-
Osoblje foruma
hitno, savjet oko corel drawa - prehistericne boje u corelu (samo meni)
nisam nista mijenjala u postavkama (osim valjda slucajno), a odjednom su mi svi falovi u corelu u nekom kao osnovnom prikazu boja
kad vektorski fajl pretvorim u pdf, histerija se nastavlja
kad nekom drugom posaljem fajl u corelu, njima je s prikazom sve ok, i kad mi posalju natrag pdf ja ga vidim lijepog
ocito je problem samo u prikazu kod mene, ali kako moram do 8 ujutro napraviti neki posao, nemoguce mi je tako radit
ima netko savjet?
-
MM kaže ovo
vrati postavke boja na default cmyk paletu i da bi to trebalo pomoći
ako ne pomogne viči da smišljamo štagod drugo
-
Osoblje foruma
cmyk jest defaultna paleta
-
A koji pdf konverter koristiš?
Ja koristim adobe pdf za office dokumente, ali za corel draw imam nešto što se zove Primo pdf i taj je odličan. Ne sjećam se više točno, bilo je sličnih problema sa adobe pdf konverterom, pa su mi instalirali taj Primo. Obični je znao zafrkavati sa višim verzijama corela (X3 i X4). Ne znam detalje...
Nisam ništ sama drndala po tome, odavno to ne radim... Dobila sam to sa cdr x4 instalirano na novom računalu. Samo sam rekla što mi treba.
Sad sam zavirila, google kaže da postoji "primo pdf free download" pa probaj. Toplo se nadam da će to riješiti problem.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.04.2010. at 23:50
-
Osoblje foruma
problem mi je sto iste histericne boje vidim u corelu, ne samo u pdf-u, pa mi je nemoguce radit
zato gubim vrijeme zadnjih sat vremena pretrazujuc hm neke registre po netu s mm, prema kojima je nas forum u warp brzini
-
Nadam se da ste uspjeli srediti. Ako niste, evo tu ima nešto o color managementu:
http://www.unleash.com/articles/colormanagement/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma