Rodena je u terminu (39+4) s 2910gr. Porod prosao ok,prirodno, nikakvi ljekovi.

Nije ovako od rodenja, sve je pocelo kad joj je patronazna (a kasnije i ja) pocela cistiti jezik gazom zbog soora. Tad bi povracala u mlazu zbog nadrazaja, a i sve ostalo se poremetilo. Od tad nastaju ove muke, ne znam jel povezano sa soorom. Mazemo vise od tjedan dana a jezik je jos bijel.
Kad sam imala prepunjenost prvih 10 dana nije se ovoliko grcala, a i pomogla je u izvlacenju zastoja i mastitisa.

Ne znam koliko traje tocno od zagrcavanja do disanja, dovoljno dugo da 3 put umrem od straha. Sumnjam da je duze od 10 sec... Mozda oniliko koliko treba da joj izvadim cicu iz usta, primim malu u ruke, podignem na rame i lupkam po ledjima par sekundi.

Nos je prohodan, dise na nos zatvorenih usta. Ponekad se cuju cudni zvukovi hroptanja. Izvadila sam jedno bijelo govance nastalo vjerojatno ostatkom mlijeka u nosu. Mozda ima toga jos unutra sto se ne vidi.

Prvi pregled je za 10 dana, a mogli bi i ranije ako ovo potraje. Probat cemo ovo s istom dojkom 4 sata i s ostalim savjetima i javim vam kako ide. Pocela sam zapisivati pelene i dojenje, do sad skoro nisam ni gledala u sat, sad moram