-
Brojevi robice,pomozite
neka me moderatori premjeste,ali nigdje nisam vidjela da se piše o brojevima robice za bebe.
Imam problem, putujem na more na 5 mjeseci,a sin mi uskoro ima godinu dana u petom mjesecu,pa me zanima koje brojeve od godinu dana,pa do godinu i pol trebam za dijete uzeti. Zbunjena sam jer sam negdje vidjela da je broj 98 za dijete od 3 godine. Imam robice koje sam dobila i neznam sortirati robu do godine i pol dana. Znači ako je godina dana 12 mj.,jer tako na nekim robicama piše,a nekada piše i broj 86,pa si pretpostavljam da je to za godinu dana. Dajte mi neki link,ili gdje bi mogla pogledati brojeve. Znam da to i ovisi o građi djeteta i tako,ali barem neki putokaz.
Hvala vam
-
Administratorica
ja bih rekla okvirno ovako, ako me pamčenje služi
80- 12 mj
86 - 18mj
92 - 2 god
98 - 3 god
-
brojevi 74, 80, 86 itd odnose se na visinu djeteta.
Godina dana općčenito se odnosi na 80 vel. ali ovisi od djeteta do djeteta. Moja curica je s godinu dana nosila 74, a dečko 80-86.
-
-
mislim da je puntica u pravu s duljinama i mjesecima, samo to nije tako jednostavno. dva proizvođača, čak i unutar istog proizvođača nađu se razlike. a da ne govorimo o djeci koja su različitih veličina. ela recimo ima oko 70cm i 9 kg i uglavnom nosi broj 80 za godinu dana. imam ljetnu filipovu robicu i nadam se da će joj biti dobra (iako je on po ljeti imao preko godinu dana, a ona još neće imati godinu)- jednostavno to je krupna cura.
-
Moja je da 1,5 god nosila 86. Uglavnom. Neke stvari je mogla obuci i 80. Ali ona je bila dosta sitna.
Ali u svakom slucaju bolje je ako uzmes vece nego manje
-
Ovisi tko proizvodi, a isto tako, nama nikad nisu ti brojevi odgovarali, uvijek je trebao veči broj, a nije krupno dijete, samo što je visok, a malo kila.
Sad će u 6. mjesecu 3 godine, potkošulje mu kupujem br. 6, majice 4., hlaće 4.,..., baš zbog visine.
Ja bih uzela veče brojeve, uvijek lako podfrkneš.
-
Imaju cure pravo,mislim da bi ti kroz 5.mj. dobro došle vel.80,86 i 92.probaj malo i od oka modeli različitih vel.kad ih staviš skupa znaju biti isti.moj mala je te vel nosila od 10-18 mj.a pošto je ljeto sve može biti i malo krače
Posljednje uređivanje od rebeka : 05.04.2010. at 12:23
-
Nije loša ideja da ponesem sve velike brojeve,pa se lako potfrkne. Istina. Evo on ima 10 mj.može stati u broj 74 i 80,čak više u br.80. Težak je 8.200g,a mislim da je visok 75cm. Nije krupan,a ni nešto visok. Znači uglavnom brojeve do 92 da uzmem,mislim da neću progriješiti,jer vjerujem da će broj 80 dugo nositi,barem 3mj.,jer po pedijatricij on sporo raste(tak je rekla). Problem je što je i ljeto i zima,kada ćemo biti na moru,jer i cijeli 10mj.koji zna biti hladan na moru ćemo biti,tako da sve moram nositi. Lakše mi je sada odlučiti kada ste rekle svoja iskustva.
dosta brojevi odskaču 86,pa 92.to je dosta velika razlika. Kao što sam rekla negdje na robicama pišu brojevi tipa 80,86...,a na nekima pišu 12mj.,18mj. i tak,pa imam problem oko tih gluposti,ali i uspoređujem robicu i tako spremam. Nema druge.
-
mi imamo 6mjeseci...teška 6660g i oko 70cm duga
gore nosimo 68, a dolje 74
-
Mislim da će ti 92 biti preveliko, moj P je bio uvijek dosta visok i težak,ali ne debeo. i rođen je u isto vrijeme početak 6. mj. a te godine na moru smo nosili 80/86 eto mislim da je tako ok, ali ako kažeš da je sitan a vidim da je,jer je moj imao oko 9 kg sa 6 mj.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma