne želi da ju boli, peče, stalno to čupka...

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

to meni sve vuce na neurodermitis
    ja sam mislila da je mom G. to zbog toga sto su mu nicali zubici pa je stalno drzao prstice u ustima i grizao ih onim zubicima koji su izbijali. onda mi je homeopatica rekla da je to ekcem.
    mazem 2-3 blagom kortikosteroidnom kremom, a onda odrzavam A-dermom

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

koji je prijedlog momze?jer ako opet odem ped. ona će reći što i prošle god-nježna i osjetljiva koža...Kojom kremom od A derme mažeš?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

BC je bio atopicar prvu godinu svog zivota, odonda se jave neki problemi koji jesu bas zbog toga. znaju mu se guliti prstici i dlanovi. mi mazemo s Eucerin Repair Handcreme 5% Urea (cijena 75 kn). da li je to slucaj s seficom ne znam. ja bi na tvom mjestu posjetila dermatolaga, jer mislim da je to njihova bransa i da je on mjerodavan pri ocjenjivanju da li ti je djete osjetljive koze ili nesto drugo.

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A da nije imala nedavno šarlah?
    sad mu je "sezona"
    Posljednje uređivanje od twinmama : 06.04.2010. at 18:30

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Iva još ima problema s dermatitisom, ali ne onako jako. Mi smo otkrili jednu super kremu Uriage, x-emos. Nama je ooodlična.
    200ml 139kn. Ivi se doduše ne ljušti koža već joj se onako zacrveni pa se napravi kao plik i izgleda kao da se raščohala....

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Iri su se već u par navrata tako gulili prstići i dlanovi i tabani. I Vitu jednom. Taman kada sam mislila ići do pedice to bi se povuklo. Mislila sam da je to možda zbog nedostatka nekih vitamina. Uglavnom, trajalo bi par dana i povuklo se samo od sebe.

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Marku su se prošle godine ljuštili prstići i dlanovi. Krenulo je s crvenim točkicama, a završilo guljenjem. Točkice su bile potkožne. Pedica nam dala plymicol za gljivice i rekla da mu stavljamo obloge od borne vode. Također je rekla da ruke ne pere sapunom. Nakon tjedan-dva nije bilo nikakvih značajnih promjena. Prekinuli smo s terapijom, ruke i dalje prali bez sapuna i mazali melemom, i sve je nakon nekog vremena spontano prošlo. Ove godine sve se ponovilo, opet u ožujku, ali u puno, puno manjem obimu i prošlo samo od sebe. Ne znam što da mislim. Kad je ove godine krenulo mislila sam otići do dermatologa po stručno mišljenje, ali mu je jako brzo prošlo i nadam se da se neće ponoviti.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bili smo neki dan kod ped, kaže da je to osjetljiva koža možda na metal, možda neke trave koje sad u proljeće bujaju , možda pješćanici...možda, možda..uglavnom ništa konkretno nije rekla niti dala,osim da kupim A dermu (što već jesam Epithelijale kremu sam kupila koja nam je prošle god pomogla)ali ona neku drugu preporučuje, kao masnija je i kupku za kupanje-nije mi jasno zašto inzistira na kupki kad se njoj nigdje drugdje osim na dlanovima ne pojavljuje to (osim da je možda razlog što toliko gura A dermu u financijskoj koristi?)..uglavnom, saznali nismo ništa konkretno, mažemo kremom i izbjegavamo pješćanike..Njoj se to jednostavno nakon nekog vremena samo povuče, tako da mi je teško povezati od čega dođe...Na dermu nas nije poslala...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •