Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Otkotrljala se beba na pod :(

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Otkotrljala se beba na pod :(

Molim cure za savjet,

MM mi je pukla ručica od nosiljke koju je nosio relativno nisko i beba se iskotrljala na pod, nije bila neka visina, ali ipak riječ je o bebi staroj 3 tjedna...
    Jako je plakala i ja sam je odma uzela i stavila na sisu da se smiri... kad se smirila legla sam je na krevet i malo se igrala sa njome nakon čega je bljucnula... inače nije baš bljucala prije pada...
    Od tog dana tu i tamo bljucne nekad malo nekad u mlazu hranu, jučer sam je vodila u pedijatra da je pogledaju i zaključe bi li trebalo radit kakve pretrage, po pedijatrici nebi, jer izgleda sasvim ok, ali mene muči to bljuckanje kojeg prije nije bilo a sad se javlja... zjenice su ok, temperaturu nema... normalno jede i reagira na nas...

Ufff neznam da li da forsiram detaljne pretrage ili što??

Hvala unaprijed

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Možda da opet posjetiš pedijatricu i kažeš da te jako brine bljuckanje koje prije pada nije bilo izraženo?

Normalno je da bebe bljuckaju, moja starija kćer je vrlo često bljuckala, a mlađa gotovo uopće nije. Sve ovisi - od djeteta do djeteta.

Znam da se jako brineš i da nećeš biti mirna ako ništa dalje ne poduzimaš - zato mislim da bi opet mogla otići do pedijatrice, povjeriti joj svoje strahove i saslušati njezino mišljenje.

Sretno!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A normalno je i da u nekom trenutku pocnu da bljuckaju a da pre toga nisu bljuckale, samo sto se kod vas nezgodno poklopilo.
    Moj Izi nije znao da bljucne neko vreme, i bas je bilo nezgodno dok to nije naucio.
    Ne secam se koliko je bio star.
    Ugl. laknulo mi je kad je poceo da bljucka. Bolje i to nego da ispusta zvukove kao da ce da povrati, nece da jede, a nista se ne desava.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bit će da se beba nagutala zraka od tolikog plača...To je mogući razlog bljuckanja. Držim fige da je sve u redu. MOžeš nazvati Klaićevu ili neku drugu hitnu službu i pitati, da umiriš sebe.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da i ja mislim da bi je mogla sutra ponovo odvest, jako mi je žao da joj rade taj snimak glave, da je mučim al mene je jako strah tog mogućeg potresa mozga... gledala sam joj oči, i izgledaju mi ok.. ona normalno papa... nemam pojma kako da razmišljam, a sad sam joj primjetila da su joj krajevi bjeloočnica žuti... ufff samo nešto novo nalazim

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam iz Dbk-a, i odma sam je stavila na sisu čim je pala i dojila je i onda sam je spustila na krevet, normalno je mahala nogicama i rukicama, izvijala se i na kraju bljucnula na krevet....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne boj se potresa mozga, pa dijete ima mekane kosti... Porod je veći stres od ovoga. Želim vam sve dobro! Bljuckanje je normalna stvar. A krajevi bjeloočnica su joj žuti od dojenačke žutice (bilirubin - imao je to moj sin u prvom mjesecu života). Kad dođe sunce, budi s djetetom uz prozor što više. I pitaj pedijatra - sve je to normalno...

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma da i ja nekako sve mislim nije joj ništa, pa vidila bih na njoj da nije dobro... zar ne?
    Ona danas ima 3 tjedna, zar je moguće da žutica još uvijek stoji u njezinom tijelu? Ja sam mislila da je to prošlo...

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moj D je ispao MM-u iz nosiljke celom na betonsku stazu kada je bio otprilike mesec dana star.
    Isli smo pravac s njim kod pedice i posto je bio neuobicajeno miran,izgledao pospano a pre toga nije spavao,poslala nas je odmah u dezurnu ustanovu.
    Radili smo snimak glavice,pregledao ga je neurolog i pustili su nas kuci s tim da ga promatramo i pratimo.
    Da ako bude jako plakao,bio previse uspavan ili bude povracao-da se vratimo.
    Kod kuce se nasikio i povratio.Ja sam pala u ocaj istog trena.Medjutim,dok smo to sve obavili,proslo je dugo od poslednjeg podoja pa je jednostavno "presikio".
    Sve se sretno zavrsilo.
    Rekli su mi jedino da su za potres mozga kriticni prvih 10 dana i da moze biti i zakasnela reakcija,te da mora mirovati.
    Tvoja se malena ponasa normalno,jede i spava,vesela je,trebalo bi da je sve ok.
    To sto bljucka nije znak potresa mozga,vec povracanje u mlazu.
    Ako ti se ucini nesto neobicno u narednim danima,bolje ju odvedi ponovo na pregled nego da strepis.
    Sve ce biti dobro!Sretno

