Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kašice

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno Kašice

Moj mali anđeo ima sada 4 mj i 10 dana sa 4 mj počeli smo papati mrkvicu, jabukicu, sad smo na keksima, meseku , sokićima...
    znam da vjerojatno več i ima otvorena neka tema ali tražila sam po interneta i nikako da nađem nešto pametno za tu dob dijeteta . zanimaju me recepti za kašice od 4 mj pa nadalje , koje namjernice smijemo papati i koliko često, količina( jer nema granice kad pojede uvijek trži još i nikada mu dosta) .... i sve što ide uz to , ovo mi je prva bebica pa vas ljepo molim ako imate koji receptič da nam napišete.. kisss

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

nisam neki stručnjak za dohranu nego majka desetmjesečne djevojčice, ali mislim da sa 4 mjeseca puno previše žuriš s uvođenjem novih namirnica. ja osobno ne bih tako rano uopće niti uvodila dohranu, no to sam ja...
    uglavnom, keksi , meso, sokići... sve je to apsolutno nepotrebno tvojoj bebi u ovom trenutku. ako ju već želiš i trebaš dohranjivati mislim da je sasvim dovoljno za neko vrijeme zaustaviti se na kašicama od par vrsti voća i povrća koje još nedovoljno razvijena probava tvoje bebe može podnijeti. ai tekućina bi umjesto sokića trebala biti u što većem postotku voda.
    i ne brini, njoj mrkva deset dana za redom nije ni najmanje dosadna

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mrvaprva prvotno napisa Vidi poruku
    nisam neki stručnjak za dohranu nego majka desetmjesečne djevojčice, ali mislim da sa 4 mjeseca puno previše žuriš s uvođenjem novih namirnica. ja osobno ne bih tako rano uopće niti uvodila dohranu, no to sam ja...
    uglavnom, keksi , meso, sokići... sve je to apsolutno nepotrebno tvojoj bebi u ovom trenutku. ako ju već želiš i trebaš dohranjivati mislim da je sasvim dovoljno za neko vrijeme zaustaviti se na kašicama od par vrsti voća i povrća koje još nedovoljno razvijena probava tvoje bebe može podnijeti. ai tekućina bi umjesto sokića trebala biti u što većem postotku voda.
    i ne brini, njoj mrkva deset dana za redom nije ni najmanje dosadna
    slažem se, mi ćemo uskoro navršiti 6mj i tek krenuti s jabučicom

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meso, keksi ?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

maamaa,
    imaš cijeli podforum od dohrani http://forum.roda.hr/forums/35-Dohrana

imaš i tekstova na portalu npr. http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2778

pročitaj, svakako.

ono što ćeš saznati je sljedeće:
    prerano je početi s dohranom sa 4 mjeseca. ako već iz nekog razloga trebate početi tako rano, onda trebaš paziti koje namirnice daješ. u početku daješ samo 1 namirnicu kroz nekoliko dana, kako bi, u slučaju da se pojavi alergija, znala od čega je.
    namirnice koje su dobre za početak su kruške, jabuke, koraba, tikvica, buća, palenta, riža, amaranth, proso... Meso se ne preporuča do 8 mjeseci, što će u vašem slučaju biti malo ranije (jer ste ranije počeli) ali je sada puno prerano.
    kekse izbjegavaj, kao i ostalu hranu s glutenom, i to još barem nekoliko mjeseci.
    isto tako izbjegavaj kupovne sokiće i sve ostalo kupovno što sadrži šećer, to ne služi ničemu
    nemoj kupovat čokolina i ostala lina jer je za to puno prerano, a i puni su šećera.

i tako, ja sam napisala sažetak, a ti pročitaj malo pa ćeš vidjeti

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala puno svima na korisnim savjetima od sada cemo biti na mlijeku do 6 mj pa polako sa dohranom.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    maamaa,
    imaš cijeli podforum od dohrani http://forum.roda.hr/forums/35-Dohrana

imaš i tekstova na portalu npr. http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2778

pročitaj, svakako.

ono što ćeš saznati je sljedeće:
    prerano je početi s dohranom sa 4 mjeseca. ako već iz nekog razloga trebate početi tako rano, onda trebaš paziti koje namirnice daješ. u početku daješ samo 1 namirnicu kroz nekoliko dana, kako bi, u slučaju da se pojavi alergija, znala od čega je.
    namirnice koje su dobre za početak su kruške, jabuke, koraba, tikvica, buća, palenta, riža, amaranth, proso... Meso se ne preporuča do 8 mjeseci, što će u vašem slučaju biti malo ranije (jer ste ranije počeli) ali je sada puno prerano.
    kekse izbjegavaj, kao i ostalu hranu s glutenom, i to još barem nekoliko mjeseci.
    isto tako izbjegavaj kupovne sokiće i sve ostalo kupovno što sadrži šećer, to ne služi ničemu
    nemoj kupovat čokolina i ostala lina jer je za to puno prerano, a i puni su šećera.

i tako, ja sam napisala sažetak, a ti pročitaj malo pa ćeš vidjeti
    Bravo

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo cure su sve lijepo rekle. moja ima 4 mj i 3 dana, tjedan dana mlađa i stvarno nemrem zamislit kak bi jela sve to. mi nismo jos nista, zapravo dala sam malo kasice od jabuke samo da vidim reakciju, al to je bio liz, a ne ni pol zlicice, kamoli vise.
    Posljednje uređivanje od mihim : 02.04.2010. at 19:36

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

e i sjetila se, a iskreno ne znam jel smijem to tu napisat, pa molim da se izbrise ak ne smijem. ima od casopisa bebe posebno kuharica za bebe, recepti i pise kad se smije koja namirnica uvodit.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

a ima i fantastična (moje mišljenje) tablica na pdf Dohrana

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

meni se sviđa i tablica s pdf-a Dohrana, a tamo možeš pronaći i savjete kako što i s čime pripremiti. a ako si blizu zg bit će i radionica na zelendanu.
    baš joj se veselim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •