-
Ne znam je li ovo samo meni upalo u oči, ali bebama od 8-9 mj. davati jogurt, sok od naranče i kinder čokoladice??? :shock: Cure, mislim da se na ovom forumu itekako možete educirati o prehrani djece i tako možete naučiti da su jogurt i (pogotovo!) sok od naranče izuzetno jaki alergeni za tako male bebice. A kinder čokoladicu da i ne komentiram - ona je loša i za odraslog čovjeka, kamoli za bebu (priznajem, govori deklarirani čokoholičar).
I to ne samo radi zdravlja nego i radi usvajanja zdravih prehrambenih navika.
Moja curica ima 9 i pol mjeseci, nikada ne gledam na sat kada jede nego joj dajem kada vidi da je gladna, a ono što ona jede jeste:
moje mlijeko tijekom čitavog dana (tj. doji), za doručak voće ili voće pomiješano sa žitaricama (npr. gris s bananom, zobene pahuljice s bananom, kruška, jabuka...), za ručak juhicu s povrćem i mesom/ribom, tj. bolje rečeno par vrsta kuhanog povrća sa komadićima piletine ili ribe zaliveno s malo juhice, nekada dodam i šaku riže. Ponekad joj dam i treći obrok, a to je obično kriška jabuke ili tako nešto malo od voća ili sirova mrkva. Pije isključivo vodu, od ulja koristim samo maslinovo ulje, apsolutno nikakve začine joj ne stavljam u hranu, a uz sve to navečer popije i bocu - dvije AD od kozjeg mlijeka.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma