-
Brevi sjedalica

jučer sam prijateljici pokušavala montirat ovu sjedalicu
sat vremena pokušavanja, zatezanja i truda je bačeno u vjetar jer je nismo uspjeli montirat, jednostavno crvena kopča na naslonu sjedalice ne drži i ne može preći preko pojasa tj pojasa koji je u mjestu gdje treba biti
postoji li neka tajna caka kako to napraviti
oni su ipak sjedalicu vratili i kupili maxi cosi s kojom je sad sve super
ali volila bi znati za ubuduće ako je neko ima da mi kaže u čemu je stvar s tom sjedalicom
-
Ja imam takvu i ja sam se mučila s njom. Ne znam u čemu je problem.
Ja sad kod montiranja svom težinom nasjednem na nju i zategnem koliko ide. Ali to moram ponavljati SVAKI put kad nekud idemo. Jednostavno olabavi.
Ja sam svoju dobila, poklonjen konj, zubi i to, ali... nije baš nešto. A i Ančica će ti znati reći kakve su sve probleme imali s njom. Em krive upute, em pogrešne oznake...
-
i ja imam takvu
isto se ne da stisnut kopca tj. da se, al uz teske muke
suta na tecaju u splitu ce bit ana,a ona sve zna o brevi sjedlaicama, pitaj nju...
-
Eh, Brevi...
Da bi se taj Brevi uspio dobro namjestiti treba prvo baciti grah i jetrica te Dinamo postati prvak Europe, i to sve za punog mjeseca. 
Ovak, uglavnom ju je jako teško namjestiti.
Nema nekog trika, kod svakog vozila drugačije sjeda.
Jednom smo ju uspješno montirali zahvaljujuči pojasu, tzv. ALR mehanizmu, mehanizmu za automatsko zakočivanje. To je onaj pojas koji kad povučete i zakopčate ne možete dalje povlačiti ukoliko ga prvo ne vratite do kraja.
Tako da nam kopča nije trebala jer smo pojasom pričvrstiti sjedalicu.
Jannocka ima jedan trik sa zavrtanjem veza (onaj dio gdje se ukopča pojas) no taj trik pomaže i inače kod drugih sjedalica, ukoliko je vez dosta dugačak malo se zavrne pa se skrati i time učvrsti donji dio pojasa.
Ali taj trik nije palio u jednom drugom autu.
Ovo je iz prakse jedna od sjedalica koja se teže montira u vozilo. :/
-
Je, Brevi je koma za montiranje. Kopča za fiksiraje se užasno teško pritise, pojas mora biti jaako ravan i nigdje ne zapinjati da sjedne na pravo mjesto. I jako ružno leže na sjedalu, stalno proklizava, teško ju je učvrstiti da bude čvrsta. Možda je to djelomično i zbog metalnog postolja koje je nekompatibilno s dosta sjedala u autu.
I još nešto što sam ja zamijetila, a jako mi je zapelo za oko: Ima samo 2 mogućnosti povišenja pojasa koji ide preko tijela djeteta, tako da se dijete sa cca 2-2,5 godina ne može više voziti u njoj jer joj pojasevi budu ispod ramena. :/
Ja ju nikom ne bi preporučila, mada je udobna i cijena je neka prosječna.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma