da, ja bih rekla kako je količinski dovoljno, ali prenatrpano u 4 obroka.
to bi bio zaključak ako bi tvopja djeca bila ista kao i moja.
a nisu.
zato vjerujem kako ti najbolje procjenjuješ.
do godine dane, ja bih ipak te obroke drugačije rasporedila i davala ih više, ali u manjim količinama. neka probavni sustav stalno po malo radi.
a valjda sam i ja opterećema tim užasnim postocima pretile djece, pa svojima nastojim usaditi kako je bolje više manjih obroka, nego manje - većih.
SikaPika, ja sam sebi "naredila" da ne razbijam previše glavu špricanjem voća i povrća. jednostavno si to ne mogu dopustiti s obzirom da nemam mogućnosti nabaljanja organskih namirnica.
zato dobro perem, debelo gulim i to je sve što mogu.
ja brokulu razdvojim na cvjetiće i držim u slanoj vodi. onda još operem u nekoliko voda.
moji je jedu i sirovu.
znam da nije najsretnije rješenje, ali bi mi veći stres bio ganjati okolo ekološki uzgojene namirnice, nego ovaj sada.
što se tiče sezonskih namirnica, trudim se davati onako kako je to priroda zamislila: jagode u svibnju, brokulu u listopadu. nisam rob te odluke, zalomi se i vansezonsko.
dajem i odmrznute namirnice jer mi se to čini kao bolji izbor, budući da pretpostavljam kako veliki proizvođači kupuju namirnice u sezoni, kada ih ima najviše i kada su najjeftinije.

Odgovori s citatom