Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
Druga stvar, nešto slično je spominjala Arijana, i ja mislim da je najvažnije da se kod početka dohrane držimo sezonskog voća i povrća, ali opet NE slažem se da ono što imamo npr. doma na vrtu možemo dati puno prije nego što ide po tablici jer znamo da je EKO.
Tablica vrijedi i za EKO i za "ne EKO".
Ok, tjedan dva ne čini neku razliku, ali npr. ja imam domaća jaja ekološki uzgojena od domaćih koki, onda ispada da takvo jaja mogu dati od 6 mjeseci, a ne mogu.
Ne treba žuriti, zašto bi dijete ove godine moralo jesti npr. jagode, ako ih još nije "doraslo" ima cijeli život pred sobom da pojede jagode.
Anemona, zašto odmah ispada da bebe od 6 mjeseci mogu jesti jaja?? ili jagode..
zašto to uspoređivati s narančinim sokom (par kapi) s 9 mjeseci, blitvom iz svog vrta sa 7-8 mjeseci?
Kako izgleda alergija na jaja i jagode, to znam, ali hoće li mi netko objasnit kako izgleda, kako se manifestira, alergija na agrume??

Za pretrpavanje malog želuca se slažem s tobom, bolje je više malih obroka dnevno, i za djecu i za odrasle, ali nismo svi isti..
Navela sam primjer moje dvoje djece, a nije da me za kćer bilo baš briga, a sa sinom sam pazila. Ona je takva, kad jede jede, kad završi to je to, i možeš se ubit oko nje s malim obrocima, ne šljivi ni pet posto dok baš ne ogladni. A sinko može cijeli dan trpat u sebe, malo po malo. Mene više zabrinjava njegova navika, nego njena, što se tiče kasnije debljine.
Ona je i sad (8,5g.) i kao beba imala idealan omjer težine i visine, baš je taman, a on (4,5g) je kao beba bio debeo, a sad je koliko toliko normala, s tim da mu moram dobro kontrolirat te male obroke i paziti da budu što manje kalorični, a zasitni, bojim se da će doć vrijeme kad će reć; matere ti, daj mi kruha i čvaraka