-
prva rodjendanska torta..bez jaja?
ima li kakav takav recept, onak iz glave?
trazila sam po pretrazniku ali sam se izgubila u gomilama raznih torti koje bi naradje sebi sad odmah napravila 
(tko god da je sredio pretraznik, HVALA IM!)
-
Evo dok se neko drugi ne javi ovo je stvarno iz glave jer su mi recepti doma, najjednostavnije složi piškote ili petitbere kekse (prethodno umočene u čaj ili mlijeko) zalij ili parfeom ili pudingom, po želji dodaj voća, ukrasi šlagom i dobar tek.
-
hvala...stvarno 
od silnih recepata ti najjednostavniji jednostavo mi ispare iz glave
mislim da ce tocno to i biti torta
tnx
-
Osoblje foruma
ne znam je li Borna alergican na jaja ili se drzis tablice dohrane, pa neces stavljati bjelanjak prije navrsenih 13 mjeseci...
mislim, ako ces stavljati puding ili parfe kremu (u kojoj je stetna zelatina)... onda je puno bolje napraviti domacu kremu s jajima (kuhanu, naravno).
-
ma probao je nesto sto je imalo bjelanjaka u sebi i tesko mu je sjelo (doslovno probao) pa smisljam nesto bez bjelanjaka. na kraju sam se odlucila za sir toru (neka varijanta kocki sa sirom iz kuharice u zoni) s tim da sam umjesto biskvita stavila pettit beure kekse a u kremu tuceno slatko vrhnje bez ikakvih dodataka tipa kremfixa ili zelatine. djete odusevljeno, a veliki su dobili svarcvaldicu (onu s puding varijantom
)
-
Parfe krema ima bjelanjke!
-
-

Originally Posted by
lidija_33
zasto je stetan puding?
Jesi kad pročitala koliko onih E ima u pudingu? A posebno kad pročitam da ima E330, digne mi se kosa na glavi od užasa.
-
Evo, našla sam jedan link koji veli da E330 i nije tako štetan. Pa si ti misli :/
http://eskola.chem.pmf.hr/odgovori/o....php3?sif=1452