Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Mileram torta-brzinska

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Mileram torta-brzinska

evo jedne na brzinu, varijacija na jogurt tortu
    Biskvit: 200 g brašna
    65 g maslaca
    50 g šećera
    1 jaje
    1/2 praška za precivo
    umijesiti tijesto od toga i rasporediti u kalop za tortu.Prije na dno staviti masni papir malo veći nego što je dno kalupa da maslac ne ciri kad se bude peklo u pečnici!
    To zapći cca 15 min na 200 stupnjeva
    Krema-25 dkg svježeg sira
    2 pudinga od vanilije
    3 žumanjka
    to izmiksati kratko mikserom da nestanu grudice od sira
    zatim u to dodati 2,5 dcl mlijeka
    1 dcl ulja
    1 mileram (ono veliko pakiranje od 500)
    sve zajedno umiješati pjenjačom ili mikserom, kratko, samo da se sjedini smjesa.
    Kad se biskvit zapekao izvaditi ga, istresti staklenku osjeđenih višanja (ja pravim s njima, al može bilo koje voće koje paše uz ovu kremu)i na to kremu.Višnje će plivati u kremi koja je tekuća...sve zajedno peći još pol sata-45 min ovisno o pečnici (dok se krama ne stisne).Ako želite iskoristiti bjelanjke na vrh se može još dodati izmiskani bjelanjci s 3 žlice šećera,pa vratiti sve zajedno u pećnicu još kratko cca 10 min, i onda ostaviti u ugašenoj pečnici još sat vremena.Ako ne želite bjelanjke gore nije nužno. (ja nekad stavim nekad ne...ako mi se žuri onda ne stavljam jer je prije gotovo..)
    Posljednje uređivanje od pužić : 03.04.2010. at 13:48

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zaboravila sam napisati za one sladokusce koji ne vole sir nije nužan u kremi, može i bez njega, samo ga izostavite!

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Super! Baš sam negdje napisala da bi trebali jedan topic s brzim desertima - idealnima za obitelji s manjom djecom. Hvala na receptu, a ja ću se isto potruditi i podijeliti recepte 'brziće' - samo ih prije želim isprobati!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •