Bi, trebao bi biti.Pa zar ne bi to trebalo bit urodjen refleks...
Čim sam počela čitati tvoj zadnji post, sjetila sam se da te nisam pitala je li malena rođena prije vremena, je li imala ikakvih problema, kakav je bio porod, jeste li dobivale ikakve lijekove?
Znači, ako si sve radila i čini ti se da nemaš siloviti let down, ali imaš puno mlijeka, možeš još probati nuiditi istu dojku unutar barem 4 sata, da vidiš hoće li to išta popraviti (kroz dva-tri dana) + jeste li bili kod pedijatra, da je malo pogleda? Grlo, nos i uši. Ona može imati zaštopan nosić ili cijeli sustav cjevčica (gornjih dišnih organa), a da joj ne curi nos (ali tada bi plakala i jako negodovala kod podoja, čini mi se), možda joj je neki dio zaštopan zbog zaostale plodove vode (što je normalno, da ostane pa se s vremenom apsorbira, iskreno nikad nisam čula da ometa dojenje, ali sad kad smo sve prošle i kažeš da si sve probala, teoretiziram što bi još moglo možda biti).
Ono što još možeš probati: umotaj je u dekicu ili plahticu, da joj ruke budu uz tijelo i podupri njeno tijelo jastukom ili zamotanom dekom da je lakše držiš dok je dojiš i/ili kad obuhvatiš dojku kod dojenja, obuhvati je C hvatom (četiri prsta ispod dojke, palac iznad) i kad prihvati dojku, klizni s donjim prstima do njene bradice i probaj istovremeno poduprijeti njenu bradicu i dijelom dojku (više nju nego dojku). Ovo je inače "trik" koji pomaže djeci sa slabijim tonusom mišića da lakše sisaju pa možda pomogne njoj.
Blekonja, tebi bi moglo pomoći da dojiš na istoj strani tijekom duljeg perioda (više engo je preporučeno) - počni s 4 sata na jednoj dojci, a drugu održavaj tako da se malo izdojiš ako se prepuni, čisto da popusti napetost i onda mijenjaj stranu, nakon 4 sata. Ovaj način hranjenja se zove block feeding i odličan je za reguliranje unosa prvog i zadnjeg mlijeka. Neke žene imaju toliku produkciju da doje i u duljim periodima (od 4 sata).
Zelene vodene stolice ukazuju (mogu ukazivati) na neravnotežu unosa prvog i zadnjeg mlijeka. Block feeding će ti u tome pomoći.![]()

Odgovori s citatom