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj thegirl25 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma da i ja nekako sve mislim nije joj ništa, pa vidila bih na njoj da nije dobro... zar ne?
    Ona danas ima 3 tjedna, zar je moguće da žutica još uvijek stoji u njezinom tijelu? Ja sam mislila da je to prošlo...
    Moja mlađa curka je vukla žuticu dosta dugo, nekih mjesec i pol dana...

Sve što te zanima i što te brine bez ustručavanja pitaj pedijatricu. Naša je predivna, puna strpljenja, svako pitanje sasluša mirno i bez žurbe odgovara na postavljena pitanja. Nadam se da je i vaša takva, da ćeš moći s njom porazgovarati i na taj način otkloniti svoje brige i strahove.

Inače, i ja mislim (prema tvom opisu) da je s tvojom bebicom sve u redu, ali potpuno razumijem tvoju zabrinutost.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vama se jednostavno danas sve poklopilo naopako.
    beba se otkotrljala na pod, bljuckanje i žuti krajevi bjeloočnica.
    viruj mi bebi ti nije ništa.
    do sad bi već vidila jasnije znakove.
    a bebe su ti ko od gume, one "elegantno" padaju.
    ona je plakala jer se pripala i jer je sigurno i zabolilo. nakon par minuta beba nema blage veze šta je bilo, a ti si još danima u šoku.
    nemoj bez veze bebu vodat po doktorima i snimanjima glave, nije ti potriba.
    moj malac je nedavno pikirao s kreveta na pod čelom jer su mm i mala mi igrali igre na kompu i zaboravili da se on okreće po krevetu i da bebi nije za virovat iako je mala. pao, udrio čelom, plakao i to je bilo to. s obzirom da nam je drugo dite i da imamo iskustva s raznoraznim padovima s prvom bebom nismo se baš puno ni uznemirili. i sve je bilo ok. to mu je bio tek prvi pad u životu.

virujem da je sad s tvojom malom sve ok a i da si se ti smirila.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

[QUOTE=kli_kli;1588382]A normalno je i da u nekom trenutku pocnu da bljuckaju a da pre toga nisu bljuckale, samo sto se kod vas nezgodno poklopilo.
    QUOTE]

X
    Moj mali isto nekih pva tri tjedna niije bljuckao e kad je počelo sad nam gori pod nogama od bljuckanja.
    Malo šale ali stvarno je tako i kod vas se možda jednostavno poklopilo jedno sa drugim i to je to

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Potpis na Lory,
    ako je pala s male visine, i normalno se ponaša, rekla bih da je sve u redu.
    Bljuckanje tu i tamo je sasvim uobičajeno kod beba.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Isto potpis na Lory.

Mi smo žuticu vukli pa jedno dobrih mjesec i pol ako ne i dva.
    Sada kad pogledam slike iz tog razdoblja, dijete žuto li ga žuto.

Što ga više stavljati na sunce i brzo će proći.mislim žutica.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja ne primjećujem da je ona žuta po tijelu, samo to u očima po krajevima... zvala sam patronažnu, rekla je svratit u Četvrtak i pogledat, jer mi i pupak sad curi... e jes mi se zaredalo jadnoj bebi...
    Što se tiče snimanja glave, ja sam mislila to odma napravit i bit mirna, a opet mi bilo nekako žao mučit je samo radi mene i moje psihe... to bljuckanje se stvarno potrefilo da bude taj dan kad je pala, i ja sam šiznula... ajme hvala vam na riječima podrške, ja se isto toplo nadam da joj nije ništa

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Špiro je imao žute bjeloočnice u krajevima pa sigurno preko mjesec dana. Zbog tog se ne brini.
    Ja isto mislim da joj nije ništa, ali nemam previše iskustva pa ne znam. Šaljem vam veliki kiss, ne mogu vjerovat da malena več ima 3 tjedna!!!!

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Heej RozaGroza,

Ma joj nebi da nisam dovoljno mislila cijelu trudnoću i sad nam je morala ispast... nevjerojatno zar ne?!

Tako me muče misli jesam li trebala snimit joj glavu, a nisam ni sama pametna da li to trebam ili ne....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •