Results 1 to 30 of 30

Thread: Putovanje avionom s bebom starom 2 mjeseca

RozaGroza's Avatar

Default Putovanje avionom s bebom starom 2 mjeseca

Cure Špiro i ja putujemo avionom u Dubrovnik u subotu. Nisam ga planirala vodit pedijatrici prije, ali da li bi svejedno trebala da ga pogleda i reče da je sigurno putovati?

Također, planiram ga nositi u slingu ili sleepy wrap, dali mislite da je to zgodno za avion? Što da sve uzmem za put, dekicu i torbu sa standardnim stvarima unutra (pelene, promjena, itd.)

Anemona's Avatar

Možeš prije otiči kod pedijatrice čisto da si sigurna.
    Daj si samo još izvidi, ima neka caka kod polijetanja/slijetanja - beba bi trebala cicati.
    Sretan put vam želim!

Ja sam isto putovala sa malenom kad joj je bilo 8 mjeseci a planiram i sa malim ubrzo..isto u dbk.U avionu beba može biti na tebi a može i u sjedalici koju i oni imaju ako nemaš svoju.Meni je bilo najpraktičnije držati je na sebi ali kad je u pitanju tako mala beba možda da uzmes sjedalicu -onu za auto koja ima dodatke i za male bebe,ako je imaš-jer onda možeš kombinirati.Iz mog iskustva bebe uglavno.m spavaju u avionu pa ne bi trebalo biti nikakvih problema.

I zaboravih ti reći-put je kratak-oko 40 min-uzmi dekicu za ulazak i izlazak iz aviona i naravno vidi kakvo će biti vrijeme pa ga prikladno i odjeni a u torbi uzmi tetra pelenu. Presvlačit ga ionako nećeš u avionu nego kad sletiš.Sretno!!!

2xmama's Avatar

Quote Originally Posted by marčelina View Post
    U avionu beba može biti na tebi a može i u sjedalici koju i oni imaju ako nemaš svoju.Meni je bilo najpraktičnije držati je na sebi ali kad je u pitanju tako mala beba možda da uzmes sjedalicu -onu za auto koja ima dodatke i za male bebe,ako je imaš-jer onda možeš kombinirati.Iz mog iskustva bebe uglavno.m spavaju u avionu pa ne bi trebalo biti nikakvih problema.
    Dječje sjedalice u avionu nisu dozvoljene! Nikakve! Čak ni ako imaju certifikat da mogu u zrakoplov. nemoj ju ni nositi u kabinu jer ju nećeš imati kamo staviti ako avion bude pun. ako ju nosiš, čekiraj ju zajedno s prtljagom.
    inače u kabinu uzmi samo ono što ti treba tijekom leta (tekućine nije dozvoljeno unositi u kabinu). Ako ćeš trebati presvlačiti pelenice, u wc-u postoji i daska za presvlačenje(ako putujete airbusom)
    do aviona, znači po zgradi ga možeš ili voziti u kolicima, pa ih kod aviona, kad iziđeč iz busa, predaš ih da ih stave u prtljažnik (dobiješ ih pred avionom nakon slijetanja) ili ga nosi u marami.
    Ako se odlučiš za maramu, može biti u njoj do paljenja motora. Za vrijeme uzlijetanja i slijetanja špiro ti mora biti u krilu, ti se vežeš svojim pojasom, a za njega ćeš dobiti tzv infant seat belt (pojas za bebe) koji se stavlja na osnovni pojas.
    preporuka je da ostanete vezani tijekom cijelog leta, ali ako ti bude zgodnije, nakon što se ugasi znak obveznog vezivanja pojasa slobodno ga otkopčaj.
    slobodno ga doji tijekom cijelog leta, a kako ti je anemona rekla, bilo bi dobro tijekom slijetanja jer gutanjem izjednačava pritisak u ušima.
    ako je prehlađen (curi nosić) pođi prije pedici. od začepljenog nosa može zbog promjena pritiska kod polijetanja/slijetanja doći do upale uha i jakih bolova. i tu ti pomaže dojenje, pa curio nos ili ne, bilo bi dobro da ga dojiš.
    sretan put

Administratorica puntica's Avatar

Quote Originally Posted by 2xmama View Post
    Dječje sjedalice u avionu nisu dozvoljene! Nikakve! Čak ni ako imaju certifikat da mogu u zrakoplov. nemoj ju ni nositi u kabinu jer ju nećeš imati kamo staviti ako avion bude pun. ako ju nosiš, čekiraj ju zajedno s prtljagom.
    inače u kabinu uzmi samo ono što ti treba tijekom leta (tekućine nije dozvoljeno unositi u kabinu). Ako ćeš trebati presvlačiti pelenice, u wc-u postoji i daska za presvlačenje(ako putujete airbusom)
    do aviona, znači po zgradi ga možeš ili voziti u kolicima, pa ih kod aviona, kad iziđeč iz busa, predaš ih da ih stave u prtljažnik (dobiješ ih pred avionom nakon slijetanja) ili ga nosi u marami.
    Ako se odlučiš za maramu, može biti u njoj do paljenja motora. Za vrijeme uzlijetanja i slijetanja špiro ti mora biti u krilu, ti se vežeš svojim pojasom, a za njega ćeš dobiti tzv infant seat belt (pojas za bebe) koji se stavlja na osnovni pojas.
    preporuka je da ostanete vezani tijekom cijelog leta, ali ako ti bude zgodnije, nakon što se ugasi znak obveznog vezivanja pojasa slobodno ga otkopčaj.
    slobodno ga doji tijekom cijelog leta, a kako ti je anemona rekla, bilo bi dobro tijekom slijetanja jer gutanjem izjednačava pritisak u ušima.
    ako je prehlađen (curi nosić) pođi prije pedici. od začepljenog nosa može zbog promjena pritiska kod polijetanja/slijetanja doći do upale uha i jakih bolova. i tu ti pomaže dojenje, pa curio nos ili ne, bilo bi dobro da ga dojiš.
    sretan put
    e, ovo bi tako trebalo biti ali nije uvijek
    puno sam letila s keksićkom, pogotovo dok je bila manja pa znam.
    dakle:
    1. pojas za dijete. utopija. nikad mi ga nisu ponudili. imala sam ga samo jednom, i to zato što sam tražila pasu ga donijeli.
    2. tekućina se može nositi, tj. hrana i cuga za djecu. NIKAD mi nitko nije niš rekao. samo mora bit u nekoj dječjoj bočici, ne može npr. u boci od jane
    3. sjedalice se mogu unositi u avion. ja nisam ali drugi jesu, i to više od jedanput. meni osobno to upće nije praktično pa sam izbjegavala
    4. možeš imati dijete u marami/slingu cijelo vrijeme leta, bar sam ja uvijek tako bila. nikad mi nitko nije rekao da moram izvaditi dijete iz marame tijekom polijetanja/slijetanja

znači, iz mog iskustva. strpaj Špiru u maramu još na aerodromu. uzmi što manje ručne prtljage (ono najosnovnije npr. dokumenti i 1 pelenu ako se baš pokaka) da ne moraš i to tegliti. ne brini za dekice itd. ako je u marami neće mu biti hladno. u avionu ga drži u marami i daj mu da doji, može i cijelim putem (tako je keksićka radila).
    meni je najgore uvijek iskrcavanje jer moram sve tegliti do izlaza (osim kad lijepo zamolim da dopuste onome koji me čeka da uđe i da pomogne, a to se najčešće može, pogotovo ako si sama s djetetom)

sjedalice se mogu unositi! mi putujemo svaka tri mjeseca sa malim i to prvi put kad je imao nepunih 3 mj. ako bi bilo mjesta na letu dali bi nam da stavimo sjedalicu na prazno sjedalo pored nas iako nismo kupili kartu i za njega a ako je bila gužva stjuardese uzmu sjedalicu i spreme kod sebe! ja preferiram da je u sjedalici a ne na meni pogotovo kad je bio tak mali. tj.sam smo kod uzletanja i sljetanja cicali i onda u sjedalicu.
    sretan put i blago vama!

Quote Originally Posted by RozaGroza View Post
    Cure Špiro i ja putujemo avionom u Dubrovnik u subotu. Nisam ga planirala vodit pedijatrici prije, ali da li bi svejedno trebala da ga pogleda i reče da je sigurno putovati?

Također, planiram ga nositi u slingu ili sleepy wrap, dali mislite da je to zgodno za avion? Što da sve uzmem za put, dekicu i torbu sa standardnim stvarima unutra (pelene, promjena, itd.)
    haj...mi smo išli s malim dok je imal mjesec i pol isto tak smo imali rezervno osnovno...sjedalice ti nikakve ne trebaju...micek bu ti na krilu...onaj pojas za njega ionako nemaš kamo staviti na njega tako da ti on nebu niti vezan...samo ga ti držiš...

Freja's Avatar

Vratili se s (podužeg) puta prije dva tjedna i samo potvrđujem - sjedalice smiju (ali ne sve, koliko ja znam, moraju imati neki određeni cerfitikat; osim toga ako je beba na svoj sjedalu, onda mora imati svoju kartu, tj. plaćaš dječju, a ne infant tarifu), tekućina za bebu i hrana su dopušteni (nije da će vama trebati ).
    Na tako kratkom putu do Dubrovnika ja bih ti rekla da se ne gnjaviš s kolicima (moraju kroz rengen pa ih moraš sklapati), ako ih već nosiš, chekiraj ih s ostalom prtljagom. Marama ima jednu malu prednost pred slingom, a to je da nema ringove pa ti neće zvoniti na rengenu što znači da ne moraš vaditi bebu (jako praktično ako spava). Ja sam sad putovala sa slingom, i ne sjecam se vise na kojem aerodromu, ali nisu me tražili da ga skinem kad je malac spavao, no to ovisi o službenicima (tima konkretnima sam bila jako jako zahvalna).

Moje je iskustvo da što su mlađi bolje reagiraju na let, tj. uopće ga ne primjećuju. Meni su todleri veći problem.

Pojas moraš dobiti/imati. Ako se stjuardese same ne sjete (a trebale bi), tražiš.

RozaGroza's Avatar

Hvala cure, puno ste mi pomogle.
    Sutra ipak idemo do pedice, čisto da budem mirna. I najvjerovatnije ga nosim il sling ili sleepy wrap, moram još odlučit. Tek sam dobila wrap pa nisam još spretna s tim.
    Mm putuje s autom u Dubrovnik isti dan jer vozi psa, pa če uzeti sve naše stvari, a moj carry on če biti torba za pelene, i unutra par Špirovih sitnica za ne dao Bog da se pokaki itd.
    Ja nisam baš na "ti" sa dojenjem u javnosti pa sam mislila izdojit se u bočicu i nosit 90 ml samo za slučaj da ogladni pa da ga malo ušutkam. Da li to ima isti učinak kao dojenje na taj pritisak u ušima? Inače nije ljubitelj bočice pa se nadam da če to uspjeti. A možda ako imam sling mogu se nekako zabundat da mi se sise ne vide i dojit, provat ču sad malo vježbat doma.

Hvala! Javim se kad stignemo kako je prošlo

Freja's Avatar

Rep od slinga je savršeno pokrivalo - ništa se ne vidi! Bočica (pa i duda) imaju isti učinak na bebine uši pri polijetanju i slijetanju (važno je da gutaju), ali ako Špiro baš ne voli bočicu, a voli cicu...
    Ja se ne libim dojenja u javnosti ali malo sam se bojala kako ću to izvesti na letu od puno sati s puno Arapa u avionu (s tim da je moja "beba" sad već prilično velika) . I pogađaš, pokrili smo se slingom i nitko nije imao pojma što se događa.

Osoblje foruma srecica's Avatar

Cure su ti sve rekle, mi smo putovali sa nekih 3 i pol mjeseca do Lisabona i super je proslo. Sto se tice dojenja u avionu, toliko je malo prostora da te nitko ne moze ni vidjeti, uzmi npr. mjesto do prozora i gledaj poljetanje dok mrva cica i tone u san
    Sretan put!

2xmama's Avatar

nisam rekla da se sjedalice ne smiju unositi, nego da ako je avion pun neće imati kamo s njom. a koristiti se ne smiju za vrijeme polijetanja i slijetanja, tj dijete mora biti u krilu(po propisima ne u slingu ili marami) i mora biti vezano pojasom za bebe. ako ti ga ne donesu (a morale bi) traži, dobit ćeš ga i pokazat će ti kako se koristi. sjedalica koja nema certifikat za avion ne može se sigurno pričvrstiti za sjedalo(pojas je drugačiji nego u autu) i u slučaju turbulencije (i mnogih drugih mogućih neugodnosti) postaje vrlo opasna!
    možeš ju koristiti kad je ugašen znak za pojase, ako ima slobodnih mjesta, ali na letu do dbv je to jako kratko. moja preporuka, kako sam ti napisala, ako ju nosiš čekiraj ju kao prtljagu.
    dojenje, dudanje dude, bočica....sve ima isti učinak na regulaciju pritiska. kao i kod odraslih, samo mi imamo na raspolaganju još i žvakaće. a bočicu s mlijekom će ti najvjerojatnije dopustiti. samo kad prolaziš rendgen (ono kad ti ideš kroz ona vrata-detektor metala, a torbe stavljaš na traku pa idu u rtg) izvadi bočicu, policiji objasni o čemu se radi i da ju ne želiš stavljati u rtg i dopustit će ti da ju nosiš sa sobom kroz ta vrata ili staviš na rtg dok ne prođeš.
    sling ti je sigurno praktičniji od wrapice za avion s obzirom na petljancije pri namještanju...
    e,da. ako ne misliš nositi prtljagu koju ćeš čekirati (samo ručnu, onu koju nosiš u kabinu) možeš se čekirati 24 sata ranije, telefonom ili on-line. pa ako ćeš to napraviti, reci da imaš bebu i zamoli da ti daju,ako nije gužva, cijeli trosjed, a ako ti je bad zbog dojenja, traži zadnji red, tamo špiro u miru može papati cijelim letom a da vas nitko ne smeta.
    uživajte u letu!

MoMo's Avatar

Quote Originally Posted by puntica View Post
    znači, iz mog iskustva. strpaj Špiru u maramu još na aerodromu. uzmi što manje ručne prtljage (ono najosnovnije npr. dokumenti i 1 pelenu ako se baš pokaka) da ne moraš i to tegliti. ne brini za dekice itd. ako je u marami neće mu biti hladno. u avionu ga drži u marami i daj mu da doji, može i cijelim putem (tako je keksićka radila).
    meni je najgore uvijek iskrcavanje jer moram sve tegliti do izlaza (osim kad lijepo zamolim da dopuste onome koji me čeka da uđe i da pomogne, a to se najčešće može, pogotovo ako si sama s djetetom)
    X samo su meni od kad je L bila preko godine dana dali pojas -koji sam vezala za svoj pojas -svaki put. sutra ujutro prvi put putujem sama od kad se L rodila i sva sam u komi...nema slinga slikovnica ...i sve sile sitnica za koje kazem necu ih nosiri i ipak ponesem. zato racionlno jer nosis Spireka i da sretan puut i uziajte

kole's Avatar

mi smo putovali kad je A. imala mesec dana, u marami smo usli u avion no trazili su mi da je izvadim i stavim joj pojas
    no i to je proslo ok uz siku
    srecan vam put

Berlin's Avatar

Da li je netko sa bebom putovao Easyjet-om?
    Treba mi par informacija.

RozaGroza's Avatar

Samo da javim da je naš let prošao super. U Sleepy wrapu je bio do aviona, tamo sam ga izvadila i zakačila sa pojasom, plakao je samo pri sljetanju, nekih 5 minuta, tu ga ništa nije moglo umiriti, sve ostalo prošlo super, čak se smješkao stjuardesi koja je pokazivala što i kako u slučaju da se nešto dogodi. Hvala vam na savjetima!

Demi's Avatar

vise puta sam primjetila da se spominje dojenje prilikom poljetanja i slijetanja , da je dobro za uheka, ali ne kuzim kako je to moguce izvesti ako beba mora biti vezana pojasom?

2xmama's Avatar

ma nije to pojas kao u as. isti je kao za odrasle, onaj oko struka,trbuha ili čega već .neće ti biti problem dojiti iako je beba vezana.
    taj pojas je tu da u slučaju jačih turbulencija,propadanja ili kakvih nesreća beba doslovno ne odleti iz naručja.
    i iako se čini da ga ne trebaš, traži ga. svaka ga kompanija mora imati i dati.
    iako bi i bebama i nama bilo ljepše da su non-stop npr. u marami, ovo je ipak sigurnija varijanta za ne daj Bože....

Berlin's Avatar

Ima li netko tko je putovao Easyjetom?

Berlin's Avatar

Quote Originally Posted by Berlin View Post
    Ima li netko tko je putovao Easyjetom?

Odnosno da li oni naplaćuju dječja kolica kao prtljagu?

Mi putujemo ovo ljeto easy jetom u Split, pise na sajtu da se kolica ne racunaju pod prtljag (donesu se do aviona i t ih preuzme stjuardesa)

Berlin's Avatar

Znači ne naplaćuju ništa za kolica?

easyJet allows you to take your pushchairs, buggies, travel cots right up to the aircraft steps and/or door, where they will be taken by cabin crew and stored in the hold. We do not deliver buggies at aircraft side on arrival. They will normally be delivered with baggage on the baggage carousel. It is free to bring your childs push chair.

You can however check it in with your baggage at check-in, if you wish to do so. Full size, non-collapsible prams cannot be accepted for travel.

Ne naplacuju.

Berlin's Avatar

Hvala ti.

anatom's Avatar

uh-eto sada i mene sa setom pitanja.

Letimo u 7 mjesecu u Kanadu,a ribica će tada biti 18 mjeseci.Sve me strah tog leta-meni je samoj jako naporan a kako ce tek biti sa njom??!!

pitanje broj 1.

ima li netko iskustva sa Air Canadom i bebama?ili British airwayom?ili Lufthansom?to su mi tri kompanije koje imam na raspolaganju.

pitanje broj 2.

loviti fliht conection na Heathrowu ili radije Frankfurtu?vezano naravno za to koji je prakticniji za djete?nikada nisam obracala paznju(naputovali se dok smo bili solo) na to -pa sam sva u upitnicima!

pitanje broj 3.

krevetici koje neke kompanije daju za bebe su uglavnom do 12 kg.Ribica ima jedva 10-kolika je šansa da nam ga ponude?i dali se za taj krevetic mora sjediti u prvom redu?i ima li krevetic ikakve remene ili je djete unutra nevezano?

sigurno ce mi jos tona pitanja pasti napamet a dotada -pliz helpppppppp-treba karte kupiti!

anatom's Avatar

i sada vidim da sam u skupini 0-1

valjda nas primite nakratko nazad!!

Freja's Avatar

Quote Originally Posted by anatom View Post
    uh-eto sada i mene sa setom pitanja.

Letimo u 7 mjesecu u Kanadu,a ribica će tada biti 18 mjeseci.Sve me strah tog leta-meni je samoj jako naporan a kako ce tek biti sa njom??!!

pitanje broj 1.

ima li netko iskustva sa Air Canadom i bebama?ili British airwayom?ili Lufthansom?to su mi tri kompanije koje imam na raspolaganju.

pitanje broj 2.

loviti fliht conection na Heathrowu ili radije Frankfurtu?vezano naravno za to koji je prakticniji za djete?nikada nisam obracala paznju(naputovali se dok smo bili solo) na to -pa sam sva u upitnicima!

pitanje broj 3.

krevetici koje neke kompanije daju za bebe su uglavnom do 12 kg.Ribica ima jedva 10-kolika je šansa da nam ga ponude?i dali se za taj krevetic mora sjediti u prvom redu?i ima li krevetic ikakve remene ili je djete unutra nevezano?

sigurno ce mi jos tona pitanja pasti napamet a dotada -pliz helpppppppp-treba karte kupiti!
    Mi smo se prije dva mjeseca vratili iz Australije, a D je tada imao baš 18 mjeseci. I ja sam se bojala puta, a na kraju je sve bilo odlično. U nadi da će ti naše iskustvo koristiti, evo odgovora na pitanja:

Pitanje br. 1
    S djetetom nisam letjela niti jednom od ovih kompanija, ali jesam raznim drugima (Croatia, Austrian, Lauda, Emirates) i nisam primijetila nikakve razlike u odnosu prema djeci. Svi su bili vrlo susretljivi. Pretpostavljam da nema (ne bi smjelo!) značajne razlike ni među ovima koje ti spominješ.

Pitanje br. 2
    Mislim da ti je važnije od zračne luke vrijeme koje ti je na raspolaganju između letova. Ja bih rekla da bude najmanje dva sata, jer sve ispod toga (pa ako još i kasnite) postaje prestresno na tim velikim aerodromima na kojima skoro u pravilu trebaš prijeći s terminala na terminal. Nama se dva puta dogodilo da smo trčali na drugi let i to nikako ne preporučam!

Pitanje br. 3
    Da, krevetići su priločno maleni, ali svejedno ti je bolje s njim nego bez njega. I zbog toga trebaš što prije po karte, jer se oni montiraju samo u prvim redovima. Ako ništa drugo, dobijete taj prostor u kojem ima više mjesta. D nije htio u krevetić, ali kad mi je zaspao u krilu, premjestila sam ga i bilo je u redu. On je tada imao preko 11 kg, nije se mogao sasvim ispružiti, ali je ipak odspavao nekoliko sati u njemu.

Imaj na umu da će ti u avionu za dijete ponuditi samo "kupovne" kašice. Moj D je u to vrijeme već radije jeo nešto slično kao i njegov stariji brat pa smo jednom dobili "childrens' meal" koji su imali viška, a inače su njih dvojica dijelili obrok. Ili je sisao ili jeo što sam mu ja ponijela (inače, ja sam i za njega naručila kids' meal, ali nas nije dočekao na svakom letu - pretpostavljam da je taj "viška" zapravo bio naš naručeni; zašto ga nije bilo na svakom letu, nemam pojma, vjerojatno stoga što zapravo kao "infant" možda nema pravo na dječji obrok ).

Pitaj ako se još čega sjetiš!

Bit će sve u redu, vidjet ćeš. Oni to bolje podnesu nego mi.

alef's Avatar

Da ne otvaram novu temu... Procitala sam da je letenje dozvoljeno vec od 7 dana bebinog zivota (to mi se cini malo prerano, ali hajde)... Kako stvari sada stoj, kad rodim ako Bog da, ceka me nekoliko letova sa malom bebom (u prosjeku od 4 sata). Ono sto me zanima je sljedece:

- iz vaseg iskustva kada beba nije premala za letenje? u prvom redu zbog pritiska koji kako sam cula moze ostetiti bubnjice i sluh... Je li neko cuo da se tako nesto dogodilo?
    - sta ako je beba uzrujana i nece da doji pri slijetanju i uzlijetanju?

Prije toga svega... do kada najkasnije trudnica moze letjeti bezbjedno? Ogranicenje je negdje 36, negdje 34 sedmice, je li to preblizu terminu?

2xmama's Avatar

Quote Originally Posted by alef View Post
    Da ne otvaram novu temu... Procitala sam da je letenje dozvoljeno vec od 7 dana bebinog zivota (to mi se cini malo prerano, ali hajde)... Kako stvari sada stoj, kad rodim ako Bog da, ceka me nekoliko letova sa malom bebom (u prosjeku od 4 sata). Ono sto me zanima je sljedece:

- iz vaseg iskustva kada beba nije premala za letenje? u prvom redu zbog pritiska koji kako sam cula moze ostetiti bubnjice i sluh... Je li neko cuo da se tako nesto dogodilo?
    beba može, ako je potrebno, odmah po rođenju u avion, ako to dozvoljava njeno zdravstveno stanje.
    Jedino što se zrakoplovne kompanije ograđuju od eventualnog nečega tražeći potpis roditelja. Bebi neće biti ništa ako je sve u redu. Promjene pritiska rade problem (kao i kod odraslih) samo kod prehlade/curenja nosića ili upale uha. Tada mogu (i kod beba i kod odraslih) nastati bolne i trajne posljedice, pa let treba izbjegavati u slučaju hunjavice.

Problem se javlja kod slijetanja, zbog promjene pritiska u kabini zrakoplova. Pritisak se povećava pa izaziva tegobe, od osjećaja začepljenosti, što se uspješno rješava dojenjem ili pijenjem (gutanjem-tu odraslima pomaže pijenje ili žvakanje kaoguma) do jakih bolova pa i mogućeg puknuća bubnjića.

- sta ako je beba uzrujana i nece da doji pri slijetanju i uzlijetanju?
    uglavnom hoće. Najčešće spavaju ili papaju (dugogodišnje iskustvo-ne sjećam se da sam ikada doživjela dugotrajan plač)
    a ako te baš potrefi nervoza....nema lijeka.
    Samo se ti opusti, beba osjeti i tvoju nervozu. Lijepo ju uljuljkaj, ako je budna ponudi ciku "predostrožnosti radi" i uživaj.
    Prije toga svega... do kada najkasnije trudnica moze letjeti bezbjedno? Ogranicenje je negdje 36, negdje 34 sedmice, je li to preblizu terminu?
    Ovo ti ovisi o kompaniji kojom letiš. Do 28 tjedna može bez ikakvog potpisivanja, a od 28 do 36 uz lječničku potvrdu i potpis trudnice da s kompanije skida odgovornost za nedaj Bože (kao i ovo što sam gore spomenula)
    Ako je s trudnoćom sve ok, nema razloga za paniku.

KAko god, prije kupnje karte nazovi kompaniju i provjeri što ti je sve potrebno od tih potvrda. I savjetuj se s liječnikom.