Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Dohrana i smanjeni broj podoja

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Dohrana i smanjeni broj podoja

Drage mame, molim vas za mišljenje.
    Beba mi ima 9 mjeseci. Dojim s ga na zahtijev, tako da smo dnevno znali imati i do 14 podoja (veći dio preko dana).
    Na nadohrani je od 6. mjeseca, s time da smo već na 3 kruta obroka. Prva dva obroka sam uvela u nešto manjem razmaku od 2 mjeseca, a treći jedno 3 tjedna nakon uvođenja drugog. Što po preporuci pedijatrice, jer 2 mjeseca nije dobio ništa na kilaži, a i imao je upalu uha pa je jako slabo jeo, što zbog toga što je maleni super prihvatio prva dva obroka (nakon što je ozdravio).
    Uz ta tri obroka on je uredno cicao jedno sat i pol, do dva nakon obroka, tako da je imao oko 8 podoja dnevno, ali u zadnjih par dana odbija cicu preko dana. Nacica se ujutro i neće cicu do pred spavanje.
    Raspored hranjenja mu je otprilike ovakav:
    7:00 cica
    10:00 doručak - žitarice i voće
    13:00 ručak - povrće i žitarice ili meso
    17:30 večera - žitarice i voće
    20:00 cica
    22:30 cica
    2-3 x buđenje po noći i cicanje

Mene malo brine da li mu je to dosta mlijeka, ili bih mu ipak morala raditi i kašice na mom mlijeku?
    Hvala!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ovo i mene zanima!!! koliko dijete od sko 8mj. (toliko ima R.) treba posisat/popit mlijeko. naime, ona je sad na dva kruta obroka - oko 11-12 ručak i prije spvanja večera...sve između cica ali nije to tolko kao prije...pa se brinem da li joj je dosta...čini mi se kao da odbija cicu od kad je počela isprobavat nove okuse...jedino je po noći hoće sve ovo između joj doslovno guram pod nos...a ja mislila da je cicoljubac kak smo krenulu s nacicavanjem kad je bila mala...baš me to žalosti...

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da budem točnija: probudi se oko 7 - cica, pa malo oko 10 prije spavanja...pa kruti obrok za ručak, pa oko 16-17h cica, pa oko 18 malo cice prije spavanja, pa večera oko 19 i još malo cice ali jaaako nevoljko...ako izdojim, hoće...popije malo i odmah sretno zaspi, ovak je borba, vrti glavom! mislila ja jednom da nema, išla izdojit i napunila skoro 100ml!! ljenivica jedna!!! kaj da joj radim? da je mučim i dalje...ufff
    Posljednje uređivanje od kudri : 02.04.2010. at 17:26

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja bi ti preporucila da joj ne guras cicu, kad trazi-trazi. po ovom sto si napisala, cini mi se da je dovoljno podoja. pogotovo ako cica po noci. 5 podoja dnevno + 2-3 po noci.. super.

ako bi previse forsirala cicu, mozda ju pocne odbijati. dozvoli joj da vodi tempo i kolicinu hranjenja.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tinka, mozes mu napraviti kasice slobodno na tvom mlijeku. sto se odbijanja tice, mozda mu je sad samo zanimljivije isprobavati nove okuse. bez brige i polako.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hm...ma nije da je odbija ali kao da ceka bocicu...jer ponekad se zivcira na ciki...onda se izdojim i dam joj i sretna popije i zaspi...a ovak, kao da je lijena vuc..je moguce to?

a da ne pricam o tome da sad zadnje vrijeme sam joj opet pocela slagati AD...naime, od kad se rodila kombiniramo dojenje+AD, s time da smo imali periode kad sam mislila da je gotovo s cikom i onda izdajanjem postigla da AD kompletno izacimo...eto tako je bilo od njezina 5.mjeseca do sad...čak navečer samo cika...ali sad eto, kao da se opet lijeni...uffff...ja stalno mislila samo da izdržimo do 6mj, sad mislim-još samo do godine dana...tak mi je nekak žao da odbaci ciku kad je najzdravije...

kaj da radim?
    Posljednje uređivanje od kudri : 05.04.2010. at 21:41

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    tinka, mozes mu napraviti kasice slobodno na tvom mlijeku. sto se odbijanja tice, mozda mu je sad samo zanimljivije isprobavati nove okuse. bez brige i polako.
    Hvala na odgovoru. Samo je malo problem što neće moje mlijeko osim ako nije direkt iz cice Morat ću mu podmetnuti s nekim jačim voćnim okusom. Malo me brine što mi se količina mlijeka drastično smanjila. Uravnotežila se potražnja i ponuda na cicanje rano ujutro i navečer+noć. Polako je počeo izbacivati i nacicavanja po noći. A kada me povremeno traži cicu kroz dan, baš osjetim da vuće skoro na prazno.
    Kako procijeniti da li mu je količinski moje mlijeko dovoljno? Ovako moja procjena je da on navuče 2-3 dcl, a sumnjam da je to onih preporučenih pola litre?
    Da li je to polako korak prema odvikavanju od cice? Ako je , baš sam tužna. Prebrzo sve te lijepe stvari s bebom prolaze. Možda postoji već neka tema o prestanku dojenja i maminih emocija?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne mora biti da ce prestati. ja se uvijek uzdam u onu da beba zna koliko joj treba. a i ti ne mozes znati koliko posisa. zasad probaj ne brinuti i vjeruj bebi, a ako ce biti problema javi se ovdje pa cemo ih rjesavati u hodu.

sretno, i nadam se da cete nastaviti uzivati u dojenju.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ponekad mi se čini da mi mame nikad nismo zadovoljne. moji klinci nikad nisu odbili cicu i nikad im nije dosta nacicavanja, a ja bi baš željela da ela popusti (filip nije nikad popuštao i doveo me preko ruba moje izdržljivosti svojim nacicavanjem) i da ne moram još jednom pokleknuti od kombinacije nespavača/nacicanka. filip je uz sve to bio/ostao odbijač hrane.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    ne mora biti da ce prestati. ja se uvijek uzdam u onu da beba zna koliko joj treba. a i ti ne mozes znati koliko posisa. zasad probaj ne brinuti i vjeruj bebi, a ako ce biti problema javi se ovdje pa cemo ih rjesavati u hodu.

sretno, i nadam se da cete nastaviti uzivati u dojenju.
    Hvala ti )) Baš mi je trebalo malo ohrabrenja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •