Da, zato me i zabrinjava što ova moja može po jednom obroku pojesti i po 250 ml klope. Istina, ne uvijek, ali zna se zalomiti. Večeras je pojela cca 180 ml griza.
Naravno. Tu ni nije toliko stvar u eko proizvodima nego u tome što u kojem trenutku djetetov organizam može podnijeti. Kajsa je kasnije spominjala blitvu, špinat i mrkvu i tu se slažem. I ja sam shvatila da se blitva može dati i prije ako je eko i ako je ubrana netom prije kuhanja. Zato sam ja M. dala blitvu s nenavršenih 9 mjeseci jer sam ju ubrala 10 minuta prije kuhanja.Druga stvar, nešto slično je spominjala Arijana, i ja mislim da je najvažnije da se kod početka dohrane držimo sezonskog voća i povrća, ali opet NE slažem se da ono što imamo npr. doma na vrtu možemo dati puno prije nego što ide po tablici jer znamo da je EKO.
Tablica vrijedi i za EKO i za "ne EKO".
Nadam se da ću i ja uspjeti u tome da M. do barem 2., 3. godine ne jede slatikiše i tome slična go*na. Najviše me brinu svekar i svekrva. Već sada pate što joj neće moći to kupovati i ne znam kako im objasniti da su upravo to zdravi temelji za budućnost. Bojim se da će joj davati dok mene ne bude, ali ako se to dogodi, mislim da će požaliti. Spremna sam na sve. Ostali me ne zabrinjavaju. Ljudi mi znaju reći, pa svatko će joj donijeti čokoladu. Pa ako ona ne zna što je čokolada, neće ju ni tražiti. Tako joj mogu donijeti i kavu, kondome, bilo što... ako ona ne zna što je u pakiranju, neće tražiti.vo moje dijete do 2. godine nije niti kušalo ništa slatko. Voli jedino čokoladu i domaće kolače kojima je baza čokolada,
Kada praviš kolače i kažeš da im je baza čokolada, na koje kolače misliš? Čime zasladiš kolač? Mi inače volimo kolače poput biskupskog kruha (voćni kruh), krancli... ugl. kolača koji nemaju filove i to pa me zanima što umjesto šećera?