-
čuvanje teudnoče
imam jedno pitanje. ovako radim več tri godine na određeno vrijeme i sada planiram trudnoču. zanima me dali ču imat plačeno bolovanje tih 42 dana ili....? kolika če mi porodinja naknada biti? samo da napomenem da radim u državnoj firmi i da prekid radnog odnosa me ne brine jer ionako ne namjeravam se vratiti na to radno mjesto,jer se selim u drugi grad ćim ostvarim trudnoču, molim vas za pomoć puno hvala
-
joooj oprosti te tek sad vidjela lapsus. molim vas ako bilo tko zna o ovoj temi da mi javi hvala
-
pretraži forum rodinih pravnih savjeta.
a ima i zgodna knjižica
http://forum.roda.hr/threads/50478-P...-knji%C5%BEica
-
Ako radiš 3 godine na određeno, trebali bi te novim ugovorom uzet na stalno... Ne može duže od 3 godine na određeno... Bar je tako bilo kad sam se ja zapošljavala...
-
kako možeš planirati komplikacije, a još nisi ni trudna?
zapravo u biti ne kužim pitanje
-
zara svar je u tome sto radim u bolnici sama sam u nocnim smjenama i tak i naravno da kao trudnica ne mislim radit nego otuc na bolovanje na cuvanje trudnoce , ja neznam zato i pitam sta u tom slucaju koja su moja prava dal mogu dobit otkaz ako sam na bolovanju, dal cu dobit placeno i sl
-
Osoblje foruma
Ako ti na čuvanju trudnoće istekne ugovor , radni odnos se prekida , ali dobivaš naknadu za bolovanje preko HZZO-a, i 45 dana prije poroda otvaraš rodiljni dopust (na kojeg imaš pravo do godiine dana dijeteta).
-
jos jedno pitanje to znaci da od prvog dana bolovanja me preuzima hzzo koji mi isplacuje naknadu za bolovanje i poslodavac vise nema nista samnom, jer to da se prekida ugovor o radu to znam al kako sam placena prvih sest mj puna placa ili.....
-
Pozdrav!
Molm za malu pomoć. Radila sam 6 godina bez prekida, te sam nakon toga provela punih 5 mjeseci na burzi. Prije oprilike mjesec i pol dana sam se zaposlila i nakon mjesec dana probnog rada sam dobila stalni radni odnos i saznal da sam u drugom stanju. Pošto radim na gradilištu (točnije na izgradnji zgrade koja ima 8 katova) dnevno prođem barem 10 puta gore dolje po stepenicama uz naravno ostala skakanja i probleme na gradilištu, doktor mi je preporučio da zbog vrste posla ostanem kod kuće na čuvanju trudnoće. Pošto sam čitala u zakonu (ali nije mi baš 100% jasno)da netko tko ima u roku 24 mjeseca 18 mjeseci staža dobiva naknadu od 100% plaće (max. 4.250,00 kn) Zanima me da li je to točno, te koliko bi mi iznosila naknada?
Unaprijed zahvaljujem!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma