Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: ječmenac

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno ječmenac

Marko ima ječemenac gargatuanskih razmjera na gornjem kapku lijevog oka.Koliko mi se čini pred pucanjem je no to traje i traje od nedjelje... ima li što osim suhih toplih obloga ?

( teža alternativa ne dolazi u obzir )

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni su daaaavno bili izliječili ječmenac češnjakom, odnosno sokom od češnjaka.
    Jel to too much alter za vas?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nije

samo Marko toliko dreči kad mu se približavam sa kremom koja je blaga, da ne znam kakav bi urlik nastao ako bi ga to još peklo ?

kremu sam isprobala na sebi, pa znam....

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a da odete do doktora?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa jesmo, naravno bili smo i u ponedjeljak i jučer.

no , po meni to predugo traje... ili nikad nije imao takav ječmenac.

sad je ječmenac dobio oko, okolni otok je spao i kapak ima normalnu boju.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Puknut će, znam da ga je grdo gledati. Eugenu je triput izbio na istom mjestu, donjem kapku i već je pedica nešto govorila o rezanju i čišćenju. Onda je E dobio rota virus i završili smo na zaraznoj na infuziji. Dok mu je curila druga boca od silne tekučine ječmenac je puko. Ja sam se prepala jer mu je curila krv, zabrijala sam da mu pucaju kapilare, a tek onda sam skužila da je ječmenac. Mi nismo dirali ništa samo što je to strava tvrdokorno, grdo zgleda i svi se zapikavaju i pitaju da kaj je to jadnom djetetu. Od onda nam se nije ponovio.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nadam se da mu je već prošlo,
    ali čisto za one koji budu ovo čitali moram nadodati da me taj češnjak nije pekao kada su mi stavljali na ječmenac...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

prošlo je, izašao je van i izgleda da se sve sasušilo. ja sam se držala tih toplih ,suhih obloga.... nije da nemam povjerenja u češnjak, ali nikad to nisam radila, pa me je bilo strah da ne napravim još veću štetu

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pišem ovdje jer je najsvježija tema o ječmencu, a ima ih... ja ga imam sad već dulje od mjesec dana. nije mi tipičan tijek "bolesti", nije me ništa bolilo, samo je dva dana bilo malo crveno i natečeno i onda se "smirilo", ali je ostala kvrga. izgledam... ma prekrasno!
    bila sam nakon mjesec dana kod moje oftamologinje koja me nagrdila da sam trebala doći odmah, da se čim se to primjeti trebaju stavljati topli oblozi često da se ne bi učahurilo, kao sad kod mene. i ona kaže da će mi možda morati rezati been there, done that, twice, i tko kaže da nije strašno, I'm sorry to say, laže (ili je Chuck Norris ).
    Ja si povremeno mažem kapak mojim mlijekom, sreća pa ga eto imam, probat ću sad i bijeli luk, kupit ću vitamin B... nego zanima me, je li se nekom dogodilo da ga nakon više od mjesec dana na kraju nije morao rezati? mogu li se nadati, ili kad da idem "pod nož"?

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

već tri dana imamo ječmenac na kapku....svako jutro otek je sve veći, išli smo sa kesicama od kamilice, pa toplim suhim oblogama, na koncu sam negdje pročitala da dok je oko otečeno treba stavljat hladne a kad otek prođe tople obloge pomagajte

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Oblozi od kamilice i antibiotska mast rješavaju stvar

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja cura je imala na donjem kapku, mazalali Maxitrol masti 7 dana, i riješili.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •