Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: problemi sa zatvorom (stolice) i kako ga ublažiti ili riješiti

Datum pristupanja
    May 2009

Početno problemi sa zatvorom (stolice) i kako ga ublažiti ili riješiti

Daklem, drage moje i dragi moji, da li neko ima još problem takve vrste????
    Kako to rješavate, ili boljerećeno olakšavate, da li koristite koje preparate.....

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

da se nadovežem, moj problem se sastoji u tome da nemam stolicu po dva do tri dana, a ako idem jednom dnevnom to je već vrhunski, za razliku od mm koji ide i do tri puta dnevno.prehrana je takva da se ne jede ništa bijelo (šećer, brašno, kruh, tijesto, krumpir, riža) više manje po Montignacu, znači dosta povrća i voća je uključeno. Naravno da ima ponei izlet s hranom u nešto "zabranjeno" ali svi smo mi ljudi.
    Za doručak često jedem zobene ili pirove pahuljice sa lanom, topla voda mi naprosto paše natašte a pijem i dosta čaja ponajviše zelenog bez šećera.....
    E sad, kretanje, nije baš za neku pohvalu jer radim uredski posao što znači minimalno osam sati sjedenja, a pošto je ured doma to često zna i prevazići osmosatno radno vrijeme, moje kretanje je najčešeće šetnja s pesom i igranje istim....
    neki pričaju o nekim prebioticima i probioticima.... da li neko ima iskustva s tim

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

klody baš sam htjela otvorit ovu temu ma mene to jako živcira, baš mi stvara probleme, znam da nije stvar u prehrani, a mislim ni u kretanju jer i jedno i drugo je pod kontrolom...prije sam svakodnevno redovito imala stolicu, a sad svaka 3 dana...jedino što me spašava je crna kava koju skuha moja sestra al nije ni to za svaki dan

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Donat Mg (iz staklene boce),
    suhe šljive....

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

zvjezdice aj pošalji seku neka skuha kavu i meni,
    cheerliee - suhe smokve, suhe šljive sve to jedem, probala i donat mg, nije baš bilo nekih efekata, nakon 10 tak dana odustala

znači ounlji black turkiš kofi

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hehe njena kava je za probavu savršena, al mislim da mi rupe u želucu ostanu nakon toga...ma ja sam dosta toga probala i odustala, al sve na prirodnoj bazi, s kemijom ne želim ni počinjat jer je to sve na kratke staze a čula sam da onda postane još gore...a mogu si zamislit kak je tek ljudima koji po 10ak dana nemaju stolicu, a znam i takve

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A jesi li pila baš donat iz staklene boce? Meni osobno je ovaj iz plastične kao obična mineralna, al ovaj iz staklene bome ima učinka.....
    Turska kava naprazan želudac također,
    kruške,
    pa zatim svježe iscjeđeni sok od npr dvije/tri jabuke + jedna naranča,
    Također jeden activiu/sensiu i slične jogurte....

U biti sve pijem/jedem ujutro, na prazan želudac i nemam nikakvih problema......
    Pišem ako se još čega sjetim što sam probala....

Navodno i žličica lanenih sjemenki u običan jogurt pomaže,

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

koliko znam pomažu sjemenke lana ima i par čajeva npr.planinski
    Iako nije trajno rješenje.Probaj sa više tekućine i manje vlakana

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam već godinama na Donatu (i stolicu imam obavezno ujutro, nakon Donata i kave, i doma, nema šanse negdje drugdje, na poslu npr.), no nakon laparoskopije prije tri godine, kad su prčkali i po crijevima, stvar se gadno pogoršala pa ni Donat nekad ne pomaže. Tada uzmem Portalak sirup nekoliko dana i stvar se brzo vrati u normalu. Bilo bi dobro kad bi ovisilo samo o prehrani, puno je hrane koja aktivira pokretljivost crijeva, no kod mene je to tehničke prirode i nema veze s prehranom, unosom tekućine i kretanjem. Svakako izbjegavam laksative jer na duge staze samo otežavaju.
    Zavidim onima koji nemaju problema s tim, samo zbog ovoga se ustajem ujutro 45 minuta ranije.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

inače greškom sam kupila planinski raj a ne planinski čaj, valjda je sastav sličan ali nije mi pomoglo, obično popijem po dva do tri čaja dnevno, ali mi očito to bilo previše jer me bolila glava od njega, a i ne mora biti da je on u pitanju
    inače, kojeg li paradoksa, jučer kad pokrenula temu naravno da sam bila tri puta na wc u..... i kaj da sad na to velim, valjda proradila sva ona hrana preko vikenda koja je bila malo masnija i u većim kolićinama, kako to obično biva na blagdane, i da pričala baka moja nekad da za iči na wc treba špeka jesti, pa sad ga ti znaj, nakon šunkice i francuske(čitaj masnoće) ja bila na wc-u. ko bi ga znao

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

e zaboravila pitati vikki, kako doziraš donat mg i pitaje općenito, da li je onda dovoljno i piti magnezij tabletice???

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako ti se zatvor pojavio ili pojačao nakon što si prešla na posebni režim prehrane tada ti nešto u toj prehrani ne odgovara. Možda previše proteina i premalo žitarica...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj klody prvotno napisa Vidi poruku
    e zaboravila pitati vikki, kako doziraš donat mg i pitaje općenito, da li je onda dovoljno i piti magnezij tabletice???
    Ujutro natašte 2 dcl, toploga Donata (prije jela ili kave), iako mi je gastroenterolog savjetovao 4 dcl, no nisam uočila neku razliku u odnosu na 2 dcl. Magnezij tablete nisam uzimala, mislim da ne djeluju trenutno kao Donat, no dugoročno možda pomažu.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja sam 8 godina bila pušač, oko pola-kutiju na dan, i zam da je ujutro prvo doručak a onda kava i cigareta išla i onda wc, i nisam imala problema sa stolicom, a otkako sam prestala pušiti primjetila sam probleme, a sad i kad imam stolicu nikad nije ujutro već uglavnom poslje podne ili navečer, vjerojatno sam i prije imala takav metabolizam ali nisam primjećivala jer sam imala ajmo reći efikasno nezdravo rješenje...hmm hmmm vidiš, vidiš...mislim da ću od sad opet počet pušit, al samo 1 dnevno ...jutarnju

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

sirius, moja prehrana se bazira na montignacu, nije baš 100% ali pokušavam se pridržavati, a ono što je u ovoj vrsti zastupljeno jesu žitarice, moj najčešći obrok jesu zobene pahuljice sa mješavinom za probavu ( usitnjeni lan, mekinje, suhe šljive) ili pir ili muesli, a rjeđe integralni kruh s namazom

a na meniju se nalazi i slanutak, i quinoa, povrće....daklem vlakna, tak da ne znam,
    i da nije da zatvor imam kratko vrijeme, to već vućem godinama, a po montiju se hranim oko 1,5 g

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

vikki, kod zagrijavanja donata da li se ne izlufta onda, milim co2

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

vikki, kod zagrijavanja donata da li se ne izlufta onda, milim co2

Pa ne, mrvicu ga samo zagriješ, vjerojatno malo CO2 i ode, no preporuka je topli (i meni bolje djeluje).

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

hvala viki, proba ću ponovo uvesti donat
    inače danas sam lijepo zaradila jaku upalu uha, auch, i sad moram piti antibioike, a kaj će probava reći.....

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala viki, proba ću ponovo uvesti donat
    inače danas sam lijepo zaradila jaku upalu uha, auch, i sad moram piti antibioike, a kaj će probava reći.....
    E, meni probava s antibioticima bude savršena (jedino tad ne trebam Donat i sl. ).

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

probaj sa zelenim kasastim sokovima, mene tjeraju na wc instantno.

znaci uzmes npr. saku sirovog spinata (opranog, odstranis peteljku) i izmiksas u blenderu sa 1 jabukom, 1 bananom i 2 case vode.

ili sirova cikla, mrkva, jabuka i naranca.

ili matovilac, jabuka, kruska.

ima hrpa kombinacija. navodno sirova hrana totalno potice probavu.

ja znam da i ja i klinci i md hrlimo na wc nakon sto pijemo te sokove. a i dobri su za zdravlje--bonus

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

U trudnoći sam pila šumeći magnezij (zbog opuštanja maternice) i nakon nekog vremena sam smanjila dozu s dvije na jednu tabletu dnevno jer mi je dosadilo stalno trčati na WC, pogotovo zato što sam morala strogo mirovati.

Pokušaj jedno vrijeme sa šumećim, mislim da bi ti mogle pomoći. Inače, moja svekrva problem zatvora rješava tako da navečer iza 8-9 sati ne jede ništa osim voća (jabuke, kruške, suhe šljive/marelice ili sl.) i jogurta. Kaže da ako pojede bilo što drugo, odmah muku muči sa zatvorom.

Mojoj kćeri probavu potiče punozrnati kruh od pekarne Stil-Brezovica (kruh nam je fantastičan, može bez problema stajati nekoliko dana).

Ne znam je li ti netko gore napisao da piješ puno tekućine...

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Uzmite 4-5 suhih šljiva i stavite u 2 dcl hladne vode pred spavanje.
    Popiti to natašte! Provjereno, radi 100%
    Ukusniji su jogurti i sl ali ovo zaista djeluje!

Ja sad zadnji put imala problema dok sam prešla na zdravu prehranu s puno žitarica i proteina.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja donekle riješila svoj problem, ponovo uvela aktiu i ostale lgg jogaće sa zobenim u doručak, prije zobene miješala sa obićnim jogurtom ili mlijekom, i pijem sirutku..

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

klody, super, moj dragi povremeno (kad je krizno) popije malo sirupa od šljiva i smokava (biljni preparat) i pomogne.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

300mg magnezija dnevno, uz adekvatnu prehranu.
    Probala svašta šljive mi nekad djeluju nekad ne, jogurti takođe, nekad se ne stigne unijeti adekvatna količina toga. Zato jedna šumeća uz nastojanje ostalog je najjednostavnije i meni najučinkovitije riješenje

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ovo sam napisala na svakoj temi koja je imala veze sa zatvorom
    U jutro na tašte čaša vruče vode sa 1-2 čajne kašike meda. Zdravo, ukusno, djelotvorno na duge staze.
    Isto prijavljujem djelotvornost jutarnje bosanske kahvice http://www.coolinarika.com/recept/bosanska-kahva

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

trebala bi sve moguće savjete za rješevanje zatvora i nadutosti, trbuh mi je ko balon, a kad sam zadnji put vršila nuždu stvarno ne znam, pod takvim sam stresom i pritiskom zadnja 2 tjedna da to nije normalno, stvarno ne znam da li je bilo u četvrtak, petak ili subotu, trbuh mi je pun i nadut, već bolno postaje, stvarno neugodno, trebam sve vaše savjete i otprilike period u kojem djeluje, znam da je sve to individualno al zanima me okvirno kad počne pomagat, i da, naglašavam da treba bit prirodno, kemija ne dolazi u obzir, jedem voće, povrće, žitarice, pijem puno vode i čaja, ne jedem bijeli kruh ni crveno meso...hvala na savjetima unaprijed, i da, što se stresa ti tiče i životnog ritma, to se neće mjenjat idućih mjesec dana minimum ako se ne slomim pod tim pritiskom, spavam maximum 4 sata dnevno

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mi povremeno znamo kupiti acidoverus, probaj probavin, topli donat mg ujutro, žvake na biljnoj bazi iz dm-a, sad ti treba sve što ti može pomoći, dugotrajna opstipacija koju opisuješ može biti vrlo štetna, ako se produži i opasna, šumeći Mg nismo probali, al zapamtit ću to za ubuduće.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zvjezdicaZG, uz sve što za probavu prirodno popiješ i pojedeš, nema gruge, nego sjesti u miru i neometano na wc. Uzmi novine (neke opuštajuće, banalne) ili knjigu, bilo što, što te opušta, sjedni na wc i čitaj, meditiraj,... barem pola sata.
    Kad napokon probava proradi, bez obzira na brzi ritam i stres, moraš pronači vremena za wc. Odredi negdje u danu vrijeme koje ti najbolje odgovara.
    Večini ljudi je to nakon kave. Popij u jutro kavu, sjedni i čekaj.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam to isto u trudnoći i posle rješavala s donatom

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

cijeli moj porodiljni 1. i 2. put mučila sam se s probavom, pila donat, jela šljive, čak i pila portolak i svaki put se riješilo dolaskom na posao. dolazim prva, nema nikog (posebno nikog tko bi stajao pred wc-om i vikao "mama,mama" i sl.) , upalim aparat za kavu (ne moram je ni skuhati) i ravno na wc, a vikednom i praznicima opet ista priča kao na porodiljnom.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Drage moje, probajte suhe smokve, a nakon njih popiti vode. Meni smokve bolje djeluju od šljiva.
    Inače mi se čini da sve te metode traju neko vrijeme pa onda više organizam ne reagira, pa mislim da treba koristiti različite sastojke naizmjence: malo smokve, pa malo sjemnke lana (najbolje za doručak u zobenoj kaši), pa kruške, a čaša tople vode natašte uvijek dobro dođe općenito za cijeli organizam.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hvala na svim savjetima, no nažalost nisam ni stigla ni uspjela probat išta od toga, ali pamtim za ubuduće, naime noćas stvarno više od bolova nisam mogla izdržat, svako saginjanje i kretnje trupom lijevo desno su me ubijale, nazvala sam prijateljicu koja radi u bolnici i pitala dal mogu doć na odjel na klizmu, i to me spasilo, oko ponoći sam sjela u auto otišla do nje, ispričala joj u čemu je problem, jedna predivna doktorica mi ja pregledala abdomen i čak napravila uzv i rekla slobodno napravim klizmu, i moram vam priznat da me to stvarno spasilo, osjećala sam se 100 kila lakše...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

zvjezdica, na to sam i mislila kad sam rekla da je opasno, jesu ti dali neki jelovnik? juhice, ćušpajzi, špinat....moraš sad na to misliti i jako paziti...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    zvjezdica, na to sam i mislila kad sam rekla da je opasno, jesu ti dali neki jelovnik? juhice, ćušpajzi, špinat....moraš sad na to misliti i jako paziti...
    X
    Ne smije se to ponavljati.
    Sad kad si se napokon ispraznila, moraš poraditi na tome da imaš stolicu svaki dan, pod svaku cijenu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne treba imati stolicu svaki dan. I 2x tjedno je sasvim ok. Ne možeš očekivati da netko tko ima takvih problema sa zatvorom ima stolicu svaki dan.

Što se tiče ovog savjeta "sjedi na zahod pola sata i čekaj", mom mužu (koji je upravo to i prakticirao) kirurg je rekao da je to najbolji način za dobiti hemeroide (zbog kojih je i bio kod tog kirurga). Kad ideš na WC a nije ti sila, samo zato jer misliš da moraš.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ne treba imati stolicu svaki dan. I 2x tjedno je sasvim ok. Ne možeš očekivati da netko tko ima takvih problema sa zatvorom ima stolicu svaki dan.

Što se tiče ovog savjeta "sjedi na zahod pola sata i čekaj", mom mužu (koji je upravo to i prakticirao) kirurg je rekao da je to najbolji način za dobiti hemeroide (zbog kojih je i bio kod tog kirurga). Kad ideš na WC a nije ti sila, samo zato jer misliš da moraš.
    Nisam rekla sjedni pola sata i tiskaj, a to je recept za hemeroide, nego je naglasak na tome da mora umiriti sebe, opustiti se. Može ako želi sjediti pola sata obučena, na poklopljenom wc - u i čitati novine.
    Nije naglasak na tiskanju, nego na opuštanju i stvaranju svakodnevne rutine u kojoj će onda organizam profunkcionirati.
    I u največoj gužvi treba uzeti vremena za sebe i napraviti rutinu oko odlaska na wc, dok tijelo ponovno ne preuzme kontrolu.
    I ja sam se godina borila s istim problemom, pa ima isto tako nekakvo iskustvo.

A što se tiče jednom dnevno ili dva puta tjedno. Konačni cilj je jednom dnevno, a naravno da se u tom procesu prilagodbe velikim uspjehom smatraju i 2 spontane stolice tjedno, ali opet treba težiti ka jednom dnevno.
    (To je iz mojeg razgovora s dr.)
    Posljednje uređivanje od Anemona : 26.11.2010. at 11:40

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da dodam, bit je u neometanih pola sata, wc je tu dodan kao najlakše dobivenih mirnh pola sata.
    Jer ako sjedi u dnevnom boravku i pije kavu, velika je vjerojatnost da ju ometaju djeca, muž, telefon,...
    mamitzin primjer to jako dobro potvrđuje.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mislim da ste obje u pravu, jer tu se javljamo samo mi koji smo prošli ili prolazimo problem opstipacije, kad sam ja bila u tom krugu nije postojao važniji problem od toga, i nastojala sam to riješiti na sve načine. Važno je upozoravati na značajne posljedice trajne opstipacije, a svakako odlazak na hitnu nije trajno rješenje (momentalno da i super je reagirati na vrijeme jer se može povećati volumen crijeva i to može dovesti do koječega). Ali treba poduzimati sve što se može da se to riješi i da se taj problem ukloni.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Da dodam, bit je u neometanih pola sata, wc je tu dodan kao najlakše dobivenih mirnh pola sata.
    Jer ako sjedi u dnevnom boravku i pije kavu, velika je vjerojatnost da ju ometaju djeca, muž, telefon,...
    mamitzin primjer to jako dobro potvrđuje.
    Kužim sad što si htjela reći. Istina je da stres i razna ometanja izuzetno negativno utječu na probavu.

Inače, ja sam se s tim problem mučila godinama, uglavnom neuspješno, a onda se nakon prvog poroda sve odjednom sredilo. Ne znam kako i zašto.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nisam nažalost dobila nikakav jelovnik jer odjel stvarno nema veze s internističkim ili bilo kojim sličnim, radilo se samo o klizmi koju mogu dobit na bilo kojem odjelu praktički i o predivnoj doktorici koja je bila toliko draga da je u svom dežurstvu napravila nešto što stvarno nije morala i posvetila mi pola sata kojih je mogla iskoristit na spavanje ili što ja znam što već. naime i prije sam imala nekad problema, ali ništa slično i ništa tako bolno i neugodno, ono po 3 dana nisam išla na wc al to sam uvjek mogla povezat s nečim, a i kad nisam to mi stvarno nije stavrala probleme, nije bolilo, nije bilo neugodno, 3. dan bi sjela na wc i problem riješen, onda neko vrijeme mir i onda opet za neznam ni ja koliko...al ovo je stavrno bilo pregrozno, i užasno bolno, a sad još zamislite da ste dnevno po 5 sati u autu, trčite na 4 relacije, spavate 4 sata, telefon zvoni 0-24, 30 mailova koji su naravno uvijek hitni, banka, pošta,bolnica, gradilište, sud ..... ovo ono nema šta se nije nakalemilo ovih dana...al jela sam kak se spada, jogurt i žitarice u flašicu i može se i u autu popit, neko kuhavo varivo u posudicu i u prometnoj gužvi, ili na pauzi poklopat, stvarno sam se trudila, al neznam gdje je zapelo, al doslovno zapelo ma nadam se smo da se neće ponovit, jer je stvarno pregrozno bilo...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pazi da ne jedeš previše proteina, a premalo prirodnih masnoća. To je isto recept za zatvor.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja osobno nemam dobra iskustva s zelenim čajem. Svaki put kad sam ga pila imala sam problema s stolicom. Neznam u čemu je tu štos ali tako mi je uvijek bilo. Probaj kamilicu s medom.
    Posljednje uređivanje od Elena 2 : 27.11.2010. at 11:35

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

kako koristite lanene sjemenke za ublažavenje tegoba ? da li to moraju biti neke posebne sjemenke ili one obične koje se u svakom dućanu kupe? i što se tiče megnezija, da li je dovoljan onaj šumeći iz dma i sličnih dućana, il baš iz apoteke neki posebni?

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

lanene sjemenke meni nisu pomagale Ni magnezij u tabletama-onima za popiti ni šumećima.
    Ali je Donatica (svejedno u kakvoj flaši )

I pomagale su mi Ortisan kocke. Kupila u DM-u, kocke za žvakanje na bazi suhog voća. Piše tamo da se uzme 1/2 kocke, to mi nije bilo dovoljno,ali mi je cijela izazvala prilično šarafljenje u trbuhu. Idealno mi je bilo s 2/3 kocke.
    pomagale su mi i u trudnoći,a i nakon poroda
    Vidjela sam da ima i sirup,ali njega nisam probala.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

2Xmama, mislila sam na Ortisan kocke kad sam pisala žvake na biljnoj bazi, e što bi se neko pomogo s mojim uputama, hvala što si me sjetila kako se zovu

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

(kršitelj koda)ov čaj od šljiva.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    2Xmama, mislila sam na Ortisan kocke kad sam pisala žvake na biljnoj bazi, e što bi se neko pomogo s mojim uputama, hvala što si me sjetila kako se zovu
    Ortisan jest na prirodnoj bazi, ali nije samo na bazi suhog voća. Sadrži biljku senu, sredstvo za čišćenje, koje ima jednako loše dugoročne posljedice kao i kemijska sredstva za čišćenje (čak izaziva i gore grčeve od nekih kemija).

To nikako nije sredstvo za regulaciju stolice, bez obzira na reklamu. To je sredstvo za čišćenje. Znači ok je ako ti zatreba tu i tamo, ali nikako nije za dugoročno korištenje.

I nikako, ali nikako nisu za trudnice!
    Posljednje uređivanje od martinaP : 03.12.2010. at 11:20

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Eh ta probava!
    I ja imam s tim velikih problema.
    Problemi s probavom dolaze iz tri razloga :
    1. zbog premalog unosa vlakana,
    2.zbog pramalog unosa tekućine i
    3.zbog slabe cirkulacije.
    Kod mene je problem u ovom trećem. Imam jako lošu cirkulaciju i ne dolazi dovoljna količina krvi u crijevne resice te one ne funkcioniraju.
    A probleme rješavam na sve moguće načine. Ponekad sve pomaže,a ponekad ništa. Najbolje mi se pokazalo suho voće i to posebno smokve i šljive i jogurti.
    Ali ima trenutaka kada sve zakaže i dolazi do problema. Imam osjećaj da se sve skuplja negdje odmah ispod želudca i da dalje ne može. I onda osjećam pritisak u glavi i guši me u vratu. Imam bolove u želudcu i ispod rebara s desne strane skroz do leđa. Užas,katastrofa i onda muku mućim kako da se očistim.
    Pa pijem jaku kavu,žlicu ulja s sokom od naranče,jogurte,juhe i s velikom mukom na kraju uspijem riješiti problem,ali me to toliko iscrpi,da je to strašno i ne znam zašto do tako teške situacije dolazi. Dali netko ima sličan problem.
    Inače šetam svaki dan cca 1h. Zdravo se hranim(vegetarijanka sam) i krv mi je u redu,ali problem s probavom i dalje postoji.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

eva luna evo gore možeš pročitat kakvih sam ja sve problema imala, ali da kucnem u drvo, mislim da je to riješeno, izbacila sam iz prehrane sve, ali sve što ima veze s bijelim brašnom, kruh, peciva, tjesteninu... iznimka su mamine kiflice, al to je jako jako rijetko hehe al onda znam da me zahod idući dan neće vidjet, jednostavno sam skužila da me proizvodi od bijelog brašna zatvaraju i da mi to smeta... uvela sam tjelovježbu, redovito, trčanje, pola sata dnevno, al kad ne stignem onda jednostavno prošećem na posao ili u dućan ili do sestre, ono barem 30 minuta dnevno, ako ne i sat vremena, i još nešto revolucionarano - gasim mobitele u 8.00 navečer, onda slijedi vrijeme za mene, tad više nema stresa ni živciranja, kupka, film, knjiga, ma opuštanje bilo koje vrste, ja nemam klince pa je to moguće kod mene. al definitivno tjelovježba, otkrit što te od hrane zatvara i relaksacija, a o važnosti dnevnog unosa vode da ne govorim, kad osjetim probleme riješim to povećanom količinom vlakana, donatom, suhim šljivama/smokvama, svakako sretno

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •