Pokazuje rezultate 1 do 50 od 73

Tema: Ishrana bebe 8-9 mjeseci

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, ja bih rekla kako je količinski dovoljno, ali prenatrpano u 4 obroka.
    to bi bio zaključak ako bi tvopja djeca bila ista kao i moja.
    a nisu.
    zato vjerujem kako ti najbolje procjenjuješ.
    do godine dane, ja bih ipak te obroke drugačije rasporedila i davala ih više, ali u manjim količinama. neka probavni sustav stalno po malo radi.

a valjda sam i ja opterećema tim užasnim postocima pretile djece, pa svojima nastojim usaditi kako je bolje više manjih obroka, nego manje - većih.

SikaPika, ja sam sebi "naredila" da ne razbijam previše glavu špricanjem voća i povrća. jednostavno si to ne mogu dopustiti s obzirom da nemam mogućnosti nabaljanja organskih namirnica.
    zato dobro perem, debelo gulim i to je sve što mogu.
    ja brokulu razdvojim na cvjetiće i držim u slanoj vodi. onda još operem u nekoliko voda.
    moji je jedu i sirovu.
    znam da nije najsretnije rješenje, ali bi mi veći stres bio ganjati okolo ekološki uzgojene namirnice, nego ovaj sada.

što se tiče sezonskih namirnica, trudim se davati onako kako je to priroda zamislila: jagode u svibnju, brokulu u listopadu. nisam rob te odluke, zalomi se i vansezonsko.
    dajem i odmrznute namirnice jer mi se to čini kao bolji izbor, budući da pretpostavljam kako veliki proizvođači kupuju namirnice u sezoni, kada ih ima najviše i kada su najjeftinije.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    dajem i odmrznute namirnice jer mi se to čini kao bolji izbor, budući da pretpostavljam kako veliki proizvođači kupuju namirnice u sezoni, kada ih ima najviše i kada su najjeftinije.
    Vidiš, o tome nisam razmišljala. Da, valjda je tako.
    Večeras sam zvala ženu od koje ću kupovati povrće kojega neću imati u vrtu, a njeno će i ranije dozrijeti, pa mi kaže kako mahuna i graška neće biti još mjesec dana jer uzgaja sasvim prirodno, gnoji tek stajnikom. No, ono što mi je rekla, a o čemu nisam razmišljala, kaže kako oni koji uzgajaju povrće u plastenicima koriste puno pesticida s obzirom na vlagu u njima. E sad, ne razumijem se previše u više povrtlarstvo pa ne znam u čemu je kvaka s vlagom, ali to me dodatno potaknulo da pripazim barem prvu godinu što dati papati.

Usput, koliko ste namirnica uveli klincima do navršenih 9 mjeseci života? M. za sada jede tek 18 namirnica što zapravo daje puno mogućnosti kod priprave. No, svejedno jedva čekam sezonsko voće i povrće.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    da, ja bih rekla kako je količinski dovoljno, ali prenatrpano u 4 obroka.

do godine dane, ja bih ipak te obroke drugačije rasporedila i davala ih više, ali u manjim količinama. neka probavni sustav stalno po malo radi.
    I još nešto. U knjizi Godine prve, zašto su važne Milivoja Jovančevića i suradnika (koliko sam ja skužila, on je vrlo poznat i "uvažen" hrvatski pedijatar) u perporukama o prehrani zdravog dojenčeta u prvoj godini piše kako bi broj svih obroka za djecu od 7 do 12 mjeseci trebao biti 4-5, mliječnih (bilo dojenje, bilo AD) 2x250 ml, a 2-3 obroka krute hrane. To mi se čini nekako malo mliječnih obroka. Koliko uopće može biti mlijeka u dojci? Znam da se razlikuje od žene do žene, ali okvrino? Ja i kada sam pokušavala izdojiti, izdojila bih tek 60 ml, a M. bi nakon toga popila još ohoho (znam da je drugačije kada beba povuče. Ako dijete posisa dvije dojke po obroku (ako uzmemo da je u jednoj 125ml mlijeka) ispada da moja M. popije 1125ml mlijeka na dan (popije oko 9 dojki tijekom dana/noći- ovo dojki možda zvuči glupo, ali u ovom trenu nemam pojma kako se drugačije izraziti)

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    (popije oko 9 dojki tijekom dana/noći-
    Genijalno

Ma, meni je to "mjerenje" mlijeka o.k. kad se radi o AD-u, ali mislim da nema smisla kod dojenja, tu se može pričati samo o minimalnom broju podoja, dok maksimalni ne postoji.

Citiraj Anemona prvotno napisa
    a ne želim da mu je obrok frustracija
    To je najbitnije, da nije frustracija ni za majku, ni za dijete
    Posljednje uređivanje od Arijana : 24.04.2010. at 10:28

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •