Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Cjepivo protiv Rubeole?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku
    Mujice, zašto se mala djeca uopće trebaju cijepiti protiv rubeole, bezopasna je, a one neće zatrudnit bar još nekih 15 godina, valjda.

Ako moja cura ne pokupi rubeolu do tad, ja ću je cijepiti sa 16g. najranije...

Zašto to ne bi bilo opće pravilo, rubeola bi još uvijek u nekoj mjeri kolala populacijom, što je dobro .. jer bi određeni broj djece dobio doživotni imunitet, a trudnice bi bile zaštičene jer bi se cijepile na početku svoje spolne zrelosti, pa bi i cjepivo bilo učinkovitije, jel.. pružalo bi bolju zaštitu.
    Muškarcima neka bude na njihov izbor..., eto ... može to tako ?
    U individualnim slučajevima je ovo što pišeš jako dobro.

Ali masovni programi cijepljenja se ne mogu na taj način raditi.

Kad bi se cijepilo djevojke od 16 godina, obuhvati ne bi bili tako visoki kao u dječjoj dobi. I velik broj djevojaka bi dosegao trudnoću bez zaštite od rubele.

Muška djeca se cijepe i općenito rano se počinje cijepiti da bi se rubela eradicirala. Da je ne bude uopće i da time budu zaštićene žene koje 1. se ne mogu cijepiti i koje 2. nisu zaštićene nakon cijepljenja. Nniti jedno cjepivo ne pruža 100% zaštitu, pa ni ovo. Pa se mislilo cijepljenjem posve prekinuti cirkulaciju uzročnika među ljudima. To je i moguće, ali sve dok se ne provede svuda u svijetu, postoji opasnost za necijepljene i cijepljene kojima cjepivo ne pruža zaštitu.
    Ako se to vrlo skoro ne postigne, možda se stvano pokaže da će zbog slabljenja zaštite trebati i treća doza cjepiva kasnije u životu.
    Možda će i ženama koje su u ranom djetinjstvu preboljele rubelu trebati cijepljenje.

Netko bi mogao pitati zašto se onda uopće cijepi? Zar ne bi bilo bolje da se svi prokuže u djetinjstvu kad je bolest blaga, pa će se tokom života dodatno prokuživati, pa neće biti rubele u trudnoći.
    E, pa takvu smo situaciju imali prije cijepljenja, ali je bilo rubele u trudnoći sa svvim posljedicama.

A sad je nema.

Na ovaj način kako ti sada razmišljaš o cijepljenju rubele, neki razmišljaju o uvođenju cijepljenja protiv vodenih kozica - da se potkraj gimnazije cijepe oni koji ih nisu ranije preboljeli. Da se spriječe teški oblici bolesti u odrasloj dobi i posljedice na plod ako trudnica oboli.

Ali to je strašno teško provedivo. Ne znam što će od toga biti.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku

Na ovaj način kako ti sada razmišljaš o cijepljenju rubele, neki razmišljaju o uvođenju cijepljenja protiv vodenih kozica - da se potkraj gimnazije cijepe oni koji ih nisu ranije preboljeli. Da se spriječe teški oblici bolesti u odrasloj dobi i posljedice na plod ako trudnica oboli.

.
    meni ovo nekako zvuči logično. imam prijateljicu koja želi ostati trudna, a nije preboljela kozice. savjetovala sam joj da se raspita o cjepivu. ja bih se na njenom mjestu cijepila, pogotovo zato što obje radimo u školi sa djecom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •