Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Noćno mokrenje - molim pomoć!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Noćno mokrenje - molim pomoć!

Naš mlađi sin ima 3.5 godina. S cca 3 godine (prošlog ljeta) odviknuo se od korištenja pelena, istovremeno dnevne i noćne. Noću se dizao i piškio. No, unazad dva mjeseca mu se svake noći događa da se popiški, i to često dva puta tijekom iste noći. Mi mso već obeshrabreni i frustrirani. Kad imamo snage, nosimo ga piškiti ali ni tada nije sigurno da će jutro dočekati suh.
    Ne znam što dalje. Mislim da je i maleni zbog toga prilično isfrustriran. Najgore što ima atopijski, pa ga mokraća zna peckati po nožicama. Pimpek si često tijekom noći "masira".

Kako reagirati na mokrenje? MM se na njega ljuti i brunda mu, ja ga smirujem.
    Da li vratiti pelenu? Ili bi to značilo regresiju u razvoju?

Pomagajte

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

zeljno cekam odgovore jer imamo istu situaciju
    osim sto ga mi budimo oko 1-2 u noci pa piski i onda suhi docekamo jutro
    ako zakasnimo - popiski se
    mi mu ne prigovaramo i nismo ni pomislili vraitit mu pelenu, oboruzali smo se strpljenjem (i nepropusnom plahtom i jednokratnim podlogama )

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: Noćno mokrenje - molim pomoć!

Citiraj Tina72 prvotno napisa
    Naš mlađi sin ima 3.5 godina. S cca 3 godine (prošlog ljeta) odviknuo se od korištenja pelena, istovremeno dnevne i noćne. Noću se dizao i piškio. No, unazad dva mjeseca mu se svake noći događa da se popiški, i to često dva puta tijekom iste noći. Mi mso već obeshrabreni i frustrirani. Kad imamo snage, nosimo ga piškiti ali ni tada nije sigurno da će jutro dočekati suh.
    Ne znam što dalje. Mislim da je i maleni zbog toga prilično isfrustriran. Najgore što ima atopijski, pa ga mokraća zna peckati po nožicama. Pimpek si često tijekom noći "masira".

Kako reagirati na mokrenje? MM se na njega ljuti i brunda mu, ja ga smirujem.
    Da li vratiti pelenu? Ili bi to značilo regresiju u razvoju?

Pomagajte
    Ma neeee, ne vraćati pelenu - djetetu je vjerojatno hladno! To je često u prvoj zimi nakon pelena. Stavite mu čarape - nama je pomoglo. Ja sam samo stavila najlon ispod štep-deke za hitne slučajeve. I kahlicu pored kreveta, da je pri ruci. Sretno!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod nas je funkcioniralo da ga kad se počne jače meškoljiti dignem i odnesem na wc, ali on spava u kinderbetu spojenom s našim krevetom, pa čujem svaki njegov šum.
    I sad piški jednom po noći na wc-u, a isto tako se počne meškoljiti i obično me zazove mama, digni me, i to je to, budan je toliko da me zazove, dalje spava. Ja ga dignem, stavim na wc, držim ga čvrsto, jer on i dalje spava, popiša se i nosim ga nazad u krevet.
    Meni je veliko olakšanje što on sam zove kad treba na wc, da ne trebam više dežurati.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas je funkcioniralo da ga kad se počne jače meškoljiti dignem i odnesem na wc, ali on spava u kinderbetu spojenom s našim krevetom, pa čujem svaki njegov šum.
    I sad piški jednom po noći na wc-u, a isto tako se počne meškoljiti i obično me zazove mama, digni me, i to je to, budan je toliko da me zazove, dalje spava. Ja ga dignem, stavim na wc, držim ga čvrsto, jer on i dalje spava, popiša se i nosim ga nazad u krevet.
    Meni je veliko olakšanje što on sam zove kad treba na wc, da ne trebam više dežurati.
    Samo da ažuriram podatke. Evo, više ne ide po noći na WC, izdrži do jutra. Kad je to uveo, malo nas je zezalo spavanje, odnosno poremetio mu se ritam, jer se budio sat vremena ranije, jer mu je bilo sila na WC. Sad i to polako dolazi u normalu. Produžuje spavanje.
    Ustvari sad po noći piša jednom na tjedan max (ne u gaće, nego na WC), ako je baš pred spavanje popio puno tekućine, ali sam traži na WC - to mi je najvažnije.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mogu samo napisati svoje iskustvo pa vi probajte. Naša S. je piškila svaku noć dok nismo uočili da (iako piški prije spavanja) otprilike sat vremena nakon što zaspi mjehur joj bude krcat. Jedno duuuugo vrijeme smo je budili i većinom smo jutra čekali suha. S vremenom je sama preuzela kontrolu - u smislu da se neće popiškiti u krevet. Ono što još uvijek moramo je kad se u polusnu digne i sjedne (nekad i plače jer je vidno umorna i spava joj se) - reagirati pa je odvesti na piškenje, u 20% slučajeva. Ostalih 80% se sama digne, obuje i traži da je netko otprati do kupaonice.

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nažalost, na ovoj temi sam "doktorirala". Moje je dijete počelo ponovno noću mokriti prije dvije godine i još se nije smirilo. Naravno, otkrili smo i uzrok. Bio je psihičke prirode ali sada već djeluje i na njega frustrirajuće. Dakle, postupak je sljedeći: ne vikati na dijete, praviti se da se ništa ne događa, ne buditi dijete na mokrenje (to je vjerojatno i jedna od najvećih pogrešaka nas roditelja), dati mu nagradu svaki put kada se probudi suho (pritom paziti da dijete ne počne iskorištavati roditelje radi obećane nagrade), neka nacrta oblačić za svaki dan kada se popiški u krevet. Najvažnije od svega je da dijete ništa ne pije makar dva sata prje spavanja i naravno, da se otklone sve sumnje na prehladu, virozu ili hladnoću.
    To su upute od stručnjaka, koje moram priznati već polako iscrpljuju ali stanje se vidno poboljšava samo što oporavak jaaaako sporo traje. Naravno, sretni će biti oni roditelji i ona djeca koja uspiju riješiti problem za nekoliko tjedana. Naš, eto traje već treću godinu i sada smo na jedno ili dva piškenja mjesečno. Sretno!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imali isti problem, skinuli pelenu pa se vratilo, uglavnom , imamo nestabilni mjehur, srecom na vrijeme dosli u polikliniku helena gdje se to otkrilo, drugih simptoma nije bilo. preporucam da odes tamo napraviti obradu. da nismo dosli na vrijeme rekla nam je dokica dobili bi sekundarni refluks i sl.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    imali isti problem, skinuli pelenu pa se vratilo, uglavnom , imamo nestabilni mjehur, srecom na vrijeme dosli u polikliniku helena gdje se to otkrilo, drugih simptoma nije bilo. preporucam da odes tamo napraviti obradu. da nismo dosli na vrijeme rekla nam je dokica dobili bi sekundarni refluks i sl.
    x

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nije nista za paniku!Moj sin je skinuo pelene sa 3,5g i dugo,do 5 i nesto godina sam ga morala dizati da piski...naime ima bas cvrst san i ne probudi se jednostavno!Kao sto je vec receno,pokusaj da ga za pocetak budis 2 x nocu tj jednom npr ako on zaspi oko 9,prvi put ga dignes oko 12 a drugi oko 3-4 sata...navijaj sat i podigni ga na nošu,makars e on ni ne probudio dobro...ja sam mu tiho govorila,"ajde da piskis"...stavljala bi ga na nosu,on spava i piski...i ujutru suv...psole nekog vremena kako je bio veci,dizala bi ga jednom i sad se sam probudi i ode sam piskiti kad treba(6god)...jednostavno decaci sporije sazrevaju od deevojcica i taj voljni refleks za praznjenje nije bas dosta dugo usavrsen...morate mu pomoci...ne ljutite se nego ga dizite tako i bice ok...on je jadnicak isfrustriran jer vidi da vas je razocarao i ne zna sta da radi...sve to dodje na svoje,polako

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kod mog F. vjerojatno i jeste problem što ima slab mjehur i ne može zdržati kad mu se piški. Uz to ima i čvret san pa mu nikako ne smijem dati ništa za piti prije spavanja. A pogotovo ne nikakve citruse jer je to siguran recept za mokar krevet. Mi smo bili u Klaićevoj dva dana u bolnici na svim pretragama. Doslovno su ga skenirani od glave do pete i otkrili da je uzrok psihičke prirode. Ne smijemo previše pridavati pažnju njegovim osjećajima jer to u njemu budi čudne reakcije, doslovno se raspekmezi i postane sam sebi prijetnja. Jednostavno je previše emotivan i psihičko stanje mu uzrokuje fizičku bol. Kad je zbog nečega uzbuđen i kada mu se tijekom dana desi nekakva važna promjena, bilo dobra bilo loša, krevet je tu noć mokar. Dakle, trebamo očvrsnuti karakter i biti će sve u redu. Za sada se to još nekako može i tolerirati ali ako to ne prestane za dvije godine biti će problema kada bude sa školom išao u školu u prirodi.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moj sin će na ljeto imati pet godina. Još uvijek piški svaku noć. Dnevne pelene je skinuo sa 3 godine, isto relativno kasno. Probali smo i ranije, ali nije išlo ( a stolicu je uredno kontrolirao već s dvije godine). Noćnu pelenu smo skinuli kad je imao četiri godine. Šest mjeseci smo mučili i sebe i njega buđenjem. Suprug bi ga tri puta u noći nosio u WC, i svejedno bi pred jutro ispišao u krevet onih preostalih par kapi u sebi. Stalno mislim kako to ne može biti samo zbog punog mjehura jer pred jutro nakon 3 pišanja više ne možeš biti pun. Zapravo, što smo ga više puta budili, to je on više pišao. U početku je pišao jednom u noći, pa dvaput, pa na koncu triput. Osim što ima i problema sa trećim krajnikom zbog kojeg stalno hrča i krklja, još i to buđenje ga je totalno izmorilo, a bez napretka. Pa sam oko Nove godine rekla, vratimo ga na pelenu, ovo nikamo ne vodi, stalno je mokar, a zima je i hladno. Sad čekam toplije vrijeme pa ću mu opet skinuti pelenu i vidjet kako dalje. Zadnjih par dana je suh kad po danu spava (donedavno je i tad mokrio). Mislim da ćemo i mi u Helenu, ne popravi li se situacija.

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mislim da zasada ne treba dizati preveliku paniku oko toga.
    Prvo pokušaj ono što te ništa ne košta,a cure su već napisale.
    Nepropusno platno na plahtu,preko toga neka poprečna(da ne moraš po noći presvlačiti čitav krevet-nama su za to super koristili ručnici za plažu )
    Kad mu se dogodi nezgoda,podnijeti to mirno,bez ukoravanja,presvući.
    Pomoći će i da par sati pred spavanje ne uzima puno tekućine.Tople čarapice(nije na odmet)
    Zasada,ja ne bi žurila sa kompletnom obradom(većinom se obrađuju djeca koja u petoj godini ne kontroliraju mokrenje)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •