Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Putno osiguranje

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Putno osiguranje

Kakva su vam iskustva?
    Zna li netko kakva su nam prava preko HZZO-a kada putujemo u zemlje s kojima postoji potpisana konvencija?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nekako mi se kao najednostavnija opcija čini uplatiti putno osiguranje preko neke osiguravajuće kuće (tako smo mi napravili kada samo prije mjesec dana putovali u Njemačku).
    Tri dana osiguranja na najveću svotu za dvoje odraslih (djeca su besplatno) u zemlje Evrope koštalo nas je oko 12 eura.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Samo obavezno provjeri da li osiguravajuća kuća ili HZZO imaju ugovor sa državom u koju ideš.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Gotovo svako poznatije osiguranje ima pokriće za sve zemlje svijeta.

Putno osiguranje je jedno od najpovoljnijih. Kod nas u firmi možeš ugovoriti putno-zdravstveno,osiguranje od nezgode na putu, osiguranje otkaza puta, osiguranje gubljenja prtljage. Sve na jednoj polici, izabereš što ti treba.
    I cijena je ista za sve države.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa Vidi poruku
    Gotovo svako poznatije osiguranje ima pokriće za sve zemlje svijeta.

Putno osiguranje je jedno od najpovoljnijih. Kod nas u firmi možeš ugovoriti putno-zdravstveno,osiguranje od nezgode na putu, osiguranje otkaza puta, osiguranje gubljenja prtljage. Sve na jednoj polici, izabereš što ti treba.
    I cijena je ista za sve države.
    X
    Treba ti samo br. putovnice možeš to i faxom obaviti...

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nekoliko puta sam uplatila to putno osiguranje preko agencija, prije dosta godina, ali ustvari mi nikad nije trebalo. imali netko iskustvo da je koristio liječničke usluge u zemlji gdje je putovao s osigu ranjem?

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mi isto svake godine kad idemo u njemacku uplatimo to putno preko CO, i bas jeftino izadje, cini mi se prosle godine za nas dvoje, 7 ili 10 dana nas je izaslo nekih 15 eura, na sreću nikad nam nije zatrebalo.....ali neka ga, a znaci za klince se ne placa? ove godine idemo s malim, znaci on je pokriven preko nas?

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Crnka- ovisi kako u kojoj kući. Nije dijete automatski pokriveno preko tvoje ili očeve police već neka osiguravajuća društva imaju gratis policu za dijete .

Mamitzi- ne znam što te točno zanima? Nemam osobno iskustvo,ali znam nekoliko slučajeva tipa čovjek je polomio nogu na skijanju, nazvao je bespl. broj telefona koji je dobio sa policom osiguranja,tamo su ga uputili u koju najbližu bolnicu da ode,plaćen mu je prijevoz,smještaj,liječenje,operacija.
    Sve ovisi kolika je osigurana svota i kolika je šteta.
    Uglavnom se veća osiguranja sklapaju za zimovanja nego za ljetovanja baš zbog lomljenja na skijalištima i općenito zbog zime.
    Ljeti je manje prijeloma,a više ambulantnog liječenja .

A ta vrsta osiguranja funkcionira ustvari na bazi da ti osiguranje pokrije troškove zdravstvenih usluga do cifre ugovorene policom putnog osiguranja.

Svako od tih osiguranja možete napraviti i preko neta,broj putovnice + jmbg i oib . Jedino je dobro otići do osig. kuće ako neke stavke ne razumijete da vam točno sve objasne.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi ugovorimo sami preko interneta, čak i kad putujemo u zemlje s kojima HZZO ima ugovore. Osjećam se sigurnije, uplatim uz to i osiguranje od nesretnoga slučaja i prtljaga, ako putujemo avionom. Nije uvijek jeftino (ovisi o premiji koju odabereš), ali ne bih putovala bez toga.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam jednom koristila osig. prek HZZO-a, i nikad vise.
    prekomplicirano. puno jednostavnije i po meni bolje prek osig.kuca.
    za HZZO. prvo sam trebala kod pedijatrice po potvrdu da je dijete zdravo.
    da se slucajno ne bi lijecilo tamo. pa u klovicevu, npr. pa u banku uplatit,
    jer tam nemres platit odma. pa opet u klovicevu, dobijem papir. pa s tim
    papirom, gdje vec jesi u ino, negdje određeno prijavit se i dobit njihov formular,
    s kojim u hitnim slucajevima, mozes potrazit lijecnicku pomoc.

bez te procedure...nista. mislim, naknadno. mi smo, na zalost, jednom zavrsili
    u bolnici na hitnoj, u austriji, platila 250e, naknadno nista nisam mogla potrazivati,
    jer nisam imala te papire otprije.

poslije smo isli samo s osigur.kucama, fala bogu nije trebalo.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam isto razmišljala o nekoj osiguravateljskoj kući jer sam i mislila da je to kod HZZO-a komplicirano.
    Bazirala bih se na zdravstveno (jer ćemo putovati sa bebom od 6 mjeseci), a sve što još dolazi u sklopu s tim je dobrodošlo-osiguranje prtljage i sl.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo se prvi put za to interesirali prije jedno osam godina kad smo htjeli s dvogodisnjim djetetom autom iz hrvatske do svedske i nazad (preko slovenije, italije, austrije, njemacke, danske, nizozemske...)

i otisla ja prvo u hzzo. i odustala u roku odmah kad mi je zena pocela nabrajat s kojom drzavom imaju sto ugovoreno i koliko pojedinacnih ugovora moram ugovorit i u koje sve sobe (jer ne ugovaras za sve drzave u istoj sobi, stomipadanapamet??) se trebam javit (i kojim redosljedom, jer su bitni i datumi kad si gdje i oces li dvaput proci istom drzavom i u kojim terminima...) i sto i jedno cudo...

otisli u osiguravajucu kucu i rijesili problem u deset minuta. i od onda svaki put tako. cijene ovise o broju "putnika", gdje se putuje, kako i ostalim detaljima (osiguranje prtljage...). zadnje sto sam platila je bilo nesto manje od 100 eura za mene i cetvero djece, zdravstveno i osiguranje prtljage i avio karata za gotovo dva mjeseca...

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi uvijek uplatimo preko osiguravajuće kuće. Nije skupo. Ja platim zbog osiguranja gubitka prtljage.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U Zabrebačkoj Banci, vlasnici dinamične i elastične lepeze ( naravno računa se i obiteljska lepeza) automatski imaju pokriveno putno osiguranje, lječničke troškove do određenog iznosa, putovanje djece u Hrv pokriveno u cjelosti i slično.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Napravili smo policu i Triglav osiguranju,
    Oko 25 eura za 15 dana sa pokrićem do 15000 eur i 3500 za troškove prijevoza.
    Meni se to čini skroz ok.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ovo s hzzo-om mi nije jasno da ste imale problema, moja kcer ide u austriju na 2 tjedna, u hzzo-ovom uredu sam uplatila 18 kn po danu boravka i dobila papire za austrijsko zdravstveno za taj njezin boravak. trebali su samo podaci o nositelju osiguranja (dakle ocu preko kojega ima zdravstveno), njeno ime i prezime, zdravstvena knjizica i podaci gdje ce boraviti i datumi. Sve skupa 5 minuta posla.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •