Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: koliko obroka dnevno - 7 mjeseci

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno koliko obroka dnevno - 7 mjeseci

moja mišica će skoro 7 mjeseci. e sada me zanima...koliko obroka na dan je preporučljivo? malo smo stali u dobivanju na težini (bili smo nešto šmrkavi i eto ga na...), kaže pedica da moramo krenuti sa "šopanjem" jer u mjesec dana nije dobila ništa . kako papaju vaše bebe i kakav im je meni?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

starija kćer je sa 7 mjeseci imala 1 obrok dohrane, a mlađa 1-2

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

a kaj reć na to "šopanje"??!!
    baš su me isparanoizirali!!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da mi je s djetetom sve u redu, jednostavno bih to ignorirala

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Potpisujem Lutonjicu. Ako je dijete bilo bolesno, normalno da nije dobivalo na težini. Ti lijepo nudi dohranu pa koliko pojede, pojede. U ovoj dobi je ionako mlijeko još najvažnije i pazi da popije dovoljno mlijeka (bilo da dojiš ili daješ adaptirano) - mislim da traba oko pola litre mlijeka na dan.
    Moja najmlađa cura je do napunjenih 2 god. bila nejedačica (samo je sisala, jela jako malo). Nudila sam joj dohranu redovito, ali je nikad nisam "šopala". Onda je sama od sebe počela jesti i sad baš voli jesti - kad vidi nekog da jede, odmah mu se prikrpa. Ali još uvijek je mršavica (2 god. i 9 mj. i ima 12 kg).

Pedijatri imaju različita mišljenja o ovome; neki ("stara škola") savjetuju šopanje, drugi (u ove spada naš dr.) kaže da dijete treba nuditi, ali ne i "šopati" i dokle god raste u visinu i dok je zdravo, nije toliko bitno koliko je dobilo na vagi. Bitno je da ne gubi na težini (ali kod vas se radilo o bolesti pa mislim da ne trebaš biti zabrinuta).

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam i starijoj i mladjoj kceri drugi obrok uvela tek kada su dobro prihvatile prvi...i nikada nije bilo sanse da ih "nasopam" ako one nece jesti.
    ne uzrujavaj se....jos je beba mala....ako je vitalna, aktivna, raste u visinu, a pije dovoljno mleka, sve je ok....ima dana, jesce ona svih 5 obroka kad bude vreme.
    Prati ti tablice dohrane, upoznaj je sa hranom bez presije, i sama ce pokazati interesovanje za jos neki obrok, videces.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

evo ukratko nemoj je siliti ako neće,samo će joj se zamjeriti ili će sve povratiti,tako je barem bilo sa našom bolje da pojede pola žlićice nego da sve povrati!

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

samo nemoj šopati to je najgora moguće rješenje ja sam tonapravila samo jednom i sve je istim putem izašlo van!samo polako,ako ste bile bolesne djeca niti ne mogu jesti normalno,pa je normalno da je izgubila na težini

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

cure hvala na odgovorima
    u međuvremenu je malecka odjednom počela papati ko luda! izgleda da sad sve nadoknađuje!
    papamo i cicamo i sve je ok

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

moja slatkica sutra navršava 7 mjeseci..zanima me koliko obroka dnevno mora imati,koliko čega..i razmaci u satima...znači redosljed hrane..,na adaptiranom smo mlijeku,povrće miksano i voćne kašice..tekućine jako slabo pije,na žličicu malo...nova sam u svemu tome pa da mi neko malo pomogne,hvala!

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moja je sa 7 mjeseci imala dva obroka-voce i povrce/meso. Isto ne pije bas pretjerano, malo na zlicicu, malo iz case na kljun, cini mi se da ne popije ni deci tekucine, ali jos cica pa se nadam da tako nadoknadi tekucinu.

katrin23 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi smo nedavno napunili sedam mjeseci i do šest smo isključivo dojili. Prvo smo krenuli sa voćnim obrokom ujutro, nedavno uveli i drugi obrok, povrće, od prije tri dana i malo mesa. Ne bi ja žurila sa drugim obrokom, ali mi je dijete počelo dosta slabo sisati i jaako voli papati na žličicu. To kod nas izgleda ovako;
    Ujutro oko pol devet mliječno vočni obrok na žličicu, dakle voće u kombinaciji sa nekim žitaricama, pahuljicama
    U pol 12 sisanje.
    U pol 2 međuobrok - malo ribane jabuke ili kruške tek tolko da si malo popapa - sisati mi više popodne neće a bojim se da je gladan - neće ni ručak prije spavanca pa mu dam međuobrok tako da mirno može papati kad se probudi.
    Ručak dakle oko pol 4 - povrće, meso, riža, palenta, proso, svašta
    Sisanje oko šest.
    I opet sisanje oko devet prije spavanja. I da po noći još papamo jedan do dva puta.
    Rezulatat je sretna beba od osam i po kila.

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

moja beba od 7 mjeseci ima jedva jedan obrok dohrane
    nema ikakvog rasporeda, jer doji na zahtjev, a i taj jedan obrok je samo jedna namirnica, koju tu sedmicu isprobavamo, eventualno joj ukombinujem 2 namirnice
    protiv sam uobročavanja, pogotovo tako male bebe
    a pošto sisa, a pojede sasvim malo dohrane, ne dajem joj dodatnu tekućinu

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo tek nedavno uveli 2 obrok jer i prvi nikako da krene, bebač je 8 i pol mjeseci. Strogo se držimo Rodine tablice

Prvi obrok je doručak žitarica i voće, a drugi ručak povrće i meso (2x tjedno) i riba (ali s tim smo tek počeli) ili povrće i žitarica.
    Isto slabo pije vodu, nekako mu je "kisela", ali zato cica ubrzo nakon jela.

Ako mu se nešto ne svidi od klope ili je umoran, ne forsiram ga.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

moja cura je na AD-u,ali ja imam drugaciji problem,mlijeko zeli samo ujutro,popije oko 230 ml,a poslije bi sve na zlicu...drugi obrok joj je voce sa zitaricama,treci meso sa povrcem,a popodne joj u mlijeko stavim keksolino...zadnjih 6-7 dana odbija bocicu navece pa sam joj prisiljena "opet" smijesati mlijeko i keksolino,znam da nije zdravo al neznam sto bih joj drugo mogla dati...help pliz!!

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

imamo 7 mjeseci i 20 dana...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

žgance s mlijekom ili rižu s mlijekom

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

jedan obrok krute hrane povrce, voce ili zitarice u kombinaciji s vocem, ostali obroci cicanje na zahtjev i bocica ad prije spavanja...ne razmisljam jos o uvođenju 2 obroka krute prehrane...za sada super funkcionira

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •