Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: samo trebam malo hrabrenja da nastavim :( jer sam "ajme"

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno samo trebam malo hrabrenja da nastavim :( jer sam "ajme"

evo moj miš ima skoro 6mj.
    prodojili smo sa 3 mj nakon 2ipo mj relaktacije, sad smo samo na cikicama
    ali.........................................................
    moj dečko i dalje jede svakih sat vremena, ok, po 10-15 min ali to je ipak svakih sat vremena.........a po noći je cijelu noć zaljepljen za mene...muž u dnevnom boravku sa starijom curom (koja svaku noć došeta), a ja sa sisavcem koji me ganja po krevetu. opet sam kronično neispavana i leđa mi se koče sve više preko dana
    nakon silnih premišljanja pokušala sam mu dati dudu, bar da me zamjeni kratko po noći, ali šta će njemu duda kad ima dvije cice stalno spremne za njega- i ta duda sad nam služi kao zvečka.

molim samo malo toplih riječi, savjeta i iskustava jer sam na rubu da mu dam bocu po noći i time ugrozim naše teško "zarađeno" dojenje...

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I dok sam bila trudna nisam previše razmišljala o dojenju.Mislim nisam si stavljala imperativ MORAŠ dojiti, nego ako ide ide, ako nejde potrudit ću se pa ćemo vidjeti da li ćemo uspijeti .Kad sam rodila moj cicoljubac se samo prištekao na cicu.I cickamo dan danas.
    I u prvih mjesec dana jednom dnevno je dobijao bočicu , ponekad i dva puta dnevno , i pio je čaj, i ima dudu od prvog dana, i danas ju ima.
    Kada smo nakon prvih mjesec dana uspostavili ponudu i potražnju izbacila sam bočicu.
    I Marko dok je bio mali po cijele noći je on visio na cici ali eto sada se smanjilo.
    Baš sam si prije dva dana razmišljala kako smo došli do toga da sada cica samo jedanput.

Mislim da je svaka beba drugačija.
    Eto moj malac je radio sve što kao ne bi se trebalo raditi ( dohrana, duda, čaj) pa eto cicamo i dalje.

Najbolje da nazoveš savjetnice za dojenje pa da ti one kažu što je najbolje, mada mislim da ti najbolje znaš što je dobro za tvoje dijete .

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nadam se da ću te utješiti kad ti kažem da su obje moje kćeri jaaaaaaako puno i često dojile, starija 20 mjeseci, mlađa nešto malo manje od dvije godine.

Nekad je bilo teško izdržati, potpuno te razumijem.

Kad ti postane teško i bude ti dosta svega, sjeti se koliko dobra činiš svome djetetu dojeći ga... i pročitaj Rodine tekstove da te ohrabre i potaknu u tvojoj namjeri da ustraješ.

Želim vam sve najbolje!

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

i ja imam sisavca od skoro 6 mj i skroz te razumijem. i mi smo cijelu noć prištekani. ponekad ulovim 5 minuta i zbrišem koji cm da istegnem leđa i probudim cirkulaciju u nogama i rukama, a kad cicoljubac skuži da duda na prazno, promeškolji se i dogmiže..
    vjerujem da si neispavana, pokočena i da ti je ponekad svega dosta, ali i to će proći.
    moj se mališa najede vrlo brzo, a sve ostalo je zapravo maženje/tješenje/potreba za mojom blizinom. vjerojatno je i tvojoj bebi to više potreba za tvojom blizinom nego glad. pogotovo nakon bočica . daj zamisli koji mu je to gušt ! čovjek uživa u cicama
    pogledaj Mliječnu stazu, pročitaj tekstove, pročačkaj po forumu i uspjet ćeš. A ako ti je ostalo AD, baci ga. to je najsigurniji način da ga nećeš upotrijebiti (da sam ga imala u kući, ja bih ga sigurno dala kad me uhvatila kriza)
    Držim vam fige da nastavite s dojenjem!
    sjeti se samo kako je lijepo kad su nam takvi mali,slatki,mirisni smotuljci ščućureni u zagrljaju i uživaj u tome. ipak za tren odrastu

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I moja najmlađa curka je bila ovakav sisavac do nekih 8 mjeseci. Onda je prorijedila na svakih 3-4 sata, dohranu nije prihvatila do nekih 18 mjeseci (jela je minimalne količine hrane - par malih žličica, ali ne svaki obrok).
    Sad ima 2 god. i 9 mj., sisa još uvijek, 3-4 puta na dan(iako ide u vrtić) i barem 2 puta po noći. Ja bih voljela ukinuti noćno dojenje, ali za sada mi ne uspijeva.

Probaj izdržati bez davanja bočice, a kako bude stariji, vjerojatno ćeš uspjeti smanjiti broj noćnih podoja. Na kraju sve to ipak brzo prođe i puno je lakše kad su stariji sisavci.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Meni je dojenje "uspelo" tek s trecim detetom
    Sada cura ima 16 meseci i iako u pocetku nije bila neka sisoljubka,(sikila je samo da se najede)postala je.
    Sika se trazi svuda,u parku po 3x,usput kod kuce kad ne zna sta bi,kad joj se spava,kada padne da se utesi...uspvaljivanje iskljucivo na siki..
    a o noci da ne govorim.Budi se svako malo i urla dok ne dobije siku.
    Skoro svaku noc od pola pa do jutra provede prikopcana.
    Tesko mi je,imam jos dvoje skolske dece,gomilu obaveza,umorna sam kao konj...
    Ali,toliko ponosna na nase dojenje da ga ljubomorno cuvam i dojicu dokle god budemo obe bile za.
    Volela bih prorediti i ukinuti nocne podoje,ali nisam jos spremna na taj podvig,vec vidim da bi islo jako tesko.
    Izdrzi,proci ce.Na kraju,tako brzo odrastu.Pa ne mogu verovati da moji do juce maleni decaci vec imaju 9 i 10.5 godina
    Ovde si na pravom mestu za svaki savet i podrsku

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Joj, moram ti i ja odgovoriti.
    Pored mene je moja cicoljubilica i nisam niti sanjala da ću tu riječ sada po prvi puta zaista i napisati )
    I jako sam sretna zbog toga cikenja dan i noć.
    Više nisam često ovdje na forumu ali teme koje me zanimaju kao dojenje često čitam
    Lara mi oduzima puno pažnje pa se igram sa njom pa me zato puno nema na forumu.
    A dojenje, ah, imala sam i ja često svakojakih muha u glavi pa sam od toga svega odustala.
    Čitala sam svakakve teme i naišla i na tvoju.
    Ne bih voljela da napraviš nešto pa da ti kasnije bude žao pa priupitaj i savjetnice za dojenje.
    Ali, i ja sam znala pitati što da radim jer Lara non-stop visi na ciki i sada je tako, al više ništa ne pitam nego sad pitam svoje dijete koliko želi dojiti i koliko često.
    Trenutno joj cika služi za uspavljivanje 2 x dnevno, po noći traži od 4-6 puta, znači budi se i traži ciku pa se ja okrenem i ponudim joj, nakon nekih 5-10 minuta se okrene na drugu stranu i dalje spava.
    Po danu ciki možda 2-3 puta kad ju muče zubi ili joj dođe da se mazi.
    Mene muči to što me bole svaki dan leđa i to u križima od tog noćnog dojenje jer se ukočim, pa me muž masira uljem od Gospine trave (kantarion) i pomaže mi.
    2x me je ugrizla i raskrvarla ciku a 1x mi je cika sama napukla od njene sline, makar perem cike prije i nakon svakog dojenja.
    Sve sam mazala bepanten kremom i sve je zaraslo.
    Trenutno tražim posao jer je krenula predsezona -turizam i Lara će biti sa bakom i djedom ako ja budem išla raditi.
    I opet me muči to cikenje, jer bi ona stalno ciku.
    Pitam ju da mama ide raditi a kad dođe kući dati će Lari ciku, ona lijepo kaže: "NEĆE"
    Mada još možda ništa ne kuži znam da će joj to biti bolno par dana pogotovo kad bude trebala ići spavati, al kad prođe par dana zaspat će i bez cike.
    Dudu nikad nije imala i ne mislim joj niti davati.
    Pije vodu iz čaše staklene sama, jede sama, jedino joj znam kad čistim stan dati vodu u kljunašicu da ne prolijeva dok ju ne gledam taj čas dok čistim.
    Ne znam što ti reći, ja bi na tvom mjestu pročitala ove ohrabrujuće postove i na taj se način umirila.
    Nemoj sad odustati niti davati dudu.
    A i to su sve njihove dječje faze ili ih bole zubi ili nešto drugo i sve će im biti samo da imaju ciku u ustima.
    Ja sam znala u panici pisati glupe postove kojima se danas smijem čak sam i prestajala i dojiti valjda 10 puta a opet nisam jer jednostavno ne mogu.
    A žašto ne mogu ?
    Zato jer vidim koliko dojenje znači mojem djetetu i kad ju vidim kako draga i mazi ciku i smije mi se i mene draga i voli tu ciku.
    I neću joj to oteti i više ne razmišljam do kada ću je dojiti, do kada ona sama bude htjela.
    Eto, nadam se da sam ti pomogla jer meni je dojenje nešto najljepše na svijetu )
    Samo naprijed draga mamice i pusa bebeu i maćoj od nas

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

babuska28 - prvo svaka cast na relaktaciji ne znam kako je to, jer nisam prosla, ali sigurno nije bilo lako.
    a sto se tice ovog drugog, moja L. ima 10mj i jos uvijek je non stop na cici (jedino smo imali period od cca prva 2mj zivota kad se budila otprilike svaka 2 sata na hranjenje, onda sam se uspjela nesto i odmoriti). i meni dosta puta dodje, pogotovo nakon 18puta sto je uspavljujem na cici, vec me sve boli, bradavice skroz razmocene i osjetljive, noga utrnuta, ruka zgrcena...da kazem dosta je i dojenja i budjenja po noci (tj.nespavanja uopce). i onda se sjetim:
    1. da je dojenje nesto najbolje i za mene i moju bebu (ok, vec veliku curu od 12,5kg)
    2. sto bi bilo i da je prebacim na bocicu AD navecer (iako mala odbija i dudu i bocicu) i da mi se svejedno nastavi buditi po noci?

mozda je samo faza, mozda su zubici, skok u razvoju, ali i da nije nista od toga, vjeruj mi da ce proci. mozda ne brzo kako zelis, ali bit ce ti drago jednog dana, ako izdrzis, sjetiti se da si dala ono najbolje svom malisanu, sebe i svoju ljubav

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

cure, stvarne ste divne
    neznam kojoj bi prvoj odgovorila, ali evo svima....
    dani polako prolaze, kriza prolazi, ja sam bolje, presretna jer dojimo...noćas ni sama neznam koliko puta, ali nisam brojala, znam samo da smo se probudili u 9 i to razdvojeni....

imam ipak jedno pitanje još...kako ste vi u ovakav raspored uspjele ubaciti svoje muževe i "dragocjeno vrijeme za maženje" s njima...mi to nemamo, ni danju ni noću, i sad smo već polako opterećeni....a nije to baš nešto tako, samo na brzaka da se obavi kad nam mališa pokloni kojih sat vrimena sna

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj babuska28 prvotno napisa Vidi poruku
    kako ste vi u ovakav raspored uspjele ubaciti svoje muževe i "dragocjeno vrijeme za maženje" s njima...
    eh dakle, krenete ak ste raspolozeni, ak se mali probudi, odes k njemu ili on malo priceka, nece mu nista biti. ali, moje iskustvo je takvo da s 2 male djece koja se bude po noci, kad se mi odlucimo za nesto tako na kaucu (stariji spava u djecjoj sobi, a mladja u spavacoj tako da nemamo bas previse izbora, sva sreca pa je kauc na razvlacenje), oboje su tihi ko bubice kao da znaju da nam treba malo mira

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i mi smo se prebacili na kauć u boravku kad mali zaspe

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •