Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: jaslice jarun- pitanje

Datum pristupanja
    May 2008

Početno jaslice jarun- pitanje

Molila bih vas iskustva, ako može nedavna )
    beba ce imati 2 godine i prijavila bi je za jaslice..koliko vidim od drzavnih su mogucnosti pustekova i novi vrtic..koliko je teta, kolike su grupe, kakve su tete, imate preporuke?
    privatni, da li ima ijedan koji je za preporuciti?

car avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi vodimo djecu u novi vrtic. Mislim da su iskustva ovog tipa izrazito subjektivna i prvensteveno vezana za duzinu adaptacije i snalazenje djeteta u novim okolnostima te naravno jako su vezana za ocekivanjima sto roditelj ocekuje od vrtica . Generalno, nasa iskustva su dobra, osim sa tetema koje dolaze u zamjenu. Vrtic ima podno grijanje, sportsku dvoranu, parking i dosta prostora za igru djece na otvorenom. Postoje dodatne aktivnosti (sport, ritmika i engleski) koje se dodatno placaju i sa tim imamo pozitivna iskustva. Ravnateljica je pri upisu drugog mladjeg djeteta bila korektna, kada je vidjela da je mladje djete upisano samo da cuva svoje mjesto, zamolila je da ga ispisemo, ali da slijedece godine imamo automatski upis, tako se i dogodilo.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo da se i ja pridruzim pitanjima... Potaknuta raspravom na drugoj temi da jaslickoj djeci u jednom drugom vrticu miksaju hranu (ili daju na bocicu) malo sam se zabrinula... Da li netko zna kakva je situacija s jaslicama na Jarunu? Ako daju miksano da li postoji mogucnost dogovora da njoj npr. daju "normalnu" hranu?

Moje dijete ima godinu i pol, i vec dugo jede normalnu hranu (tj. cak ni ne gnjecim/usitnjavam, u principu jede sve kao mi, jedino moram narezati meso) a bez problema pojede sama cijeli obrok zlicom ili vilicom (malo si pomogne i prstima). Pije sama na casu/salicu.
    Na bocu ne zna jesti, ali poznavajuci nju brzo bi se snasla...
    Uglavnom, stvarno ne bih htjela da umjesto da vjezba ove "odrasle" vjestine je uce necemu sto ni kao beba nije radila, pa da se pripremim unaprijed (jer kad krene adaptacija pretpostavljam da ce biti kaoticno)...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i kod nas u vrtiću su miksali hranu do cca 2 gonine, pa sad zavisi kolko je djete veliko kad upadne u jaslice, vi su jeli isto. Nikad na flašicu, ali su njih večina imali flašice za spavanje. Moja imala Janu, s starim sportkim čepom ( koji se stalno gubio, a novih jana nije još bilo). Pošto je moja alergičar, i hrana je drugačija nego drugima, tražila sam da joj se da konkretno , da se vidi i mrkva i krumpir. Jela je s žlicom, ali i česo s prstima ( meni je to ok, ali je teta ponekad znla gunđati). Moja je krenula u Sunčanu.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Jelena
    Hvala na info, u stvari me je na moje pitanje i potakla ta informacija iz Sunčane. Ovdje će navodno biti "miješana" jaslička grupa (tj. neće svi biti strogo podijeljeni po starosti - bar su nam tako rekli na roditeljskom) pa mi jednostavno uopće nije palo na pamet da bi npr. djetetu od 2, 2,5 godine miksali hranu... Znam da je svako dijete individualno ali od tako stare djece bih očekivala da ako i ne znaju jesti sami da ih se na to potiče... U svakom slučaju mislim ih tražiti da ako je ikako moguće da joj daju "normalno". I ne razumijem zašto bi bio problem da jede prstima - obrišu joj ruke, po potrebi i odjeću i problem riješen. Mene prljava odjeća ne smete, dapače - bar znam kaj su taj dan jeli
    Ima li netko možda baš s iskustvom iz Jaruna?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pipi duga čarapa na Jarunu je po našem sudu preeedivan... bili tamo 3 godine.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li netko možda baš s iskustvom iz Jaruna?
    ja imam dvoje djece u jarunskom vrticu. oboje su u centralnom Domagoju. HRanu ne miskasju, bocice ni jedno nisu nikad imali, a zbog toga nas nisu nista ni pitali. ukoliko djete ima bocicu one se obiljeze imenom i stoje kod tete na stolu (ako me sjecanje dpbro sluzi). tete podrzavaju samostalnost klinaca.
    a koliko je stara curica? u koju kucu ide tvoja cura?
    i da moja balerina jede iskljucivo prstima, sto meni iskreno ide na zivce, ali mi to tete nikad nisu spomenule.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

spajalica, tek sad sam vidjela tvoj odgovor... Hvala na info. Moja je isto u Domagoju, vec je krenula i za sada je vise-manje OK, vise place nego u prethodnom vrticu ali nadam se da ce biti bolje...
    Ona je vec treci dan bila na rucku, bacila sam pogled kroz staklo i vidjela kako sa zlicom u ruci samostalno tamani rucak - kasnije su je tete hvalile kako je sama pojela tanjur juhe i dva tanjura musake Nisu me trazile ni bocu od Jane za piti jer tamo imaju pristup u kupaonu a moja bez problema popije vode iz pipe a i inace sam vidjela da poticu pijenje iz salice (sto isto zna samostalno). Tako da je za sada sve OK. Mozda se i vidimo...
    PS ima 19 mjeseci tako da je u onoj grupi najmanjih...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 14.09.2010. at 07:22

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •