-
skrb za stariju osobu
kako se u hr moze organizirati pomoc starijoj osobi, netko tko bi dolazio u kucu i pomagao oko obroka, kupanja, svega osobi od 84 godine koja je jos pokretna ali se polako gubi i odbija ici u staracki dom
rijec je o mojoj teti i imamo organiziranu gospodju koja dolazi 3 puta tjedno na par sati, odrzava kucu, kuha, placa racune, izvede tetu van kad je lijepo verijeme ali teti polako treba vise pomoci od toga
lijecnica opce prakse je obicno smece koja dolazi u kucnu posjetu 2 dana nakon teta pozove i trenutno je vec preko mjesec dana drzi na antibioticima jer ne uspijeva zakljuciti od cega joj naticu noge. teta joj svaki put stavi u dzep parsto kuna pa ova na kraju price ipak i dodje
od doktorice nikakva pomoc tipa savijet sto moze dobiti nije za ocekivati
da li drzava pokriva ikakve troskove ili ljudi sve moraju iskopati i platiti sami?
-
Osoblje foruma
Mi u Puli imamo privatnu firmu koja pruza zdravstvene i slicne usluge u kuci. Mozda ima nesto slicno u mjestu boravka tvoje tete.
Ako teti treba stalna briga, bojim se da je jedino rjesenje da se uzme neka osoba koja ce skrbiti o njoj vise sati dnevno.
Posljednje uređivanje od BusyBee : 05.04.2010. at 17:19
-
molim te daj mi podatke od te firme pa cu zvati njih i pitati da li imaju nesto za zg
-
U Zagrebu postoji cijela mreža pomoći starijim osobama u njihovim domovima. Ne znam kako je sada, naša iskustva su stara desetak godina (mužev djed je svojevremeno imao organiziranu dostavu toplih obroka iz doma umirovljenika) ali možeš se obratiti Gradskom uredu. Evo ima tu nešto:
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=6874
Osim toga, većina zagrebačkih domova umirovljenika ima organiziran neki oblik pomoći (nazoveš najbliži dom pa pitaš). Isto tako, u najbližem domu zdravlja možeš se raspitati za patronažnu službu (za nepokretne osobe i sl.). Ima i raznih volonterskih udruga. Na pamet mi padaju ženska udruga "Izvor" i katolička udruga "Kap dobrote" koji su specijalizirani da brinu o starijim ljudima bez potpore vlastite obitelji.
I privatne ustanove za brigu o umirovljenicima pružaju neki opseg usluga. Puno ovisi o kojem dijelu grada se radi. Sretno!
-
Osoblje foruma
-
čokolada, gospođa koja je kod tebe čistila - isto tako brine o starijim osobama...
ponekad se ljudi snađu i na način da netko dođe živjeti kod njih (imam sad takav slučaj u susjedstvu). jednu gospođu koja dolazi povremeno, i jednu koja se privremeno doselila, na 24h skrb.
nekad je i crveni križ imao volontere, ne znam da li je sada isti slučaj..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma