Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Temperatura 38-39

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Temperatura 38-39

MM me ubija sa svojim nekim filozofijama.
    Uglavnom imam temperaturu i jako mi je zima i pokrila sam se jednom dekom debljom i tanjom.
    A on tvrdi da na takvu temperaturu i općenito kad imaš temperaturu ne smiješ se još dodatno utopljavati jel onda još poraste temperatura.
    Kaj vi mislite o tome?

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

muz ti je u pravu

"Tresavica je posljedica pojačanih mišićnih kontrakcija u svrhu pojačanog stvaranja topline. Pri tresavici ne pomaže pokrivač, jer je to reakcija koja dolazi iz termoregulacijskog centra u mozgu, a ne s površinskih, kožnih termoreceptora."

"Febrilnom bolesniku treba skinuti višak robe, davati mu dovoljno tekućine na usta, ali ne pretjerano. Masiranje mlakom vodom najugodnija je metoda, dok je masaža hladnom vodom i alkoholom nepoželjna, a posebno potonje je može dovesti do trovanja alkoholnim parama, poglavito kod djece. "

http://www.medicina.hr/clanci/povise...emperatura.htm

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A kaj da radim kad mi je užasno zima

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kad temperatura raste i imaš tresavicu tada se utopli ako imaš potrebu za tim .
    Da li si nedavno rodila? Da li si provjerila da li je samo viroza u pitanju? Koliko često imaš taj porast temperature sa tresavicom?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Rodila sam prije mjesec i pol.
    Ma ne imam i proljev i to je neka crijevna viroza, to mi je i mali imao prije tjedan dana (stariji).
    Ali nije baš tresavica nego jednostavno mi je zima a da se tresem baš i ne

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

muž ti je u pravu teoretski, ali mislim da je važnije sebi stvorit ugodnu atmosferu , bilo to pokrivanja i utopljavanje ili skidanje suvišne odjeće i tuširanje...a nekad čak utopljavanje pomogne, i kad se preznojiš temp padne, ali moraš malo češće mjeriti temp dok si pod dekama da nebi rasla...ja imam običaj slušat svoje tjelo, pa ako mi je jako zima kad imam temp pokrijem se i utoplim, a ako mi je vruće kod povišene temp idem pod mlaki tuš, tako mi najbolje tijelo reagira i najlakše se nosim s temp...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja se u bolesti ponašam onako kako tijelo traži. Kad temperatura raste i još mi nije izbila na površinu tada se utoplim ako mi je hladno. Kada temperatura naraste i postane mi vruće tada se otkrijem , istuširam ili što već mislim da bi mi pomoglo.

Ali na tvom mjestu bi ipak nazvala liječnika, službeno si još u babinju tad temperatura može biti iz raznih razloga , a simtomi mogu biti čudni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •